Doolin

Doolin is een klein dorpje in County Clare waar in de zomer duizenden toeristen op af komen. Dat is niet voor niets, want rondom dit dorp zijn een aantal van Ierlands meest bezochte natuurwonderen. Denk hierbij aan de Cliffs of Moher, de Araneilanden of National Park The Burren. 

ARANEILANDEN

De Araneilanden is een groep van drie eilanden en deze liggen voor de kust van County Galway. Ze zijn met de veerboot vanuit verschillende plaatsen te bereiken; Rossaveel of Doolin. Je kunt er fietsen huren om de sensationele landschappen te ontdekken en de eeuwenoude traditionele bezienswaardigheden te gaan bekijken. Je kunt er voor kiezen om één eiland te bezoeken, maar het is ook mogelijk om ze alle drie te bezoeken. Hier lees je meer over de Araneilanden.

CLIFFS OF MOHER

Aan de Westkust van Ierland duikt het landschap verticaal zo’n 200 meter naar beneden de Atlantische oceaan in. Dit resulteert in misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Ierland; de kliffen van Moher. De kalkstenen kliffen strekken zich uit over 8 km lengte en stralen een zekere macht uit. Er zijn verschillende manieren om de kliffen te ontdekken. Er zijn diverse uitkijkpunten, je kunt wandelingen langs de kust maken en je kunt een boottocht langs de kliffen maken. Vooral de zonsondergangen zijn hier prachtig.

THE BURREN

De uitgestrekte vlakten van Burren National Park hebben wel iets weg van een maanlandschap. De vlakten bestaan voornamelijk uit gespleten rotsen waardoor er bijzondere dieren en planten te vinden zijn. Geen wonder dat de Burren een vertaling is van de Gallische naam ‘Bhoireann’, wat stenige plaats betekent. Het Nationale Park is het mooist in mei en juni wanneer de wilde bloemen in bloei staan en kleurrijk uitsteken boven het de stenen grond. Als je bij Burren National park bent, is het aan te raden om naar het Poulnabrone Dolmen monument te gaan. Dit is een mysterieus graf wat is opgezet rond 3000 jaar V.C. Hier waren van ruim 20 mensen de beenderen bijgezet. In het park zijn meer dan 40 heilige putten waarvan men zegt dat het water wat daaruit wordt opgehaald helende werkingen zou hebben. 

AILLWEE CAVES

Bij The Burren National Park vind je ook de Aillwee Caves. Dit is een bijzonder grottenstelsel dat door de eeuwen heen vorm heeft gekregen door ondergrondse rivieren. Je kunt hier een begeleide tour doen door de grotten of een valkeniersshow bijwonen.

LEAMANEH CASTLE

Er zouden veel oude ruïnes in Ierland zijn waar het spookt, maar een van deze meest bekende ‘haunted castles’ is toch wel die van Leamaneh. De geschiedenis achter deze stenen muren is fascinerend, want zo zeggen ze, Red Mary heeft hier geleefd. Red Mary was een gevreesd personage in de geschiedenis van Ierland en gebuikte geweld tegen diegene die het haar niet genoeg naar de zin maakte.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties