Kinncasslagh

Kinncasslagh is een kleine gemeenschap in het noordwesten van Ierland. Het is een typisch oud Iers dorp waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de regio wordt als eerste taal Gaelic gesproken en is Engels de tweede taal. Hierdoor zie je in de regio vaak alleen bewegwijzeringsborden in Gaelic. Neem daarom een goede wegenkaart of GPS mee. Het landschap is ruig en de uitzichten zijn wijds. 
Perfecte ingrediënten voor een camperreis! Ontdek het unieke graafschap Donegal en laat je verassen. 

MOUNT ERRIGAL & DUNLEWY CHURCH

Op een korte stand van Kinncasslagh ligt Mount Errigal. De berg zie je al in de weide omgeving opdoemen aan de horizon. Het is de hoogste berg in Donegal met 751 meter hoogte. Bijzonder aan deze berg is dat elke zijde van de berg een ander vorm lijkt te hebben. Je kunt de berg beklimmen via een nauw en steil pad (start bij parkeerplaats langs de R251, vanaf Letterkenny). De wandeling is 6 km lang en duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. In dit open landschap moet je altijd rekening houden met windvlagen, zeker als het hard waait.

Aan de voet van de berg ligt nog een bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan, Poisoned Glen. Vergis je niet in de naam! Er wordt gezegd dat er een vertaalfout gemaakt is bij het vertalen van het Iers naar het Engels. De naam had eigenlijk Hemelse Glen moeten zijn. 
Het is een van de mooiste valleien in Donegal met veel grasheiden, glinsterende meren en bergen op de achtergrond. In het hart van de vallei staat de oude ruïne, de Dunlewy kerk. De kerk ligt heel idyllisch aan de voet van Mount Errigal en door deze ligging kan je werkelijk unieke foto’s maken. 

CRUIT ISLAND

Cruit Island is een klein eiland voor de Ierse kust nabij Kinncasslagh. Per camper bereik je het eiland per brug. Het is een ideale bestemming voor rustzoekers. Op het eiland wonen namelijk minder dan 100 mensen. Er zijn geen winkels of pubs, daarvoor kun je terecht in Kinncasslagh. Er is wel een golfclub. Waarom dan wel het eiland bezoeken? Het antwoord is simpel, voor de wonderlijke kustlijn en stranden! Hoewel het eiland klein is (5 km bij 2 km ongeveer) zijn er maar liefst 13 stranden! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties