Cavtat

In Cavtat begon ooit de historie voor de stad Dubrovnik. Toen de inwoners van het Romeinse Epidaurus zich onveilig voelden en vertrokken naar het nabijgelegen eiland Ragusa. Ragusa werd later omgedoopt tot Dubrovnik en Epidaurus kreeg de naam Cavtat. Cavtat is een van de oudste steden die je tijdens je camperreis kunt bezoeken aan de Dalmatische kust.

 

Cavtat ligt aan een schilderachtige baai en wanneer je met de camper door de omgeving gaat rijden kun je volop genieten van de heldere turkooisblauwe zee en de mooie omliggende glooiende heuvels. 

HISTORISCHE GEBOUWEN CAVTAT

In het centrum van Cavtat kun je verschillende historische gebouwen bewonderen die stammen uit de renaissance. Het Rectorenpaleis, de barokke St. Nicolaaskerk en het mausoleum van de familie Racic. Het mausoleum wordt als een van de mooiste steenhouwwerken van Kroatië beschouwt en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Cavtat en de omgeving.

 

Wanneer je met de camper Cavtat komt binnenrijden zie je van ver af de St. Nicolaaskerk al liggen. De kerk is gevestigd aan de mooie wandelpromenade Obala A. Starcevica en beschikt over een opvallende klokkentoren. 

 

Al wandelend langs de promenade passeer je ook het franciscanenklooster van Cavtat. In de naastgelegen kloosterkerk is een kunstwerk te bezichtigen dat ooit door de Renaissance School van Dubrovnik gemaakt werd. 

GOEDE INFRASTRUCTUUR

Niet alleen op het gebied van toerisme is Cavtat populair, ook als congresbestemming is de stad belangrijk voor Kroatië. Er zijn veel hotels en campings te vinden in de omgeving waardoor de stad nauw verbonden is met de meetingindustrie. Er zijn moderne vergaderruimten en faciliteiten te vinden. Doordat er veel congressen georganiseerd worden is de infrastructuur van Cavtat van zeer goede kwaliteit en dat is dan weer prettig wanneer je met de huurcamper door het gebied gaat reizen. De wegen zijn goed en het ontbreekt aan vrijwel niets, om heerlijk te genieten tijdens de camperreis. Vanuit Cavtat passeer je romantische idyllische plekjes, dramatische berglandschappen en authentieke gebouwen. 

BEZOEK MONTENEGRO PER CAMPER

Vanuit Cavtat kun je makkelijk een uitstapje maken naar Montenegro. Op ongeveer 60 km afstand tref je de Baai van Kotor aan, een prachtige bestemming om te combineren met je camperreis door Kroatië. 

 

Kotor staat bekend om de bijna 5 km lange muur die de stad omsluit. Er zijn talrijke paleizen en huizen te bewonderen die nog stammen uit de renaissance, toen Kotor nog een kolonie van Venetië was. De historische stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties