Syracuse

Een charmante stad met zo’n 12000 inwoners met als belangrijkste attractie het archeologisch park. Dit ligt net buiten de stad en dat is wel zo prettig. Hierdoor mist de stad de grote groepen toeristen en dat zorgt ervoor dat je hier meestal lekker rustig rond kunt struinen. 

ORTYGIA

Het mooiste deel van de stad is het schiereiland Ortygia. Dit is op en top Italië met zijn smalle steegjes, sfeervolle pleinen en prachtige kerken. Hier kun je dwalen langs winkeltjes en terrasjes en proeven van het Italiaanse leven. Je kunt er ook heerlijk wandelen langs de waterkant. Wandel dan ook eens richting de haven. Hier bevindt zich namelijk ook de Antico Mercato, de markt. Hier doen de locals hun boodschappen. En je kijkt er je ogen uit! Verse vis, stapels kruiden en specerijen en mogelijkheden genoeg om wat te proeven met een lekker glaasje wijn erbij. De markt is van maandag tot en met zaterdag geopend.

GIUDECCA

Giudecca is de oude Joodse wijk van de stad. Hier vindt je nog dichter op elkaar gebouwde huizen en kun je interessante bezienswaardigheden bezoeken zoals de Joodse baden en het Museo Aretuseo dei Pupi. Pas op dat je niet verdwaald in de vele smalle zijstraatjes!

ARCHEOLOGISCH PARK

Syracuse kent een lange geschiedenis. De stad werd gesticht door de Grieken in de 5e eeuw voor Christus. In het Parco Archeologico della Neapolis, dat net buiten het centrum ligt, zijn verschillende archeologische vondsten te bewonderen maar ook ruïnes uit zowel de Griekse als de Romeinse periode. Het park staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed. 

MET DE CAMPER NAAR SYRACUSE

Het parkeren in het centrum en dan vooral in Ortygia is ingewikkeld en vaak alleen toegestaan voor de lokale bevolking. Als je met je camper naar Syracuse gaat kun je beter parkeren op de grote parkeerplaats Molo San Antonio net buiten Ortygia. Vanuit daar kun je dan makkelijk te voet of met het openbaar vervoer naar het oude centrum. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties