Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en de stad kent de grootste concentratie inwoners van het hele land. De laatste mode, nieuwe technologische snufjes en traditionele cultuur, het komt allemaal samen in dit bruisende hart van Japan.

SHINJUKU

Hét entertainment district van Tokyo en een goede plek om te winkelen. In de immense winkelcentra Isetan en Takashimaya is alles te koop: de nieuwste gadgets, elektronica en de laatste mode. Natuurlijk is er ook veel keuze in restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten.
Dit is ook het zakencentrum van de stad, hier zijn dan ook de meeste wolkenkrabbers gevestigd. Op het gratis observation deck van het Metropolitan Government Office heb je een adembenemend uitzicht over de imposante gebouwen. 
Een van de populairste plekjes is de zijstraat Omoide Yokocho; een straatje gevuld met ongeveer 60 kleine, ouderwetse barretjes.

GINZA

Een winkelstraat met grote winkelcentra en luxe merkwinkels van over de hele wereld. Ook vind je hier veel eersteklas restaurants met een ruime keuze aan wereldgerechten. Ginza is een van de beste plekken om de neonlichten van de stad te bekijken.

ASAKUSA/UENO

Hier proef je de traditionele sfeer van Japan. Een van de toeristische trekpleisters is de gigantische lantaarn die aan de Kaminarimon poort hangt. De oudste tempel van Tokyo, Senso-Ji mag je ook zeker niet overslaan.

AKIHABARA

Deze wijk staat bekend om de vele elektronicawinkels, maar ook om de vele winkels toegeweid aan manga-figuren. Een must-see als je Tokyo bezoekt!

HARAJUKU

In deze wijk draait alles om de meest extreme tiener culturen en kledingstijlen. In Takeshita Street en de zijstraatjes daarvan vind je veel kledingwinkels met bijzondere kleding. 

IMPERIAL PALACE

Het Imperial Palace ligt in het hart van Tokyo en dient als verblijf van de Koninklijke familie van Japan. Het kasteel is omgeven door oude kasteelmuren en een deel van de paleisgronden is open voor het publiek. De oostelijke tuinen zijn vijf dagen per week voor het publiek geopend en het is toegestaan de Inui-Dori straat in te lopen waar je de prachtige kersenbloesems in bloei kunt zien staan.

OPENBAAR VERVOER

In Tokyo doe je alles met openbaar vervoer en dan is de trein het belangrijkste vervoermiddel. De belangrijkste treinverbinding is de Yamanote lijn, een ringlijn rondom het centrum. Als je verblijft in een hotel aan de Yamanote lijn, kun je heel eenvoudig met de trein de verschillende wijken van Tokyo ontdekken.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties