Narita

U komt waarschijnlijk aan op het vliegveld van Narita. Op het vliegveld kunt u geld pinnen en eventueel uw Wifi-to-Go bij het postkantoor ophalen. 
Om uw weg te vinden in Japan is google-maps erg handig maar om de route in te voeren heeft u een internetverbinding nodig.
Bij de voorbereiding van uw reis naar Japan is maps.me ideaal. Hier heeft u de benodigde kaarten gedownload en kunt u punten markeren waar u naartoe wilt. Ook kunt u snel zien of zoeken of er bijvoorbeeld een benzinepomp of supermarkt in de buurt is. Maps.me kan ook uw route begeleiden en heeft geen internetverbinding nodig, maar toont de wegen wat minder overzichtelijk.

Narita heeft een prachtig tempelcomplex, de Naritasan shinshoji met een grote pagode en tuin. In de straat naar de tempel vindt u nog traditionele Japanse huizen.

Overnachten
U zou uw reis rustig in Japanse stijl kunnen beginnen met een overnachting in een traditioneel Japans ryokan hotel. Tegenover de Naritasan vind je het Wakamatsu Honten hotel. (10 km)
Michi no Eki Tako  (15 km)
Camping Yume –bokujo  Narita (15 km)

Narita - Nihon-Ji - Hota

Nadat u de camper heeft opgehaald, kunt u bij grote supermarken zoals Aeon de grote boodschappen halen. Verder vindt u overal kleinere convenience stores als 7eleven voor de dagelijkse benodigdheden. Bij de 7eleven kunt u ook geld pinnen met uw Nederlandse pinpas. Verder kunt u alleen bij postkantoren pinnen, andere geldautomaten werken niet. Betalingen gaan meestal contant in Japan, Zorg ervoor dat u voldoende geld bij zich heeft. Parkeerplaatsen bij supermarkten zijn gratis.

Een van de bezienswaardigheden is de Zen tempel op de Nokori berg met een van de grootste Boeddha (Daibutsu) beelden van Japan. Daarnaast is de berg bezaaid met kleine rakan beeldjes deze beelden de leerlingen van Shaka Boeddha uit. Aan de andere kant van de berg is in de rotswand nog een grote Boeddha uitgehakt en u heeft een prachtig uitzicht over de baai van Tokyo. Bij helder weer kunt u Mt. Fuji zien.

Overnachten
Michi no eki Hota Shogakko
Romain Nomorikyowakoku Auto Camping Ground (+ 30 km)

Hota - Hakone

Vandaag steekt u de baai van Tokyo over met de Kanaya – Kurhama veerboot.  In Kamakura, ooit een hoofdstad van Japan, vindt u meer dan 2000 boedistische tempels en shinto heiligdommen. U zult dus een keus moeten maken welke u wilt zien. De Hasedera tempel is erg mooi en de grote Boeddha van de Kokuin tempel mag u ook eigenlijk niet missen, hoewel hij een stuk kleiner is dan de Nihon-ji boeddha. Deze Amida boeddha stond dan ook vroeger binnen tot een tsunami het gebouw eromheen verwoeste. Ga ook langs bij de Zeniarai Benten shrine. Als u hier uw geld wast, zal het verdubbelen in waarde.

Onderweg naar Hakone kunt u nog een duik in zee nemen bij bijvoorbeeld het kleine eiland Enoshima. Op het eiland zijn grotten, tempeltjes, een uitkijktoren en een spa. Vlakbij is een leuk aquarium.
Onderweg naar de camping aan het Ashi meer kunt u nog een stop maken bij de Tori (toegangspoort) in het meer van de Hakone shrine.

Overnachten
Michi no eki Hakone Pass
Camping Mura Hakone

Hakone

Vlakbij de camping gaat een kabelbaan naar de Owakudani, een actieve vulkanische zone waar u zwavelhoudende dampen, hete bronnen en rivieren kunt bekijken. Een korte wandeling leidt u door het gebied en bij het eindpunt kunt u gekookte (zwarte!) eieren kopen die in de hete bronnen zijn gekookt.
Als u verder gaat met de kabelbaan komt u in Hakone. Er zijn heel veel Onsen waar u een keus uit kunt maken. Ook als u niet in een bijbehorend hotel logeert kunt u er altijd als daggast gebruik van maken. Bij het Yunessun Spa resort kunt u baden in rode wijn of koffie en het heeft glijbanen en zwembaden.

Overnachten
Michi no eki Kai Yamoto
Camping Mura Hakone

Hakone - Mt. Fuji

U zou vandaag naar Tokyo kunnen gaan met de express-bus vanaf de camping in Hakone of met de trein vanaf Otsuki als u op de michi no eki hebt overnacht. U komt in beide gevallen op het Sjinjuku station aan.
U kunt natuurlijk ook de Fuji (deels) beklimmen, breng voordat u de berg opgaat een bezoek aan de Fuji Sengen shrine om met goed gevolg de zware beklimming te volbrengen. Of u kunt het gebied rond de vijf Fuji meren verkennen en een verkoelende duik nemen. Het grote attractiepark Fuji-Q Highland met grote achtbanen is ook in de buurt.

Overnachten
Michi no eki Katsuyama bij Kawaguchi meer
Camping Tsuhara bij Saiko meer

Fuji - Toba

Vandaag heeft u een lange reisdag naar Toba. Het laatste stuk gaat u met de veerboot vanaf kaap Irago over de Ise baai. In Toba kunt u het Mikimoto parel eiland bezoeken. Er is een klein museum en er zijn demonstraties van vrouwelijke Japanse parelduiksters. Een klein stukje buiten Toba komt u bij Meoto Iwa het heiligdom van de getrouwde rotsen die door een heilig shinto touw met elkaar verbonden zijn. 
De binnen en buiten tempels van Ise, het Shinto heiligdom van de zonnegodin wordt elke 20 jaar opnieuw gebouwd. In 2013 was de 62e herbouw klaar.

Overnachten
Michi no eki Ise Shima
Senmaida Auto Camping (+130 km)
Kawayu Campground (+155 km)

Toba - Kushimoto

De camping van gisteren ligt vlakbij de Maruyama senmaida (rijstterrassen). Hier kunt u prachtige foto’s bij zonsondergang of zonsopgang maken. Bij het dorpje Kawayu kunt u zelf uw eigen warme badje bij de rivier uitgraven. Door het warme en koude water te mengen kunt u zo uw eigen ideale natuurbad maken.
Vlakbij het dorpje Shingu kunt u een prachtige boottocht op de Shingu rivier door de Doro-kyo gorge maken.
Bij Nachi vindt u een combinatie van natuur en cultuur. De pagode van de tempel met waterval op de achtergrond vormt een prachtig plaatje. Wanneer u hier op 14 juli bent kunt u de Nachi no Ogi Matsuri, het vuurfestival meemaken.

Overnachten
Michi no eki Nachi
Michi no eki Hashigui-iwa

Kushimoto - Koya

Vanaf de michi no eki in Nachi kunt u doordeweeks de tonijnveiling op de Katsuura vismarkt meemaken of u kunt mee op een walvis tour met een voormalige vissersboot.
Op de parkeerplaats Hashigui heeft u direct zicht op de Hashigui rotsen, volgens een legende heeft Kobo Daishi (de monnik die het boeddisme naar Japan bracht) hier geprobeerd een brug te bouwen.
Bij het Kushimoto marine park ligt een van de noordelijkst gelegen koraalriffen. Er is een onderwater toren en u kunt met een duikboot onderwater. Bij het naastgelegen duikcentrum kun je snorkelspullen huren. Wilt u duiken dan verwijzen ze u naar een Engelstalige duikschool.

Wilt u lekker op een hagelwit strand liggen? Rijd dan nog even door naar Shirahama, wat letterlijk wit strand betekend. Heeft u het koud gekregen van de zee? Dan kunt u opwarmen in een warme Onsen bij het strand.
Om het boeddisme en shintoisme in Japan beter te kunnen begrijpen is een tempelovernachting op de Koya berg onontbeerlijk. Kiest u voor de Eko–inn tempel dan kunt u ’s avonds met een Engels sprekende monnik mee voor een rondleiding naar de begraafplaats van veel Japanners. De al eerder genoemde Kobe Dashi heeft zich hier nadat hij Koya had uitgekozen om de hoofdtempel op te richten, teruggetrokken in een grot om in alle rust te kunnen mediteren. Hij krijgt nog steeds twee keer per dag een maaltijd geserveerd.

Overnachten
Eko--in tempel
Michi no eki Kaki no sato Kudoyama
Dorogawa Camping

Koya - Nara

U begint de dag goed met een meditatie en vuurceremonie wanneer u in de tempel heeft overnacht. Na een Japans ontbijt kunt u nog een paar van de vele tempels in Koya bekijken.

Van het rustige Koya komt u in de drukke stad Nara terecht. Het lijkt alsof ook de Japanse toeristen alleen maar naar de gebruikelijke hoogtepunten reizen. Ondanks de drukte is het zeker de moeite waard. De Toda ji tempel met de grootste tempelhal van Japan is indrukwekkend en de herten die overal vrij rond lopen maken het erg gezellig. Parkeren kan vlakbij de Kasuga taisha midden in het Nara park.

Overnachten
Michi no eki Yamatoji Heguri
Camping Dorogawa

Nara - Osaka-Awaji

In de buurt van de michi no eki ligt de werelderfgoed tempel Horyu ji met de oudste houten bouwwerken van de wereld. In de stad ligt een klein winkelcentrum. In het bijbehorende reuzenrad heeft u een prachtig uitzicht op de haven. U kunt ook met een piratenrondvaart of u neemt de boot naar het Universal Studio park. Op de camping aan het strand van het Awaji eiland kan je bijkomen van het drukke verkeer in Osaka.

Overnachten
Camping Kyakamura Minamiawaji
Michi no eki Daiku no Satu

Awaji - Omishima

Bij de Onaruto brug naar Shikoku eiland vormen de stromingen in de zee grote waterkolken. Onderweg naar het uitkijkpunt onder de brug rijdt u langs een baai die bezaait ligt met vissersvlotten.
Vlak voor Takamatsu heeft u vanaf de berg op het schiereiland Yakashima een prachtig uitzicht op de eilandjes in de Seto zee. Ook vindt u er de 84e tempel van de 88 tempels van de Shikoku pelgrimsroute. Hier vond in de twaalfde eeuw de veldslag tussen de Taira en Minamoto clans plaats.

De Ritsurin Koen tuin word beschouwd als een van de top drie landschapstuinen in Japan.
Via een prachtige route over eilandjes die verbonden zijn door lange bruggen kunt u de oversteek naar Honshu weer maken. Onderweg kunt u op Hakata of Omishima eiland overnachten.
Op Hakata kunt u zwemmen met dolfijnen en op Omishima is een mooi uitkijkpunt, prachtig strand, een Onsen en een camping met douches. U kunt er ook een fiets huren. Naast de tolweg loopt er een populaire fietsroute over de eilandjes. 

Overnachten
Michi no eki Hakata
Michi no Eki Tatara Shimanami Park

Omishima - Miyajima

Op het eiland Ikuchijima ligt de Kosanji tempel. De tempel is in 1936 gesticht door een rijke zakenman uit Osaka. Ter ere van zijn moeder, die nog in de familiewoning op het eiland woonde, heeft hij replica’s van een kasteel en verschillende beroemde tempels uit Japan na laten bouwen. U vindt er ook een kunstmatige grot vol met rakan beeldjes en een groot Kannon beeld. Boven het park is een met marmer uit Italië bekleed uitzichtpunt.

Om bij Miyajima te komen, moet u dwars door Hiroshima. Het Hiroshima Peace Memorial Park ter herinnering aan de atoombom die in 1945 is gevallen is vanaf de snelweg gemakkelijk te bereiken maar u kunt ook met de boot vanaf Miyajima gaan.

Als u de zonsondergang bij de beroemde Tori wilt fotograferen kunt u het beste een nacht op het eiland slapen, dan heeft u ook genoeg tijd om de Itsukushima schrijn en de berg Misen te bekijken. Bovenop de berg heeft u een prachtig uitzicht en u vind er een tempel waar al 2000 jaar een heilig vuur brand.

Overnachten
Miyajima Guesthouse Mikunya
Parkeerplaats bij de veerboot
Auto Camping Yasaka (+25 km)

Miyajima - Tsuwano

Als u nog tijd over heeft kunt u nog een kleine omweg maken naar Iwakuni waar een erg mooie Japanse boogbrug, de Kintai kyo, over de Nishiki Rivier gaat. U moet betalen om naar de overkant te komen, maar aan de andere kant ligt een leuk park met tempels, waterspeelplaatsen en een museum waar u witte slangen die alleen rond Iwakuni voorkomen kunt bewonderen. Bij de ingang van het park zijn ijssalons met meer dan 100 smaken soft-ijs. U vind er de meest gekke smaken zoals wasabi of inktvis ijs, uiteraard hebben ze ook gewoon vruchten ijs.

Tsuwano ligt tussen de bergen in het midden van het eiland. Het heeft een kasteel, katholieke kerken en oude straatjes met samoerai huizen. Wat u zeker niet mag missen is de Taikodani Inari shrine, net als de bekende Fushimi Inari heeft het een rij van vermiljoenrode torii die zigzaggend het pad naar de tempel op de berg omlijsten.

Ben je hier op 20 of 27 juli dan kunt u de beroemde reigerdans Sagimai meemaken.

Overnachten
Michi no eki Nagomi no sato met een restaurant en Onsen.

Tsuwano - Izumo

Dwars door de bergen rijdt u verder naar de westkust van Honsu. U rijdt langs het Iwami Seaside park met een heerlijk strand, waterpark en aquarium. U kunt hier ook op een camping overnachten. 
Iets verder kunt u de werelderfgoed zilvermijn van Iwami bekijken. Hier hebben ze tussen de 16e en 20e eeuw zilver gewonnen.

Overnachten
Michi no eki Kirara Taki met een mooi strand en zwembad

Izumo - Takeno

In Izumo komen alle Shinto goden van Japan elk jaar van de 10e tot de 17e dag van de 10e maan-maand samen. De god Okuninushi die de schepper van het land was en de hoofdgod van de Izumo tempel, ontvangt dan tijdens het Kamiari festival de andere goden. In Izumo mogen in deze week de goden niet gestoord worden. Er wordt niet gebouwd en geen lawaai gemaakt.
De schrijn is een van de oudste en belangrijkste Shinto heiligdommen van Japan. Rond de grote tempelgebouwen met enorme Shimenawa (shinto touwen) staan veel kleinere gebouwen voor de goden die op bezoek komen.
Bij het Shinji meer kunt u het Matsue vogel park bezoeken.
In Matsue staat een van de twaalf originele kastelen met een mooie slotgracht waar u een rondvaart op kunt maken.
Voorbij Matsue vindt u nog veel meer prachtige stranden, de Daisen berg, Tottori met een bloemenpark (keukenhof tuin) en de enige plaats in Japan waar u zandduinen bij zee vind. U kunt er ook een ritje op een kameel maken.
Takeno ligt aan een prachtig stukje kust met ook weer schitterende stranden. De camping ligt hoog op een rots met prachtig uitzicht op zee.

Overnachten
Camping Qkamura Takeno
Michi no eki Encho en bij Chinese tuin

Takeno - Kyoto

Bij Amanohashidate wat hemelse brug betekent vindt u een van de mooiste uitzichten van Japan. In een inham va de Japanse zee heeft zich een landbrug gevormd. U kunt vanaf Amanohashidate over de landbrug naar de overkant lopen. De landbrug is bezaaid met dennenbomen en strandjes. Als u aan de overkant met de kabelbaan omhooggaat moet u vanaf het uitzichtpunt naar de landbrug kijken om de Hemelse brug echt te zien.

Onderweg kunt u nog de Byodoin tempel in Uji bezoeken. Uji is bekend om zijn hoge kwaliteit groene thee. In een van de theehuizen langs de rivier zou u een theeceremonie kunnen meemaken.

Overnachten
Michi no eki Lake Biwa Ohashi kome Plaza
Camping Maiami aan het Biwa meer

Kyoto

Vanaf de michi no eki is het een klein stukje lopen naar het station van Katata waar u de trein naar Kyoto kunt nemen. U zult een keus moeten maken uit de vele bezienswaardigheden.
Op 17 of 24 juli vieren ze de Gion Matsuri in Kyoto. In een lange optocht lopen ze met huizenhoge Yamaboko praalwagens die getrokken worden door tientallen vrijwilligers naar de Yasuka shrine. Op dagen voorafgaand aan de parade staan de wagens opgesteld in de Karasuma dorii straat en zijn er soms kleine parades.

Overnachten
Michi no eki Lake Biwa Ohashi kome Plaza
Camping Maiami aan het Biwa meer

Kyoto - Shirahige

Nog een dag om Kyoto te bekijken. U kunt vandaag bijvoorbeeld de Kinkaku-ji, de beroemde gouden tempel, de Tenryuji tempel met het bekende bamboebos en de Otagi Nenbutsuji die een prachtige mostuin heeft bezoeken.
Buiten Kyoto kunt u ook een prachtige bergwandeling van Kurama naar Kibune maken.
In Kibune hebben ze boven de rivier platformen gebouwd waar u kunt genieten van een heerlijke lunch. Bij restaurant Hirobun kunt u uw eigen noodles maaltijd bij elkaar vissen. U krijgt een netje waarmee u de noodles uit het water dat door de bamboe-goten die langs je zitplaats lopen moet vangen. 
Camping Shirahige ligt aan het Biwa meer en heeft een mooi wit strand. Vlakbij ligt de Shirahige jinja shrine. U kunt er naar toe lopen vanaf de camping. De Torii staat in het Biwameer en bij zonsondergang levert dat mooie plaatjes op.

Overnachten
Camping Shirahigehamasuiei
Michi no eki Lake Biwa Ohashi kome Plaza
Camping Maiami aan het Biwa meer

Shirahige - Gifu

Na alle tempelbezoeken bent u wel toe aan iets anders en dat zou u wellicht kunnen vinden in het Yoro Park bij Gifu. Het thema van het park is: verwacht het onverwachte. U kunt er allemaal gekke kunstwerken vinden. Aan het eind van het park ligt nog een prachtige waterval.
Vanaf het treinstation in Gifu bent u snel In Nagoya waar twee weken lang in de maand juli een groot Sumo toernooi wordt gehouden. De sumohal ligt in het park bij het kasteel van Nagoya zodat u beide gemakkelijk op 1 dag kunt bezoeken.

Overnachten
Michi no Eki Yanaizu 
Michi no Eki Mino

Gifu - Shirakawa-Go

Als het vandaag mooi weer is kunt u via de Hakusan Super Forest Road een prachtige bergtocht naar Shirakawa-go maken. Shirakawa ligt in de Japanse Alpen en in het oude historische werelderfgoed deel staan prachtige oude Gassho huizen die met riet bedekt zijn. Vanaf een uitkijkpunt heeft u een mooi uitzicht over het oude dorp. In de buurt vindt u nog een aantal kleine dorpjes in Gassho stijl. U rijdt verder naar Takayama waar de oude stad of het Hida openluchmuseum te zien is. Bij Okuhida, wat gelegen is midden in de bergen kunt u op camping Okuhida overnachten. Deze camping bij de rivier heeft een prachtige onsen. De ingang is bij de michi no eki van Okuhida

Overnachten:
Camping Okuhida
Michi no Eki Okuhida

Okuhida - Suwa

Bij Kamikochi kunt u een prachtige wandeling maken. U kunt de camper op een grote parkeerplaats zetten en gaat met de bus naar de vallei. Of u rijdt door naar Matsumo waar je het kraaienkasteel van Matsumoto kunt bewonderen. Iets buiten Matsumoto ligt de Daio Wasibi farm. Hier kunt u zien hoe wasabi verbouwd wordt. Er is erg veel zuiver water nodig voor de teelt en er zijn daardoor maar weinig plaatsen die geschikt zijn voor het gewas.  Bij het Suwa meer kunt u naar het Geyserpark. De geyser deed het vroeger uit zichzelf maar wordt tegenwoordig geholpen. Vlakbij het meer ligt een vuurvliegjespark waar je in de zomer ’s avonds de vuurvliegjes kunt bewonderen. Er is een grote parkeerplaats waar je ook zou kunnen overnachten.

Overnachten
Suwa vuurvliegjespark
Camping Nagisosanrokuararagi (+115 km)

Suwa - Tsumago

In de Kisovallei ligt nog een deel van de oude postweg uit de Edo-tijd die van Tokyo (Edo) naar Kyote liep. Tussen de oude dorpjes Tsumago (6 km van de camping) en Magome kunt u een prachtige wandeling maken. Met een lokale bus komt u weer terug in Tsumago.

Overnachten
Camping Nagisosanrokuararagi

Tsumago - Hachioji

Wanneer u terug rijdt richting Tokyo moet u zeker een kleine omweg maken naar de Shosenkyo kloof. In de kloof zijn prachtige watervallen en wanneer u met de kabelbaan de berg op gaat heeft u een schitterend uitzicht over niet alleen de Zuidelijke Japanse Alpen maar ook op Mt. Fuji! 
Bij de satelliet stad van Tokyo Hachioji vindt u de dichtstbijzijnde michi no eki rond Tokyo. Vanaf hier bent u in een uur bij het Shijuku station.

Overnachten
Michi no eki Hachioji Takiyama
Jonanjima Seaside Park Campsite

Hachioji - Nikko

Nikko is één van Japans belangrijkste bezienswaardigheden. De Toshogu shrine van de Shogun Tokugawa Ieyasu en Taiyuinbyo van zijn kleinzoon geven de rijkdom en macht aan van de Edo periode. Ook de omgeving van Nikko is prachtig, u vindt er mooie watervallen en als u geluk heeft komt u de Japanse makaken tegen.

Overnachten
Camping Nikko Daigawa Autocamp 
Michi no Eki Nikko

Nikko - Narita

Als u in het voor- of najaar reist moet u het Hitachi Seaside Park zeker niet overslaan. In de herfst kleuren de velden aan zee prachtig rood en in het voorjaar ziet u een zee van blauw. Ook de Kairakuen tuin is een bezoek waard. In Narita kunt u nog een bezoek brengen aan het Boso no Mura openluchtmuseum.

Overnachten
Michi no Eki Tako 
Camping Yume –bokujo  Narita

Narita-Amsterdam

Vandaag levert u de camper in en vliegt u terug naar Amsterdam.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties