Zuid-oost Sicilie

Een prachtig landschap! Slingerende wegen door bergen, heuvels met hier en daar een olijfboomgaard afgewisseld met ruig landschap en prachtige baroksteden. Het zuidoosten van Sicilië is minder bekend bij de meeste toeristen maar dat maakt het zeker niet onbemind. Wil je authentieke steden en ongerepte zandstranden aan je camperreis toevoegen? Dan zit je hier zeker goed.

SYRACUSE

Als geboorteplaats van Archimedes was dit ooit de hoofdstad van de Griekse wereld. Het is een havenstad die veel te bieden heeft. Naast dat het nog een echte handelsstad is, kun je hier heerlijk vertoeven en rondstruinen door de smalle straatjes in het oude centrum Ortygia en genieten op het plein bij de Duomo. Maar ook een bezoek aan het Parco Archeologico Della Neapolis net buiten het oude centrum is een must. Hier kun je indrukwekkende opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd bekijken.  

NOTO

Nadat Noto in 1693 bijna volledig verwoest was door een aardbeving is het een paar kilometer verderop herbouwd onder leiding van 3 architecten. Vincenzo Sinatra, Paolo Labisi en Rosario Gagliardi. Zij hebben er een kunstwerk van gemaakt vol met barokke gebouwen die uit een geeloranje gekleurde kalkzandsteen zijn opgetrokken. Vooral bij zonsondergang is het prachtig. Het ultieme golden hour beleef je hier door de prachtige gloed die de stad dan krijgt.

Als je door de stadspoort, de Porta Reale, de Corso Vittorio Emanuele op loopt, kun je de meeste prachtige bouwwerken bekijken. En lijkt het net een wandeling door een openluchtmuseum. 

PIAZZA ARMERINA

De stad die bekend staat om de wereldberoemde mozaïeken in de Villa Romana del Casale net buiten het centrum. Deze villa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er liggen schitterende mozaïek vloeren die waarschijnlijk zijn gemaakt door Noord-Afrikaanse kunstenaars. Omdat er nog regelmatig aan de opgravingen gewerkt wordt raden we aan om vooraf goed te informeren naar de openingstijden van dat moment. 

Ook het centrum van Piazza Armerina is de moeite van een bezoek waard. Smalle straatjes met leuke en authentieke winkeltjes en een gezellig plein waar tot in de late uurtjes genoten wordt van het nachtleven. Ook de Duomo die boven de stad uittorent en de kronkelstraatjes ernaartoe waar je nog meer prachtige kerken, kloosters en palazzo’s kunt bekijken zijn een wandeling meer dan waard. 

ZUIDOOSTKUST

Vanaf Noto kun je via Lido di Noto en de SS19 met je camper naar het zuiden rijden. Je komt langs het Vendicari natuurreservaat met een fantastisch zandstrand en uiteindelijk kom je dan uit in de idyllische badplaatsjes Marzamemi en Portopalo. Wil je een rustige onderbreking tijdens je camperreis en ben je niet op zoek naar een drukke badplaats? Dan zit je hier goed. Want al deze badplaatsen in het zuiden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme. Hier ga je heerlijk op in het Italiaanse leven en geniet je van de verse vis die gevangen wordt en ’s avonds in een van de kleine restaurantjes aan je geserveerd wordt. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties