Zuid-West Sicilie

De provincie Agrigento in het zuidwesten van Sicilië is de armste provincie van het eiland. Daardoor lijkt het of hier minder te ontdekken valt. En dat is precies wat je hier juist wel kunt doen… “ontdekken” dit deel van het eiland hoef je dus absoluut niet over te slaan!

AGRIGENTO

De bekendste bezienswaardigheid van deze stad is de oude stad in de Valle dei Templi, de vallei van de tempels. Eigenlijk is het geen vallei maar een heuvelrug die op de werelderfgoed van UNESCO staat. Je kunt hier 8 prachtige Griekse tempels, heiligdommen en andere overblijfselen uit de periode van 580 tot 430 voor Christus zien. De tempel van Concordia is een van de meest intact gebleven tempels en het hoogtepunt van dit gebied. Maar ook de overblijfselen van de tempel van Zeus mag je zeker niet overslaan. 

Vanuit de Valle dei Templi heb je een prachtig uitzicht over de nieuwe stad. In eerste instantie lijkt dit niet echt de moeite waard maar als je eenmaal in het centrum bent zul je zien dat Agrigento een prachtige oude kern heeft waar je heerlijk kunt ronddwalen en waar je ook weer een prachtig uitzicht hebt op de heuvel met tempels die vooral ’s avonds ook mooi verlicht zijn. Let wel op… in de zomermaanden kan het in Agrigento heel warm worden door de Sirocco, een warme wind die zelfs onaangenaam heet kan zijn. 

KUST TUSSEN AGRIGENTO EN SCIACCA

Wil je nog een stukje ongerepte Mediterrane kustlijn ontdekken met je camper? Rij dan van Agrigento naar Sciacca en zie de prachtige zandstranden, duingebieden en kleine typisch Italiaanse vissersdorpjes. Vergeet niet om af en toe te stoppen en een verfrissende duik in de zee te nemen of geniet voor je camper van het uitzicht met een lekker kopje koffie.

REALMONTE

Hier is het strand Scala dei Turchi een opvallend natuurverschijnsel. Als je die kant op gaat lijkt het net of er een gigantische ijsberg ligt maar in werkelijkheid is het een krijtrots met een soort traptreden die door de wind en erosie zijn uitgesleten. Badgasten maken dankbaar gebruik van de uitgesleten traptreden en gaan er heerlijk op zonnen.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties