Reykjanes & Blue Lagoon

REYKJANES

Wanneer je per camper door IJsland reist, start je je reis op op het schiereiland Reykjanes. Dit schiereiland geeft reizigers een goede eerste indruk geeft van het landschap van IJsland. Al tijdens je landing met IcelandAir zoef je over de uitgestrekte en met mos bedekte lavavelden. Onderweg kom je verschillende mogelijkheden tegen om een paar uurtjes te relaxen in dit prachtige land. De bekendste plek om heerlijk tot rust te komen is de Blue Lagoon spa. De Blue Lagoon ligt in het midden van het schiereiland Reykjanes en daardoor doet de kans zich aan om meteen wat meer bezienswaardigheden mee te pikken. Maak bijvoorbeeld hier voor het eerst kennis met de geothermische landschappen bij Seltún. Op deze plek vindt je talloze borrelende modderpoeltjes en komt de stoom uit de grond. Door de chemische reacties oogt de grond hier zowel geel, groen als rood. 
Wat verder nog de moeite waard is om te bezoeken op dit schiereiland, is een van de prachtige vuurtorens, de rots Karlinn welke mysterieus uitsteekt uit de oceaan of de indrukwekkende brug welke de twee tektonische aardplaten met elkaar verbindt. Je leest het goed, IJsland ligt zowel op de Noord-Amerikaanse plaat als de Euraziatische aardplaat! Daarom zijn er regelmatig (kleine) aardbevinkjes en zoveel vulkanische activiteiten!

BLUE LAGOON

De Blue Lagoon klinkt niet alleen sprookjesachtig, maar ziet er ook daadwerkelijk zo uit. De Blue Lagoon is een groot ondiep kunstmatig meer met water dat door de aarde verwarmd wordt tot wel 39 graden. Dit lichtblauwe meer is helemaal omgeven door zwarte ruige lavarotsen, wat het een erg contrastrijk geheel maakt. Deze spa wordt vaak bezocht door mensen die een stopover maken van 1 of 2 dagen in het land. De ligging is daarvoor uitermate gunstig, daar het slechts 20 minuten rijden is vanaf het vliegveld. 

De Blue Lagoon is uitgegroeid tot een drukke, grote en luxe spa, waar je helemaal tot rust kunt komen in de stoombaden in één van de lavagrotten of in de sauna. Er is aan alles gedacht, er is zelfs een barretje te vinden in de lagoon. De bodem is bedekt met een natuurlijk soort modder waarvan is bewezen dat het erg goed werkt tegen huidkwaaltjes. Stel je jezelf eens voor dat je vanuit dit prachtige warme meer met een drankje kunt genieten van het dansende groen/roze noorderlicht! 

De Blue Lagoon is uitstekend te bereiken met de camper en er is een groot parkeerterrein aanwezig. Check wel ruim van te voren even of je online kaartjes moet bestellen om teleurstelling bij aankomst te voorkomen. Er worden namelijk maar een bepaald aantal mensen tegelijk toegelaten. Mocht je enkel in Reykjavik verblijven tijdens een stopover, dan kun je ook een tour boeken met een bus naar deze spa.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties