Donegal

In het noordwesten van Ierland vind je het graafschap Donegal en de gelijknamige stad Donegal.  Volgens de Ieren vind je in het graafschap nog de échte traditionele Ierse cultuur. De slogan van het graafschap is dan ook ‘’Up here it’s different”. In het graafschap, zo groot als Noord-Brabant, wonen slechts ca. 160.000 mensen. De Ierse taal, Gaelic, word door veel inwoners nog als eerste taal gesproken. Zo zul je verkeersborden veelal alleen in het Gaelic tegenkomen. Zorg dus voor een Engelse kaart of een GPS in je camper. 

Donegal ligt in een van de grootste baaien van Ierland, Dongeal Bay. Het is een van de grotere steden in het graafschap en fungeert vooral als toegangspoort tot de regio. 

SLIEVE LEAGUE CLIFFS

Op 50 kilometer van Donegal liggen misschien wel de beroemdste kliffen van Ierland, de Slieve League Cliffs. De kliffen zijn maar liefst 600 meter hoog. Parkeer je camper en wandel naar het uitkijkplatform vanaf waar je spectaculaire vergezichten hebt op de Donegal baai. De wandeling naar het platform duurt ongeveer 15 minuten. Het is meer dan de moeite waard, want het uitzicht is niet in woorden uit te drukken.

Wil je nog meer zien van de omgeving? In het nabij gelegen Slieve Cliffs Center worden wandelingen met een gids aangeboden. Je kunt er ook meer te weten komen over de lokale cultuur en geschiedenis. 

WILD ATLANTIC WAY

Slieve League en Donegal Bay liggen op de beroemde Wild Atlantic Way route, een hele leuke route om met je camper te rijden. De totale lengte van deze route is 2500 km en strekt zich uit vanaf het zuiden tot het ruige noorden. De Wild Atlantic Way is een enorm gevarieerde route langs de prachtige baaien en stranden, kliffen en vele knusse dorpen aan westkust van Ierland.  
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties