Rome

Een levend museum, zo kun je Rome wel noemen. Overal waar je kijkt zie je een stukje geschiedenis van deze ‘eeuwige stad’. Vroeger was dit hét centrum van het Romeinse rijk namelijk. Je kunt in Rome genieten van de overweldigende cultuur en daarnaast biedt het veel opties om lekker te eten, drinken en te winkelen. Je kijkt je ogen uit door alle bijzondere bezienswaardigheden welke deze stad te bieden heeft! 

VATICAANSTAD 

De kleinste, onafhankelijke staat ter wereld is Vaticaanstad. Alleen al om hier een bezoek aan te brengen, is Rome de moeite waard. Je kunt hier een bezoek brengen aan de Sint Pieter, de Vaticaanse musea waaronder de Sixtijnse kapel. 

Sint Pietersbasiliek is een enorm indrukwekkende kerk welke gelegen is in Vaticaanstad. Van heel Italië is dit de rijkste, grootste en meest spectaculaire kerk. De kerk is gelegen aan het Sint-Pietersplein en niet alleen overdag is het een prachtig exemplaar om te zien. In de avond is de kerk verlicht en dat is een mooi plaatje om te zien. 

Wanneer je de Sint Pieter wilt beklimmen, dan is dat zeker mogelijk. Door middel van vele traptreden kun je namelijk naar de top. Vanaf de helft worden de traptreden bijzonder smal en heb je last van hoogtevrees dan wordt dit een uitdaging, maar het uitzicht over het plein is echt prachtig! Wanneer je de gehele beklimming een minder goed idee vindt, kun je er ook voor kiezen om tot halverwege met een kleine lift de tocht te maken. De laatste 320 treden dien je dan nog wel zelf af te leggen, maar dat scheelt je ca. 551 traptreden. 

De Vaticaanse musea bestaan uit 26 samengevoegde musea. Het meest bekende museum is de Sixtijnse kapel. Je kunt hier de door Michelangelo beschilderde kapel gaan bezichtigen. Houd er rekening mee dat er vaak een lange wachttijd is voor het bezoeken van de musea. Je kunt om deze reden dan ook beter online alvast je tickets scoren. 

PIAZZA NAVONA 

Piazzo Navona is een ovaalvormig plein met verschillende fonteinen. Één van deze fonteinen, Bernini’s Fontana dei Quattro Fiumi, is bekend om de uitbeelding van vier verschillende rivieren: de Nijl, de Ganges, Danube en Plate. Het plein doet erg gezellig aan en wordt omringd door barokke palazzi en kerken. Er liggen een aantal cafés en restaurants aan Piazza Navona om even te kunnen genieten van de fijne sfeer welke dit plein heeft. Ben je op zoek naar nog meer restaurants en cafés, dan kun je ook een bezoek brengen aan het bekende plein Campo de’Fiori. Dit ligt namelijk in de buurt van Piazza Navona. Vergeet vooral niet door de kleine straatjes te lopen, want hier vind je de wat meer betaalbare restaurantjes en leuke boetiekjes. Je gaat ervaren dat je hier de meest lekkere gerechten kunt nuttigen en daarnaast de allerleukste souvenirs kunt shoppen. 

PANTHEON 

Één van de best bewaarde oudheden van Rome is het Pantheon. Het Pantheon is nu een kerk, maar voorheen werd het gebruikt als tempel. De koepel heeft in het midden van het plafond een opening van 9 meter. Door dit gat krijg je een bijzondere lichtinval in de kerk. 

Wat luguber misschien, maar in het Pantheon zijn onder andere de kunstenaar Rafäel, koning Vittorio Emanuele II en koning Umberto I begraven. 

SPAANSE TRAPPEN 

Vanaf Piazza di Spagna doemen de trappen op en leiden ze je naar de bovenliggende kerk. De Spaanse trappen bestaan uit drie delen en stellen de heilige drie-eenheden voor. Als je aan de voet staat van de trappen dan zie je hier de ‘zinkende boot’ fontein. Dit is het laatste werk van Pietro Bernini. Deze fontein herken je misschien door de enorme schade welke voetbalfans hebben aangericht in 2015 voorafgaand aan een Europese voetbalwedstrijd. De fontein is inmiddels weer helemaal hersteld. 

TREVI FONTEIN 

Wie kent deze prachtige fontein nu niet. De Trevi fontein is de meest populaire fontein van Rome. Het meesterwerk is gemaakt door Nicola Salvi in 1732 en ligt aan het Piazza di Trevi. De fontein is gebouwd tegen de achterkant van Palazzo Poli en het laat de mythische figuren met hun paarden zien. 

Altijd al willen weten wat Trevi nu letterlijk betekent? Het refereert naar de drie wegen (tré vie) welke samenkomen bij de fontein. Wanneer je een muntje in de Trevi fontein gooit zou dat betekenen dat je weer terugkeert naar Rome. De opbrengst van deze ‘gewoonte’ schijnt ongeveer €3000,- per dag op te leveren. 

Het is aan te raden om de fontein in de avonduren of vroeg in de ochtend te bezoeken wanneer je de grote toeristen massa wilt vermijden. 

COLOSSEUM 

Het Colosseum is een grote gladiatoren arena waar in de eerste eeuw na Christus tot de vijfde eeuw het Romeinse volk gevechten hielden met wilde dieren, waaronder leeuwen en tijgers, tot de dood er op volgde. Er werden ook races met paarden en strijdkarren gehouden. Je kunt je voorstellen dat hier duizenden mensen en dieren zijn omgekomen. Een wat trieste geschiedenis dus. 

Breng je een bezoek aan het Colosseum dan raden we je aan om vooraf tickets en tours online te boeken. 

FORUM ROMANUM 

Dicht in de buurt van het Colosseum is Forum Romanum gelegen. Het is een grote verzameling van ruïnes welke je niet helemaal goed kunt plaatsen wanneer je hier zelf doorheen wandelt. Je kunt dan beter een tour boeken met een gids welke je dan uitlegt geeft over alle ruïnes en zijn historie. 

Forum Romanum was het sociale, politieke en commerciële centrum van het oude Rome. Je vindt hier ruïnes terug van tempels, basilieken en publieke pleinen. Na de val van het Romeinse rijk werd het Forum geheel verwaarloosd. Sinds de 18e eeuw tot nu toe vinden er nog steeds opgravingen plaats. Het blijft dus leuk om deze bezienswaardigheid te bezoeken, ook wanneer je er al eens geweest bent. 

CAMPERREIS ROME

Het is zeker een optie om Rome met de camper te bezoeken, althans de omgeving. Het vergt wel enige voorbereiding met betrekking tot het parkeren van de camper. Het kan behoorlijk druk zijn met autoverkeer in deze stad en houdt altijd goed de borden in de gaten. In Rome ga je veel zogenaamde ZTL’s tegenkomen. Dat staat voor Zona Traffico Limitato. In deze gebieden is er beperkt of geen verkeer toegestaan. Wanneer je wel in deze zone terecht komt, kan dat zorgen voor een fikse boete. 

In Italië hebben de parkeervakken drie kleuren belijning. In de vakken met witte belijning mag je gratis parkeren. Laten we je heel even uit je droom helpen, want dat komt helaas nauwelijks voor in Rome. In de gele vakken mag je absoluut niet parkeren! De blauwe vakken betekenen parkeren tegen betaling en we raden je aan om hier gebruik van te maken. In augustus is het veel makkelijker om een parkeerplek te vinden, want veel Romeinen zijn dan de stad uit. We willen je adviseren om de camper te parkeren net buiten de stad. Je kunt vervolgens gebruik maken van de bus, metro of taxi voor een ritje naar het centrum. Dit is super eenvoudig en het scheelt je ook weer parkeerkosten. 

Wanneer je Rome met de camper gaat bezoeken, combineer de reis dan ook met bijvoorbeeld Napels. Binnen 2,5 uur sta je namelijk met de camper in een hele andere omgeving! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties