Nara

Het kleine stadje Nara was één van de eerste hoofdsteden van het land. Er is ontzettend veel moois te zien. Niet voor niets staan er maar liefst acht bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

NARA PARK

Dit park is centraal gelegen in Nara. Veel van de mooie bezienswaardigheden van Nara liggen hier, zoals de Todaiji Tempel, Kasuga Taisha en Kofukuji.
Naast de prachtige historische bouwwerken vind je hier ook ontzettend veel los lopende (en erg tamme) herten. Men gelooft hier dat dit de booschappers van de goden zijn.

TODAJI TEMPEL

Deze tempel is de populairste bezienswaardigheid van Nara. Dit is het grootste houten bouwwerk ter wereld. In dit prachtige sfeervolle gebouw staat het Daibutsu beeld. Een Boeddha van 16 meter hoog, gemaakt van brons en goud.
Vlakbij deze tempel ligt een schitterende Japanse tuin, genaamd Isuin. Er liggen mooie theehuizen verspreid over het voorste en het achterste gedeelte van de tuin.

KASUGA TAISHA

De offerhal van deze schrijn is gratis te bezoeken. Als je verder doorloopt kun je tegen betaling het binnenste gedeelte bezoeken. Je vindt hier meerdere schrijnen met de unieke Kasuga architectuur.
De lantaarns zijn een groot onderdeel van de schrijn. Er zijn er honderden! Ze worden alleen aangestoken tijdens het Lantaarn Festival, wat twee keer per jaar georganiseerd wordt (in februari en in augustus).

KOFUKUJI

Deze tempel bestaat uit 150 gebouwen. Een bekend punt in het landschap is de pagode van vijf verdiepingen hoog. Het is de op één na hoogste pagode van Japanen hét symbool voor Nara.
Het National Treasure Museum stelt een gedeelte van de kunst uit de tempel tentoon.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties