Killarney

Killarney een van de meeste bekende plaatsen in Ierland en is gelegen in het westen van het land. Een kleurrijk en levendig stadje dat bij vele toeristen geliefd is. Killarney is voor vele bezoekers het startpunt om de beroemde Ring of Kerry te gaan rijden. Rondom het stadje vindt je verschillende bezienswaardigheden waaronder, Killarney National Park, Ross Castle en Lough Leane. Het beste bezoek je deze bezienswaardigheden met een van de vele traditionele Jaunting Cars (koetsjes) of huur een fiets! 

KILLARNEY NATIONAL PARK

Het park grenst aan het stadje Killarney en is het eerste nationale park van Ierland. De natuur in dit park is, zoals overal in Ierland, prachtig. Het park bestaat uit meren, bossen, valleien en bergen. In het park vind je ook vervallen abdijen en kastelen, waaronder het beroemde Muckrock House. Dit is eigenlijk een landhuis en in 1861 is Koningin Victoria hier verbleven tijdens een bezoek aan Ierland. Je kunt een rondleiding boeken door het landhuis en reis terug naar de Victoriaanse tijd. De omliggende tuinen zijn zeker ook een bezoek waard.

Wil je liever de natuur opzoeken? Klim dan naar de top van de Torc Waterval die op zijn mooist is na een regenbui! Via een wandeling van ongeveer 6 km kan je de top bereiken (Torc Waterfall Walk). 
De meeste geliefde meren in het park zijn Lough Leane, Muckross Lake en Upper Lake. Op de meren kan je een boottocht maken of kajakken. Blijf je liever op het droge? Maak dan een mooie wandeling langs de oevers of neem de fiets om de meren te ontdekken. Het park heeft tientallen trails van makkelijk tot moeilijk. Breng een bezoek aan het Killarney Visitor Centre voor meer informatie en advies.
Je verplaatst je binnen het park het beste per shuttlebus, per jaunting car of per fiets. Een jaunting Car is een traditioneel koetsje en er zijn een aantal populaire routes die je kunt rijden, zoals The Demense to Ross Castle & Kenmare Estate, Muckross Abbey & Muckross House en Muckross House & Torc Waterfall. Als je wel zelf gaat rijden, hou er rekening mee dat er ook ander verkeer op de weg is. Het park heeft daarom de shuttle bussen ingezet om de drukte te spreiden. Met name in het hoogseizoen is het aan te raden om niet zelf met je camper in het park te rijden. De wegen in het park zijn smal. 

ROSS CASTLE EN LOUGH LEANE

Een van de meest iconische kastelen van Ierland is Ross Castle. Het kasteel is gelegen in het Killarney National Park, aan de oevers van het meer Lough Leane. Alleen al door deze ligging is het een bezoek waard. Ross Castle is gebouwd in de 15e eeuw door de heer van de O’Donoghue Ross clan. Volgens de lokale legende slaapt de heer nog diep op de bodem van Lough Leane. Elke zeven jaar op 1 mei stijgt hij op vanuit het meer en rijdt met een wit paard rond het meer. Als je het spot, dan heb je voor de rest van je leven geluk. Kijk dus uit naar Lord O’Donoghue! Het kasteel is te bezoeken van Maart tot November (betaalde entree). 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties