Rock of Cashel

Een imposante rots met een vesting uit de Romaanse tijd. Eeuwenlang regeerden de machtige koningen van Munster het zuiden van Ierland. Aan het heerschap kwam in de 12e eeuw een einde toen het kasteel aan de kerk werd geschonken. Vanaf toen zijn er veel religieuze bouwwerken aan het kasteel toegevoegd, waaronder de beroemde Cormac’s Chapel. In de loop der jaren is de vesting beschadigd geraakt, maar er is genoeg over om de grandeur van vroeger voor te stellen. Het is een geliefde bezienswaardigheid van vele reizigers. 

ST. PATRICK

In Ierland, en vele andere landen met Ierse roots, wordt elk jaar op 17 maart gevierd St. Patrick’s Day gevierd. Op deze dag herdenkt men de beschermheilige van het land. Wat heeft St. Patrick te maken met de Rock? In de 4e eeuw bezocht St. Patrick de rots om koning Aenghus te dopen tot het Christendom. Dat ging niet helemaal goed, want St. Patrick stak per ongeluk zijn bisschopsstaaf door de voet van de koning. Gelukkig dacht de koning dat dit erbij hoorde. Door de aanwezigheid van St. Patrick bij deze doop heeft de rots nog meer faam gekregen. Er wordt zelfs beweerd dat het waterbassin van zijn doop gebruikt is als sokkel voor het St. Patrick’s Cross. Het echte kruis wordt ergens goed bewaard, maar een replica staat buiten. Ieren noemen hierdoor de rots ook wel St. Patricks Rock. 

GESCHIEDENIS

Door de eeuwen heen zijn er veel gebouwen toegevoegd aan de vesting. Een kathedraal, kapel, kerken en zelfs een ronde toren. In het midden vind je de kathedraal uit de 13e eeuw. Deze kathedraal heeft geen dak meer, maar het is nog steeds een imposant bouwwerk. Vlakbij de kathedraal ligt de beroemde Cormac’s Chapel. De kapel is de oudste Romaanse kapel van Ierland.
Het oudste gedeelte van de Rock is de 28 meter hoge ronde toren. Stel je eens voor hoe men hier vroeger de (ongewenste) bezoekers al mijlenver zagen aan komen lopen! 

De Rock is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Ierland. Vele reizigers brengen een bezoek aan de rots en daardoor kan het er druk zijn. Ondanks de drukte mag de Rock niet ontbreken in je camperreis. Je kunt op eigen gelegenheid de vesting bekijken of boek een rondleiding. Met een rondleiding kom je alles te weten over het rijke verleden van deze bijzondere plek. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties