Etna

Na de Stromboli is dit de actiefste vulkaan van Europa! De grootste uitbarsting was in 1669, waarbij Catania vrijwel geheel werd verwoest en de kustlijn een paar honderd meter opschoof. Anno nu zijn er nog regelmatig kleine erupties en aardbevingen. Dit is niet verontrustend. Integendeel zelfs, er wordt gezegd dat, zolang de Etna pruttelt, er geen grote uitbarsting zal komen. 

BEKLIMMING VAN DE VULKAAN

Ruim 3300 meter hoog en een indrukwekkend landschap met unieke vergezichten maakt een beklimming een “must do” tijdens je camperreis. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze vulkaan te beklimmen. Je kunt meegaan met een begeleide tour vanaf Provenzano aan de noordzijde. Je wordt dan met een 4x4 jeep een stuk naar boven gebracht maar niet helemaal tot de top. Dit is om veiligheidsredenen verboden. Je kunt ook vanaf Rifugio Sapienza aan de zuidzijde met een kabelbaan een stuk de berg op en vanuit daar verder wandelen. Je kunt vanuit hier ook te voet naar de Monti Silvestri krater. 

Vanuit diverse dorpen rond de Etna wordt de Etna Experience aangeboden. Deze dagexcursie voert je langs oude lavastromen en grotten en soms ook door de Alcantara kloof. De tour is vooraf te boeken via www.etnaexperience.com maar is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Dus informeer vooraf goed naar de route en het schema van die dag. Sowieso is warme kleding een must. Door het grote hoogteverschil kan het op de top wel 18 graden kouder zijn dan aan het strand. 

MET DE CAMPER NAAR DE ETNA

De Etna is gelegen in een prachtig natuurpark het Parco dell’Etna met een oppervlakte van zo’n 59000 hectare. De grond rond de vulkaan is ontzettend vruchtbaar en in het natuurpark zijn dan ook grote bossen met eiken, amandelbomen, olijfbomen, wijngaarden en citrusgaarden te vinden. Vanaf een hoogte van 2000 meter verandert het landschap in beuken en berken en op de het hoogst gelegen deel is het een echt vulkanisch landschap met zwartgekleurde grond. Ook de lavastromen op de hellingen zijn nog te zien. Rondom de Etna en het Parco dell’Etna zijn diverse campings. Geniet hier optimaal van je rust na een actieve dag op de vulkaan en kom lekker tot rust terwijl je voor je camper de barbecue aansteekt. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties