Trogir

De sfeervolle havenstad Trogir ontdek je met de huurcamper al rijdend door het zuiden van Dalmatië en Kroatië. Een kleine 30 km ten noorden van Split ligt de historische stad Trogir op een klein schiereiland tussen het vasteland en het eiland Čiovo. Trogir ademt een prettige Middeleeuwse sfeer en de stad beschikt over een rijke historie. De authentieke sfeer wil men graag bewaren in de stad en nergens kom je dan ook schreeuwende reclameborden of neonlichten tegen. 

 

Trogir heeft met zijn verschillende gebouwen, stadsmuren en kasten veel te bieden en je kunt er dan ook prima een aantal dagen doorbrengen. 

TROGIR - UNESCO WERELDERFGOEDLIJST

Nergens in Kroatië vind je zoveel prachtige kerken en paleizen zo dichtbij elkaar dan in Trogir. Er zijn overblijfselen uit zowel de Griekse, Romeinse als Venetiaanse periode te bewonderen in de stad. Wandelend door de doolhofachtige straatjes en geplaveide steegje kun je heerlijk op ontdekking gaan door de stad met haar rijke geschiedenis. 

 

Sinds 1997 staat de historische binnenstad van Trogir op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens een bezoek aan de stad tijdens de camperreis kun je zelf ervaren hoe geweldig mooi alle gebouwen, paleizen en kerken allemaal zijn. Er zijn diverse bouwstijlen te herkennen zoals niet alleen de Romaanse of de Renaissance, maar ook de barokstijl. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN TROGIR

Een belangrijke bezienswaardigheid van Trogir is de Sv Lovro kathedraal, de Sint Laurens kerk. De prachtige toren is ruim 47 meter hoog en na het beklimmen van de trappen kun je vanuit de domtoren genieten van het geweldige uitzicht over de stad en omgeving. 

 

Ook de klokkentoren is een waar herkenningspunt van Trogir. Het zijn de overblijfselen van de oude Sint-Sebastiaan kerk en vooral ook de mooie reliëfs en zuilen van de naastgelegen loggia zijn erg indrukwekkend. 

 

De 13e-eeuwse dom werd gebouw door de beroemde bouwmeester Radovan en trekt jaarlijks ook vele toeristen naar Trogir. 
Op het meest noordelijke punt van het eiland ligt het 15e-eeuwse fort en kasteel Kamerlengo. Het werd destijds gebouwd door de republiek Venetië en ondanks dat het enkel nog de overblijfselen zijn kun je het fort tegenwoordig nog altijd goed beklimmen en vanaf daar genieten van een indrukwekkend uitzicht. 

TROGIR PER CAMPER

Wanneer je over de riva promenade en boulevard flaneert zie je de gezellige terrasjes en beleef je het echte vakantiegevoel in Trogir. De vriendelijke lokale bevolking heet je graag welkom en tijdens de zonsondergang kun je echt genieten van een heerlijke maaltijd bij een van de uitstekende restaurants. 

 

Er zijn drie parkeerplaatsen waar je huurcamper kunt parkeren en vanaf waar Trogir goed te bezoeken is. Onze voorkeur heeft de tweede parkeerplaats aan de rand van de stad vanaf waar je via een houten voetgangersbrug naar het oude centrum kunt wandelen, met een super mooi uitzicht op de stad. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties