Cliffs of Moher

Aan de westkust van Ierland duikt het landschap verticaal zo’n 200 meter naar beneden de Atlantische oceaan in. Dit resulteert in misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Ierland; de kliffen van Moher. 

De kalkstenen kliffen zijn te vinden nabij het dorp Doolin en strekken zich uit over 8 kilometer lengte. Dit imposante werk van de natuur straalt een zekere macht en zekerheid uit. Het hoogste punt van de kliffen komt op maar liefst 214 meter!

Er zijn verschillende manieren om de kliffen te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld wandelingen langs de kliffen maken over een veilig en geasfalteerd pad. Halverwege de kustlijn staat een oude stenen uitkijktoren, welke in 1835 al werd gebouwd voor de toeristen. Een andere fantastische ervaring is om een boottocht langs de kliffen maken. Zo zie je de kustlijn ook eens vanuit een heel ander perspectief. Vooral de zonsondergangen bij de kliffen zijn prachtig en romantisch.

Je kunt een entreekaartje voor de kliffen het beste vooraf online kopen. Dit zorgt er voor dat je ter plaatse niet in lange rijen komt te staan en dat je de meest gunstige entreetijden te pakken kunt krijgen. Wij raden je aan om vroeg in de ochtend of tegen zonsondergang de kliffen te bezoeken.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties