San Gimignano

‘De stad met de 14 torens’ of ‘Manhattan van de middeleeuwen’, want zo wordt San Gimignano genoemd! Wanneer je met de camper door de Toscaanse heuvels rijdt, zie je van ver al het silhouet van San Gimignano. Dit beeld is sinds de middeleeuwen ook nauwelijks veranderd. San Gimignano is ontzettend populair en dat komt doordat je hier nog de echte middeleeuwen kunt voelen en beleven. Sla deze plaats tijdens je camperreis niet over!

PLEINEN VAN SAN GIMIGNANO

Je kunt tijdens je bezoek heerlijk wandelen over alle sfeervolle en authentieke pleinen. Je wandelt over Piazza della Cisterna met de bekende oude regenbak en vervolgens wandel je ook over Piazza del Duomo, welke je niet kan missen. Wanneer je dit plein op loopt zie je de 54 meter hoge Torre Grossa. Dit is de hoogste toren van San Gimignano welke je ook kunt beklimmen. Via 218 treden klim je naar de top en het laatste gedeelte van de toren, om daadwerkelijk de top te bereiken, beklim je middels een steile ladder. Voor de reizigers met hoogtevrees ook nog eens een echt avontuur dus!

Wil je graag wandelen in een rustiger gelegen deel van de stad, dan kun je naar het Sant‘Agostino plein wandelen met zijn bijbehorende kerk.

14 TORENS VAN SAN GIMIGNANO 

Zoals al eerder benoemd staat San Gimignano bekend om zijn 14 torens welke opdoemen in het prachtige, Toscaanse landschap. De torens werden in de 12e en 13e eeuw gebruikt als woning en verdediging voor de stad. Daarnaast maakte deze torens ook enorm veel indruk op indringers. Op haar hoogtepunt had San Gimignano 72 torens! Helaas zijn deze niet allemaal bewaard gebleven, maar kun je nog steeds 14 van hen bewonderen.

GELATERIA DONDOLI

Deze Gelateria is een begrip in Italië. Het beste Italiaans schepijs kun je hier namelijk proeven. Deze zaak heeft al meerdere prijzen gewonnen vanwege het heerlijke ijs. Gelateria Dondoli is te vinden aan het hoofdplein van San Gimignano.

BEZOEK AAN SAN GIMIGNANO

Wanneer je flexibel kunt zijn in je reisperiode, dan adviseren we je om het hoogseizoen, welke loopt van juni tot en met september, te vermijden. In deze periode is het namelijk ontzettend druk in San Gimignano. Een parkeerplaats vinden is dan bijna onmogelijk of je verdoet je tijd door het lange wachten op een plekje. Ga je wel in het hoogseizoen naar deze bijzondere plek, dan kun je het beste in de namiddag een bezoek brengen. Parkeer buiten het centrum de camper en doe dat zo dicht mogelijk bij de stadsmuur.

Niet ver van San Gimignano liggen bijvoorbeeld Siena en Florence. Breng deze bestemmingen ook eens een bezoekje tijdens je camperreis. Het is zeker de moeite waard!


Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties