Glenmalure

Wicklow Mountains National Park is een sprookjesachtig gebied en de unieke flora en fauna maakt dit park tot het populairste in Ierland. Geen wonder dat Wicklow Mountains een van de hoogtepunten van je camperreis door Ierland gaat zijn! De valleien van de Wicklow Mountans zijn in de zomer bedekt met gele, rode en paarse bloemen en samen met de beboste heuvels en kabbelende beekjes is dit een hele rustgevende plek.  

De Wicklow Mountains (op zijn Iers: Sléibthe Chill Mhantáin) die in het nationaal park liggen, vormen een bergketen in het zuidoosten van Ierland. De bergketen loopt naar het zuiden vanuit County Dublin, via County Wicklow, naar County Wexford. Dat het park zo in het filmdecor van een sprookjesfilm kan worden gebruikt, bewijst de  Powerscourt Waterfall eveneens. Deze prachtige waterval valt bijna dramatisch en in een schuine hoek van de berg af en waaiert uit over de rotsen. 

In het dorp Glendalough staan de overblijfselen van het klooster van Glendalough, welke in de 6e eeuw is gebouwd. De ruïnes staan na zo’n lange tijd bijna verborgen in de natuur en met een prachtig uitzicht over het dal, is dit zeker een must see. Je kunt het klooster op eigen gelegenheid bezoeken, maar ook met een tour vanuit het dorp. Vanuit Glendalough kun je een wandeling maken bij de upper- en lower lakes in het Nationale Park. Deze bergmeren zijn prachtig blauw en zijn lang geleden uitgesleten in de ijstijd. Om de vallei te ontdekken, raden we je diverse wandelingen aan, zoals (een stukje van) de Wicklow Way of de Sugar Loaf Trail.  Het park heeft ook veel te bieden voor de actieve reizigers en je kunt er bijvoorbeeld raften, klimmen en vissen.

Het bezoeken van Wicklow Mountains per camper is gemakkelijk. Het park ligt op slechts 40 minuten rijden van Dublin en de entree van het park is gratis. Wel dien je te betalen voor het parkeren van de camper. In het oosten van de vallei heb je een visitor centre en dit is een perfect startpunt voor het ontdekken van de vallei.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties