Westport

Westport is een van de mooiste stadjes in Ierland, gelegen aan de Clew Baai. Je kunt naar hartenlust slenteren door de prachtige straten met Gregoriaanse huizen. Stel je voor hoe dit stadje er in de 18e eeuw uit gezien moet hebben. Toch is Wesport niet altijd zo mooi en lieflijk geweest. De stad heeft een roemrijk piraten verleden met een van de meest beroemde piraten uit de Ierse geschiedenis, piratenkoningin Grace O’Malley. Neem duik in het verleden van Grace en ontdek hoe zij dit gebied jaren lang geregeerd heeft. Je kunt zelfs nog rondkijken in haar kerkers!

NATUUR

Direct buiten de stadsgrenzen wacht de natuur op je. Bezoek de ruige kustlijn met stranden en baaien van Clew Bay of maak een boottocht naar Clare Island waar Grace O’Malley geboren is. In de regio kun je een tal van watersporten beoefenen, zoals stand up paddling, snorkelen, zee kajakken of surfen. 

Wil je liever geen natte voeten krijgen? Stap dan in de voetsporen van St. Patrick. Op ongeveer 8 km vanaf Westport ligt de berg die al 1000 jaar een belangrijke pelgrimsplaats is. Croagh Patrick is 765 meter hoog en vele bezoekers klimmen graag naar de kleine kapel op de top, zoals St. Patrick in de 5e eeuw ook gedaan heeft. Op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en zie je in de verte zelfs de oceaan. 

GREAT WESTERN GREENWAY & ACHILLL ISLAND 

Vanaf Westport loopt een 42 km lang fiets en wandelpad langs de kust naar Achill Island. De Great Western Greenway is een route zonder verkeer die je in een keer of in delen kunt doen. Je kunt de route wandelen of fietsen. Fietsen huur je in Westport. De uitzichten die je zult gaan zien op dit pad zijn Great! 

De tocht brengt je naar Achill Island. Dit eiland is het grootste eiland van Ierland en is verbonden met een brug aan het vasteland. Op het eiland kan je zeker een dag doorbrengen en verborgen pareltjes ontdekken. Als je liever niet wilt fietsen naar het eiland, dan kan je er ook met de camper naar toe rijden. Sla zeker de volgende dingen niet over!

DESERTED VILLAGE 

In dit verlaten dorp zie je de ruïnes van cottages uit de hongersnood tijd. Vele inwoners zijn halverwege de 19e eeuw geëmigreerd naar de VS/Canada of Australië. Sindsdien zijn ze niet meer bewoond geweest. 

KEEM BEACH 

Een prachtig, wit strand waar niet veel mensen komen. Dat klinkt te goed om waar te zijn toch? Je vindt het nog op Achill Island. Kijk uit over de azuurblauwe zee en sta even stil bij de schoonheid van deze omgeving. Wil je een duik wagen? Dat kan zeker, maar vergis je niet in de temperatuur!
Atlantic Drive

Een route over het eiland die je meer laat zien van deze mooie omgeving. Rij langs oude forten, stranden en heuvels. Werkelijk een unieke en prachtige route om zelf met je camper te ontdekken. Een deel van het eiland is Gaeltacht, oftewel hier wordt alleen Gaelic gesproken. De verkeersborden zijn dan ook alleen in het Gaelic in dit deel van het eiland.

WILD ATLANTIC WAY

Een sensationele kustroute door het ruige landschap van Ierland. Rij langs hoge kliffen, prachtige baaien, parels van stranden en langs gezellige dorpen. De totale lengte van de Wild Atlantic Way is 2500 km en strekt zich uit vanaf het zuiden tot het ruige noorden. Westport is een van de plaatsen die ligt aan de Wild Atlantic Way. 
 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties