Palermo

De hoofdstad van Sicilië lijkt soms wel een groot openluchtmuseum! Door de rijke geschiedenis met verschillende culturen is het een van de meest interessante steden van Italië. De stad staat vol met bezienswaardigheden en monumenten. Maar ook liefhebbers van Street Art kunnen hier hun hart ophalen. Op de meest onverwachte plekken in achterafstraatjes en pleintjes zie je de mooiste kleurrijke kunstwerken. Wanneer je door de stad struint zie je de kunstwerken vanzelf. Maar als je liever vooraf een wandeling wilt plannen kan dat natuurlijk ook. Haal dan een plattegrond via www.streetartfactory.eu 

De stad heeft ontzettend veel te bieden. Daarom lichten we er wat highlights uit die je tijdens je camperreis kunt bezoeken.

CATTEDRALE DI PALERMO

Deze kathedraal is door de mix van bouwstijlen een echt kunstwerk. Aan de binnenkant is het interieur wat sober maar van buiten is het indrukwekkend. De entree voor de kathedraal is gratis maar als je ook de tomben en het dak wilt bezoeken moet je een kaartje kopen. Vanaf het dak van de kathedraal heb je prachtig uitzicht over de stad. Een pittige klim via een lange wenteltrap is ervoor nodig maar dit is zeker de moeite waard! 

PALAZZO DEI NORMANNI

In dit enorme paleis zetelt sinds 1921 het Siciliaanse parlement. Op de eerste etage van dit enorme paleis zit een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad verstopt: De Cappella Palatina. Hier wordt je omgeven door goud! De kerk is van boven tot onder bekleed met een gouden mozaïek. Op de wanden zie je gedetailleerde Bijbelse taferelen. Je kunt er uren naar kijken, telkens ontdek je weer iets nieuws. Als je in alle rust wilt genieten van dit kunstwerk is het aan te raden om vroeg te komen. Dan is het nog niet te vol met fotograferende toeristen.   

CATACOMBE DEI CAPPUCCINI

Dit is een van de meest bizarre plekken ter wereld! Het is een crypte gevuld met duizenden gemummificeerde lichamen. Het is ontstaan doordat er in 1599 een gebrek was aan begraafplaatsen. De Kapucijner broeders besloten toen om hun overleden broeders Silvestro en Gubbio te mummificeren en in de tomben onder het klooster te plaatsen. In eerste instantie was het bedoeld voor alleen de broeders maar later werd het een soort statussymbool om hier begraven te worden. Vandaag de dag zijn er zo’n 8000 lichamen te zien. Ze hangen aan de muren en liggen in kisten. Sommigen zijn bijna helemaal vergaan maar er zijn ook mummies waarbij het lijkt of ze gisteren zijn overleden.

BOTANISCHE TUIN VAN PALERMO

Ten oosten van het centrum ligt een oase van rust. In deze botanische tuin kun je even heerlijk bijkomen van de drukte in de stad. Je wandelt tussen enorme, oude bomen en kunt er lekker relaxen onder een palmboom. Een heerlijk pauze-moment om de indrukken van de stad op je in te laten werken is hier gegarandeerd.

MET DE CAMPER NAAR PALERMO

De beste manier om Palermo te verkennen is te voet. Binnen het centrum ligt alles op loopafstand en is het rijden met een camper een uitdaging. Je kunt dus het beste een camping zoeken buiten het centrum of in de omgeving van Mondello en dan met een taxi of het openbaar vervoer naar het centrum gaan. Er zijn namelijk voldoende busverbindingen naar het centrum van Palermo. Maar let op… Het openbaar vervoer op Sicilië is minder stipt dan we in Nederland gewend zijn. 

Een andere optie is om vanuit Cefalu met de trein naar Palermo te gaan. Vanuit deze badplaats sta je, met de trein, binnen 45 minuten in het centrum van Palermo.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties