Nationaal Park Skaftafell

Skaftafell National Park is een aaneenschakeling van bijna onmogelijke natuurcontrasten. Torenhoog oprijzende bergen, imposante gletsjers, ravijnen met heldere beekjes en prachtige watervallen, berkenbossen, een wilde bloemenpracht en een weelderige vegetatie.
De Vatnajökull gletsjer ligt voor tweederde in het Nationale Park Skaftafell. De gletsjer is een hooggelegen, koud en stil gebied dat sterk tot de verbeelding spreekt en een overweldigende schoonheid uitstraalt. De gletsjer beslaat een oppervlakte van 8300 km2 en is vrijwel geheel bedekt met eeuwenoud ijs, restanten uit de laatste ijstijd. Na eeuwenlange speculaties omtrent de structuur van het onderliggende landschap weten we vandaag de dag dat er onder de honderden meters dikke ijslaag een labyrint ligt van bergketens, diepe valleien en vulkanenrijen. Deze gletsjer is groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar. Het is een aanrader om met een sneeuwscooter de gletsjer bezoeken.
In het nationale park ligt tevens de Svartifoss waterval. De wandeling van ruim een uur is de moeite zeker waard.
Ook het mooiste ijsbergenmeer van IJsland (Jökulsárlón) behoort tot het Nationaal Park Skaftafell. Je ziet hier de meest fantastisch gevormde ijsbergen in het meer drijven. Ze verschillen allemaal van grootte, kleur en vorm, wat het een bijzonder schouwspel maakt. Het geluid van de in tweeën brekende ijsbergen maakt het een unieke ervaring. Wij raden je aan om de ijsbergen van dichtbij te aanschouwen met behulp van een boottocht. Het meer vormde overigens twee maal het decor voor de James Bond films ‘A view to a Kill’ en ‘Die another day’.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties