Clifden

Clifden is een klein stadje in het Westen van Ierland en ligt in de provincie (County) Galway. De tijd heeft stilgestaan in Clifden en dat is niet alleen te zien aan de oude gebouwen, maar dat is ook te horen aan de taal. In Clifden is het ‘Gaelic’ nog de hoofdtaal en dat is er bijzonder om te horen. De kust is bij in deze omgeving erg speciaal en divers en bestaat uit honderden kleine eilandjes, meertjes en inhammen. Het is een prachtige georganiseerde chaos die je het beste kunt bekijken door de Sky Road te rijden.

CONNEMARA NATIONAL PARK

Via de Sky Road rijd je niet alleen langs de kust, maar kom je ook door het groene Connemara National park. Dit prachtige groene park met zijn uitgestrekte landschappen en bergen is een van de mooiste van Ierland. De Twelve Bens is letterlijk een van de toplocaties; een bergketen met 12 bergtoppen die verschillen in hoogte tussen de 516 en 729 meter. Er zijn diverse wandelingen te maken in het park, waaronder de Diamond Hill Trails. Er zijn op diverse data georganiseerde wandelingen met een thema, zoals bijvoorbeeld finding flora & fauna of view archaeology through new eyes in the park.

KYLEMORE ABBEY

Op slechts 20 minuten rijden vanuit het dorpje Clifden, aan de rand van Connemara National Park, vind je Kylemore Abbey. Een prachtig wit klooster en voormalig landhuis dat in een oude Ierse stijl rond 1870 is gebouwd. Het klooster ligt tussen een meer en de voet van een beboste heuvel, waardoor het werkelijk een prachtig plaatje oplevert. Het klooster zelf is zeker een bezoek waard en op het terrein vind je ook nog andere bezienswaardigheden, zoals de Neo-Gothic Church en een kleurrijke Victoriaanse tuin (bereikbaar met de shuttlebus). Je kunt vooraf tickets boeken om een kijkje te nemen in gerestaureerde kamers van het klooster en er zijn rondleidingen in de Victoriaanse tuinen. Niet alle kamers zijn toegankelijk, omdat Kylemore Abbey nog steeds wordt bewoond door nonnen. Zo nu en dan hebben ze in de Neo-Gothic Church een evenement waar je ook aan kunt sluiten. En uiteraard zijn er ook meer dan genoeg wandelpaden door het landschap en langs het meer.

DOG’S BAY

Ten zuiden van Clifden ligt een prachtig wit zandstrand met helder blauw water. De baai is hoefvormig en wordt omgeven door een groen heuvellandschap. Deze plek biedt allerlei mogelijkheden voor watersporten of gewoonweg even voor een lekkere relaxdag. Aan de andere kant van de duinen vind je een soortgelijk strand waar je je ook even op een bijna tropisch eiland kunt wanen; Gurteen Bay.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties