Dubrovnik

Een bezoek aan de Parel van de Adriatische Zee mag natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Kroatië  met de camper. Dat het land goed vertegenwoordigd is op de Werelderfgoedlijst van UNESO is feit, want ook de volledige oude stad van Dubrovnik mag deel uitmaken van deze lijst. De schoonheid van deze stad is wereldwijd bekend, dus verwacht niet dat je de enige toerist bent die Dubrovnik gaat verkennen.  

 

Dubrovnik was altijd een rijke stad en vakantiebestemming van de bovenste plank. Tijdens de oorlog en de aardbeving van 1667 heeft de stad veel tegenslagen moeten verduren. Gelukkig zijn veel prachtige gebouwen bewaard gebleven en is het centrum weer helemaal opgeknapt. De stad ademt historie en je zou denken dat op een middeleeuwse filmset terecht bent gekomen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat Dubrovnik ook is gebruikt als filmlocatie voor de hitserie Game of Thrones. Dwaal door de straatjes van King’s Landing of boek zelfs een tour, om alle ins en outs te weten te komen.


DE STADSMUREN VAN DUBROVNIK

Dubrovnik is een van de weinige steden die nog volledig omgeven is door een stadsmuur. Met een huidige prijs van ca. 200 Kroatische kuna per volwassene is het een wat prijzige bezienswaardigheid, maar wat ons betreft zeker de moeite waard. Je hebt niet alleen een prachtig uitzicht over het oude centrum maar ook de schitterende Adriatische Zee. Ga aan het einde van de dag en geniet ook nog eens van een oogverblindende zonsondergang!

KABELBAAN NAAR MOUNT SRD

Vanuit het centrum van Dubrovnik kun je de kabelbaan nemen naar Mount Srd. Niet alleen onderweg, maar ook vanuit de berg heb je een oogverblindend uitzicht over Dubrovnik. Naar boven wandelen is zeker een optie, maar dat is wel een behoorlijke klim. Vind je een kaartje van ca. € 15-20 per persoon voor de kabelbaan iets te veel van het goede? Je kunt ook naar boven rijden, maar met de camper is dat vanwege de erg smalle weg niet zo’n goed idee. Een Uber is dan een goed en ook nog eens voordeliger alternatief!

LOKRUM

Binnen ongeveer een kwartiertje vaar je vanuit de haven van Dubrovnik naar het groene eiland Lokrum. Neem een duik in het kratermeer, bezoek de ruïne van het Benedictijner Klooster en verwonder je aan de pauwen die op het eiland rondlopen! Houd je van activiteiten op het water en ben je graag actief bezig? Sla de boottocht dan over en kajak met een gids naar het eiland.

DUBROVNIK MET DE CAMPER

Wanneer je naar het meest zuidelijke puntje van Kroatië reist moet je met de camper altijd een stukje door Bosnië en Herzegovina rijden. Kun je een bezoek aan dat land ook weer van je lijstje afstrepen!

 

Er zijn niet heel veel parkeerplaatsen in Dubrovnik welke geschikt zijn om je huurcamper te parkeren. Een optie wat verder in het centrum is Dubrovnik City Parking. Te voet ben je met een half uurtje bij alle bekende bezienswaardigheden. Spaar je in het warme weer liever je krachten om rond te dwalen in het centrum? Neem dan een taxi of Uber. Natuurlijk kun je je camper ook op de camping laten staan, en vanuit daar een kort ritje maken naar de oude stad.

 

Een heerlijk plekje om met je camper te vertoeven is de Solitudo Sunny Camping. In een minuut of 10 rij je naar het centrum van Dubrovnik en op ongeveer 5 minuutjes lopen leg je je handdoekje neer op een van de kiezelstranden. Ook mag je tegen een toeslag gebruik maken van het zwembad van een nabijgelegen hotel.

 

Nadat je je hebt verwonderd aan het natuurschoon van Plitvice en Krka en indrukwekkende steden zoals Split en Zadar is Dubrovnik is een geweldige afsluiter van je camperreis door Kroatië. Je hebt nog even een lange rit voor de boeg richting Zagreb, om vervolgens afscheid te nemen van je huisje op wielen.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties