Bologna

Bologna is een leuke stad om een stedentrip voor te plannen, maar ook zeker een bezoek waard wanneer je met camper langs de Adriatische kust reist. Houd jij van lekker eten en in het bijzonder heerlijke pasta? Ga dan zeker naar het culinaire Bologna! 

PASTA BOLOGNESE 

In Bologna werd de wereldwijd bekende bolognesesaus uitgevonden. Je eet de saus officieel gezien met verse tagliatelle en niet met spaghetti zoals wij dat vaak doen. Bologna heeft als bijnaam ‘La Grassa’ wat betekent ‘de vette stad’. Dit heeft er mee te maken dat je hier ontzettend lekker kunt eten en de kans is dan ook groot dat je een paar kilo zwaarder bent wanneer je weer huiswaarts gaat. Gevulde tortellini’s of tortelloni’s, boterige gnocchi en de verrukkelijke lasagne zijn gerechten welke niet onbekend zijn in de keuken van Bologna. Naast deze bekende pastasoorten kun je ook een bezoek brengen aan één van de salumeria’s waar je salumi en andere streekproducten kunt kopen. Salumi zijn de Italiaanse vleeswaren. Wij krijgen al trek! Jij ook? 

BIJNAMEN VAN BOLOGNA

Naast de bijnaam ‘La Grassa’ zijn er nog een aantal bijnamen voor deze stad, waaronder ‘La Rossa’. De rode stad! Dit komt met name doordat Bologna een stad is met aanzienlijk veel rode daken en gebouwen. 
Naast deze twee bijzondere bijnamen kennen we nog ‘La Dotta’ wat staat voor de geleerde stad en daarnaast nog ‘La Turrita’ of ook wel de getorende stad. 

LE DUE TORRI 

Je wandelt door Via San Vitale en dan arriveer je bij de twee torens van Bologna ‘Le due torri’. Ze worden als symbool gezien van Bologna. Beide torens staan scheef en het zijn overblijfselen uit een periode in de middeleeuwen. Er staan nog ongeveer 21 torens in Bologna. De Asinelli toren en de Garisenda toren zijn hiervan het meest opvallend. Wil je graag één van de torens gaan bezoeken, dan kan dat. Houd er rekening mee dat je ongeveer 500 traptreden verder bent, wanneer je bij het fenomenale uitzichtpunt bent. 

PIAZZA MAGGIORE

Een klein stukje wandelen vanaf de twee torens ligt Piazza Maggiore. Het is het belangrijkste plein en daarmee ook het hart van de stad. Aan dit plein liggen een aantal bijzondere en imposante gebouwen, namelijk; Palazzo dei Banchi, de Sint-Petroniusbasiliek, Palazzo dei Notai, Palazzo d’Accursio en Palazzo del Podestà met de Torre dell’Arengo. 

De Sint-Petroniusbasiliek in het Italiaans ‘Basilica di San Petronio’ genoemd, wordt als hoofdkerk van de stad gezien. Het is niet de belangrijkste kerk in Bologna, want dat is namelijk Cattedrale Metropolitana di San Pietro. 

PALAZZO POGGI

Pallazo Poggi is de oudste, nog functionerende universiteit van Europa. Deze universiteit is opgericht in 1088 en wordt nog steeds gebruikt als het hoofdgebouw van de universiteit. In dit hoofdgebouw vind je onder andere het kantoor van de rector, de universiteitsbibliotheek en de museumcollectie van terug. 

VIA PESCHERIE VECCHIE

Wanneer je na een dag de stad hebt verkend en wat honger begint te krijgen, dan raden we je aan om Via Pescherie Vecchie te bezoeken. Dit smalle straatje bestaat uit zaakjes waar je streekproducten kunt kopen en heerlijke gerechten kunt bestellen om deze te nuttigen met een lekker glas wijn aan één van de kleine tafeltjes. Dit maakt je bezoek aan Bologna helemaal af! 

CAMPERREIS BOLOGNA  

Vanuit de camperverhuurder McRent kun je een camper huren, zodat je je reis voort kunt zetten, na een bezoek aan deze bijzondere stad, richting bijvoorbeeld Venetië of het Gardameer. 

Een aanrader om met je camper te overnachten is Camping Città di Bologna. Het is een typische stadscamping met een gunstige ligging ten opzichte van de snelweg en is een goed vertrekpunt voor een bezoek aan Bologna. Je kunt de stad namelijk makkelijk gaan verkennen door de bus te nemen welke vertrekt bij de ingang van de camping. 

Geniet van La Grassa! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties