Lucca

Lucca is een bijzondere stad met nog een echte historische stadsmuur waar je heerlijk op kunt wandelen en fietsen. Daarnaast biedt Lucca een heel gezellig centrum met zijn verschillende pleintjes en is er voldoende te zien om hier twee nachten te verblijven met de camper! 

BEZOEK AAN DE STADSMUUR VAN LUCCA

Wanneer je een eerste indruk wilt krijgen van Lucca raden we je aan om een wandel- of fietstocht te maken over de ruim 4 kilometer lange stadsmuur. Je hebt op deze stadsmuur een mooi uitzicht over de stad en de muur loopt rondom het stadscentrum met daarbij zes toegangspoorten. Lucca heeft veel kleine pleintjes en hoekjes in de stad welke je niet zomaar tegenkomt als je alleen in het stadscentrum blijft. 

Vanaf de stadsmuur zie je kinderspeelplaatsen, onopvallende doorgangen en recreatiegebieden met picknicktafels. 

DE STAD VAN HONDERD KERKEN

Lucca is vele religieuze gebouwen rijk met verschillende Italiaanse bouwstijlen. ‘Il Duomo’ is één van deze gebouwen. De kathedraal van St. Martin ligt op het Piazza San Martino plein en het is de thuisbasis van verschillende kunstwerken. Het ‘Volto Santo’ vind je terug in deze kathedraal. Dit is het bekende houten kruisbeeld van het heilige gezicht en ook direct het symbool van de stad. 

Niet ver van ‘Il Duomo’ vandaan zit het Puccini Museum. Puccini is een bekende componist uit de 19e eeuw. Zijn geboortehuis staat nog steeds in Lucca en is te bezoeken. Het museum is niet al te groot, maar vertelt het levensverhaal van deze man. 

Houd je van winkelen dan mag je Il Fillungo niet overslaan tijdens je stadsbezoek aan Lucca. Dit is dé winkelstraat en hier vind je bekende winkelketens, maar ook kleine boetiekjes. Erg leuk om eens door heen te wandelen en te genieten van de heerlijke walm van ‘Tartufo’ welke uit de vele truffel-speciaalzaken door de straatjes trekt. Mmm…

PIAZZA DELL’ANFITEATRO

Vanaf Il Fillungo kom je op ongeveer de helft van deze straat, een soort stadspoort tegen naar Piazza dell’Anfiteatro. Wat ons betreft het gezelligste en meest bijzondere plein van Lucca! Het plein is ovaal en de huizen zijn om dit plein heen gebouwd. Heel bijzonder om te zien. Heb je zin in een hapje en een drankje dan ben je op dit plein op de juiste plek! Ondanks dat het een toeristische trekpleister is, is het hier niet al te druk en betaal je ook niet de hoofdprijs voor je eten en drinken. 

TORRE GUINIGI

Door de hoge bomen op het bouwwerk valt deze toren direct op in deze stad. Je kunt de toren beklimmen, zodat je een fantastisch uitzicht hebt over alle kronkelstraatjes in Lucca en de vele andere torens die de stad rijk is. Je krijgt uitleg over de omgeving en de toren van een gids indien je een toegangskaartje koopt. 

CAMPERREIS LUCCA

Tijdens je camperreis door Toscane mag je Lucca niet missen, omdat Lucca zo anders is dan alle andere bijzondere bestemmingen in Toscane. We raden om je bezoek aan Lucca te combineren met bijvoorbeeld Siena, Volterra en Viareggio met de camper. Zo kun je een perfecte combinatie maken van cultuur, historie en strand. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties