Cagliari

Cagliari bevindt zich nog steeds binnen de oude stadsmuren, waar ontzettend veel te zien is. In Cagliari kun je de camper ophalen zodat je Sardinië kunt gaan ontdekken. 
We informeren je graag over wat er allemaal te zien is in Cagliari alvorens je met de camperreis begint.

BASTIONE DI SAINT REMY 

Één van de meest iconische gebouwen in Cagliari is het Bastione di Saint Remy. Het is een Romeins Amfitheater gelegen in het oude centrum van de stad. Het amfitheater beschikt over een gevel van meer dan 20 meter hoog. Dit amfitheater kon ongeveer 10.000 toeschouwers toelaten en zij konden aanschouwen hoe gladiatoren met elkaar én met dieren het gevecht aan gingen. Momenteel is het er een stuk vrediger en worden hier alleen nog muziekshows gehouden. 

SANTA MARIA KATHEDRAAL 

De bekendste bezienswaardigheid van Cagliari is de Santa Maria kathedraal. Deze kathedraal vindt zijn oorsprong in de 13e eeuw, maar is in de loop der jaren nog regelmatig verbouwd. Naast een gebedshuis werd het gebouw ook gebruikt als centrum van de lokale politiek. 

Het gebouw is echt een kenmerk van Cagliari. Wanneer je naar de skyline van Cagliari kijkt, zie je namelijk heel duidelijk de koepel van deze kathedraal terug. Zoals een echte Italiaanse kathedraal betaamt is er in de kathedraal veel kunst te bewonderen. 

OLIFANTENTOREN 

De hoogste toren van Cagliari is ook direct het symbool van de stad. De Torre di San Pancrazio en Torre dell’Elefante zijn beide bereikbaar via de stadspoort. Deze laatste toren wordt ook wel de ‘Olifantentoren’ genoemd. Vroeger (in de 14e eeuw) werd de toren als uitkijktoren gebruikt. Tegenwoordig kun je de toren bezoeken en heb je een waanzinnig uitzicht over de stad, de haven en de Golf van Cagliari. Waarom wordt deze toren nu de ‘Olifantentoren’ genoemd? Aan de zuidkant van de toren staat een standbeeld van een olifant en hiernaar is de toren vernoemd. 

DAGJE STRAND IN CAGLIARI

Op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum van Cagliari ligt Poetto Beach. Het is een strand van ongeveer 6 kilometer lang en is omgeven door strandbars. Het is een vrij toeristisch gebied waar je een parasol en ligbed kunt huren en in de avond helemaal los kunt gaan in het bruisende nachtleven. 

Altijd al eens flamingo’s willen zien? Dan kun je naar het nabij gelegen Stagno di Montargius gaan. Dit moerasgebied is een thuishaven voor de roze flamingo’s en is daarnaast een beschermd natuurgebied. 

WANDELEN VANUIT CAGLIARI

Vanuit Cagliari vind je allerlei wandelpaden welke je leiden naar gigantisch mooie uitzichtpunten. Je kunt vanuit Cagliari prima de bewoonde wereld en de natuur met elkaar combineren. Één van de mooiste wandelingen is de wandeling naar de top van Sella del Diavolo. Je vertrekpunt is Calamosca, wat net achter het strand gelegen is. Het is een vrij makkelijk wandelpad en de route is door middel van bordjes goed te volgen. Vanaf het uitzichtpunt heb je een geweldig uitzicht over het Poetto strand en Molentargius Natuurreservaat. 

Ben je een echte wandelaar? Dan kun je ook kiezen om een wandeling te maken die net wat verder van Calamosca gelegen is. Het wandelpad brengt je naar het Fortino di Sant’Ignazio. Dit is een fort uit 1792. Het fort is vlakbij een vuurtoren en Spaanse wachttoren gelegen. Wederom een grandioos uitzicht! 

Ben je uitgekeken op de stad? Dat kan eigenlijk niet! Wil je toch een activiteit plannen buiten de stad, dan raden we je aan om in één van de twee dorpjes Serdiana of Dolianova een wijnproeverij te doen bij één van de prachtig gelegen wijnhuizen. Het vertrekpunt bij een wijntour is Cagliari, dus over het vervoer hoef je je geen zorgen te maken. Dat is wel zo handig bij een wijnproeverij. 

CAMPERREIS VANUIT CAGLIARI

Zoals je kunt lezen is het dus helemaal niet zo gek om vanuit Cagliari je camperreis te beginnen. Je vliegt in een paar uur naar Cagliari en geniet bijvoorbeeld eerst twee á drie nachten van de stad en de omgeving. Daarna haal je uitgerust je camper op en gaat het Sardinië-avontuur echt beginnen! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties