Siena

Siena kan het pareltje van de Toscaanse heuvels genoemd worden. De middeleeuwse historie is hier bewaard gebleven en daardoor wordt het door velen als mooiste stad van Toscane bekroond. Piazza del Campo is het bekende plein midden in Siena, maar de kleine straatjes en steegjes om dit plein heen, maken het om verliefd te worden op deze stad. Reis je met de camper door Toscane, dan mag je dit fantastische plekje niet overslaan! 

PIAZZA DEL CAMPO

‘Il Campo’ is Siena’s kloppende hart. Het is een oud Romeins marktplein, waar je gezellige restaurantjes en terrasjes aantreft. Wanneer je goed om je heen kijkt, kun je zelfs verborgen terrasjes vinden. 

Je kunt er ook voor kiezen om plaats te nemen op de opvallende bestrating en hier een zelf gekochte versnapering te nuttigen. In de zomer zit dit plein vol met toeristen en is het zeer vermakelijk om hier eens even uit te rusten van alle indrukken van deze stad. 

PALAZZO PUBBLICO EN MUSEO CIVICO 

Het imposante Palazzo Pubblico is het stadhuis van Siena, waaraan ook het meest opvallende gebouw ligt, namelijk Torre del Mangia. Een toren van 102 meter hoog en deze toren zie je al van verre boven de stad uitsteken. Naast het Palazzo Pubblico ligt het bekendste museum van Siena ‘Museo Civico’. Kunstliefhebbers kunnen hier werken bewonderen van onder andere Simone Martini, Spinello Aretino en Ambrogio Lorenzetti. 

DUOMO SIENA 

Wat ons betreft het mooiste gebouw van Siena, dat is de Duomo. De kathedraal is gebouwd in de 13e eeuw. Hoewel de achterkant is gebouwd uit wit en zwart marmer, is de voorkant gemaakt van roze en groene stenen. Als je voor de Duomo staat en je kijkt naar het glas in lood, zie je ‘De laatste avondmaal’ afgebeeld staan. Het is een prachtig gebouw en je kunt er niet omheen als je Siena bezoekt. 

ORTO BOTANICO 

Achter Piazza Sant Agostino ligt de botanische tuin Orto Botanico. De tuin is maar liefst 25.000 vierkante meter groot en hoort bij de Universiteit van Siena. In de botanische tuin kun je ook een middeleeuwse Fontijn terug vinden genaamd Fonte al Pino. 

CAMPERREIS SIENA 

Twee kilometer ten noorden van Siena ligt de mooie Camping Colleverde. Je kunt vanaf deze camping een stadsbus nemen naar het centrum van Siena, zodat je de camper kunt laten staan. De camping organiseert ook regelmatig wijnproeverijen. Een leuke bijkomstigheid! Heb je geen zin om te koken in de camper? Dan raden we je aan om bij een restaurant te dineren in één van de vele straatjes. Je betaalt hier niet de hoofdprijs en je kunt er genieten van de lekkerste gerechten en wijnen! 

Reis je met de camper door Toscane, dan raden we je aan om Siena te combineren met verschillende gezellige en bekende dorpjes rondom deze stad. Denk bijvoorbeeld aan Volterra, San Gimignano, Lucca en Pisa. Wil je Siena liever combineren met een grotere stad, dan raden we je een bezoek Florence aan! 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties