Krk

Krk is het grootste eiland in de Adriatische zee, met een oppervlakte van 409 km2. De brug die het vasteland van Kroatië en Krk verbindt is prima te berijden en ook heeft Krk een eigen internationale luchthaven. Het eiland is qua natuur een gebied van uiterste. De buitenkant en dan met name de oostkust wordt omringd door ruige, witte rotsen en het binnenland, wat meer beschut is tegen de wind, is juist heel weelderig begroeid. Het eiland zelf wordt omgeven door prachtig blauw, kristalhelder water.

Ook op dit eiland hebben de romeinen hun steentje bijgedragen, letterlijk, en zijn nog resten te vinden van oude muren, baden en villa’s met mozaïekvloeren.

KRK-STAD

De stad Krk, hoofdstad van het eiland, is in de middeleeuwen opgericht en heette destijds Curicum, daar is het eiland later ook naar vernoemd. De romeinse muur en de 3 Venetiaanse poorten kun je hier nog terugvinden, namelijk de Stadspoort met de wachttoren, de Zeepoort en de Bovenpoort. De stad Krk heeft de romeinse indeling behouden en op het plein zie je ook nog vele mooie, oude gebouwen terug uit die tijd. Wat de stad het meest domineert is de Maria-Hemelvaartkathedraal, die stamt uit de 12e eeuw. Deze schitterende kerk is gemaakt van licht natuursteen en huist kostbare schatten in zich, zoals vier schilderijen van Christoforo Tasca en een houten barokke preekstoel.
Achter deze kerk kun je het Frankopankasteel bezoeken. Dit gebouw bestaat uit vier vierhoekige torens en een ronde toren en huisvest 2 verschillende kerken gewijd aan Onze-Lieve-Vrouwe van Gezondheid en Franciscus. 

Krk heeft ook hele mooi stranden en campings die zeker aan te raden zijn om te bezoeken en om je camper te parkeren om te overnachten. Je kunt hier genieten van watersporten, maar ook heerlijk wandelen en genieten van een wijntje of ander heerlijk drankje op een van de gezellige terrasjes. 

BAŠKA 

Deze stad, niet te verwarren met oud Baška, ofwel Stara Baška, ligt aan de kust en is een populaire badplaats met een heel mooi, lang strand. Net zoals vele dorpjes heeft ook Baška een mooie kerk, de Drievuldigheidskerk uit 1723 en deze is gelegen aan een klein pleintje. Deze kerk herbergt het schilderij van een laatste avondmaal van Palma il Giovane. Wil je meer oudheden zien, kun je net buiten Baška een in de 11e eeuw verwoest kasteel bekijken, wat in 1723 is herbouwd en nu de Johanneskerk huisvest. Een andere kerk in de buurt, de Luciakerk in Jurandvor, bezit een kopie van de Baškasteen, het oudste Kroatische document in glagolitisch schrift, wat is geschreven in 1100. Zeer interessant voor de liefhebbers!

VRBNIK

Dit kleine, schattige dorpje aan de oostkust van het eiland Krk is echt een aanrader om doorheen te wandelen. Dit dorpje heeft allerlei smalle straatjes, veel leuke hoekjes en doorkijkjes en je gaat ook hier weer helemaal terug in de tijd. Wat Vrbnik zo uniek maakt, is dat het ‘t smalste straatje ter wereld heeft. Deze straat heet Klančić en is maar liefst 43 cm breed, altijd leuk om een keer doorheen te lopen. Wanneer je uitgewandeld bent, kun je aansluitend heerlijk genieten van een wijnproeverij met allerlei hartige snacks erbij. 

NAAR KRK MET DE CAMPER

Krk wordt ook wel het gouden eiland genoemd. Wanneer je op zoek bent naar een camping tijdens je camperreis en je wilt de indrukwekkende natuur bekijken, dan ben je op Krk aan het juiste adres. Je vindt er vele diverse landschappen; van machtige bossen, rotsachtige kusten en fraaie baaien tot vruchtbare velden. Ook onderwater is er ontzettend veel te zien, want je kunt hier ook goed snorkelen. Een camping op Krk biedt niet alleen garantie op natuurschoon, maar in de historische dorpjes kan je ook culinair genieten.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties