Letterkenny

Letterkenny is gelegen in het noordwesten van Ierland, in het graafschap Donegal. De Ieren beweren zelf dat in dit graafschap de Ierse cultuur het meest bewaard is gebleven. De slogan van het graafschap is dan ook ‘’Up here it’s different”. In het graafschap, zo groot als Noord-Brabant, wonen slechts ca. 160.000 mensen. De Ierse taal, Gaelic, wordt door veel inwoners nog als eerste taal gesproken. Hierdoor zie je in sommige gebieden nog alleen bewegwijzeringsborden in Gaelic en niet in twee talen, zoals in de rest van Ierland. Zorg voor een goede kaart of voor een GPS in je camper, zodat je niet verdwaald. 

Letterkenny wordt ook wel Cathedral Town genoemd. Je zou verwachten dat er heel veel kathedralen zijn, maar de stad heeft zijn naam gekregen door 1 kathedraal. De Cathedral of St. Eunan en St. Columbus, oftewel de Grand Cathedral. Wandel na je bezoek aan de kathedraal nog even door Main Street, de hoofdstaat van het stadje. In de stad ontdek je ook het rijke Keltische verleden.

GLENVEAGH NATIONAL PARK

Op nog geen 15 kilometer afstand van Letterkenny vind je Ierlands tweede grootste nationale park. Een geweldig natuurpark met meer dan 16.000 hectare heidevelden, bossen, heuvels en het bijzondere Lough Veagh meer. In het park vind je ook nog een kasteel, Glenveagh Castle. Je kunt een tour maken door het kasteel en de nabij gelegen tuinen bezoeken. Wel moet je je hiervoor aanmelden in het visitor centre. Je kunt niet met de camper zelf naar het kasteel rijden. Hoe kom je dan wel bij het kasteel? Vanaf het visitor centre rijdt een shuttlebus naar het kasteel. Voor een uniek uitzicht op het kasteel en het meer neem je de View Point trail. Een 1,5 km lange wandeling en deze start achter het kasteel.

Vergeet ook niet om tijdens je bezoek aan het park uit te kijken naar de gouden arenden of de edelherten die je overal in het park tegenkomt.

WILD ATLANTIC WAY

Een sensationele kustroute langs hoge kliffen, prachtige baaien, parels van stranden en langs gezellige dorpen, dat is de Wild Atlantic Way. De totale lengte van deze route is 2500 km en strekt zich uit vanaf het zuiden tot het ruige noorden. Deze route loopt deels door het graafschap Donegal. Vanaf Letterkenny kan je een deel van deze route rijden. Bezoek bijvoorbeeld de wereldberoemde Fanad Head vuurtoren op ongeveer 50 minuten vanaf Letterkenny of de prachtige strandbaai Ballymastocker Beach. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties