Umag

Aan de noordwestelijke kustlijn van Istrië ligt het pittoreske havenstadje Umag, ook wel Umago genoemd. Aan de 20 km lange kuststrook vlakbij de grens met Slovenië kun je tijdens de camperreis een bezoek brengen aan deze gezellige badplaats. Je vindt in Umag een levendige badplaats met een perfecte combinatie tussen zon, zee, lekker eten en daarmee is het voor veel camperreizigers een ideale vakantiebestemming.  

ROMEINSE INVLOEDEN

Umag werd door de Romeinen gesticht en de Romeinse invloeden kun je overal in de historische oude binnenstad terugvinden. Umag was eerst een eiland en werd pas later met het vasteland van Istrië verbonden. Ook nu nog wordt Umag bijna volledig door de zee omsloten en dat maakt het een unieke havenstadje. 

 

De rijke Romeinen vierden hier zelf ook graag vakantie en er zijn nog altijd veel prachtige oude glamoureuze vakantiehuizen in de Victoriaanse stijl te vinden, daterend uit deze historische tijden. 
Het gebied rondom Umag kreeg in deze periode ook wel de bijnaam ‘Terra magica’ wat zoiets als magisch land betekende. Wanneer je met de camper door het schitterende landelijke weidse gebied gaat rijden zul je het zelf ook meteen eens zijn met deze verwoordingen. De landschappelijk prachtige wegen geven fabelachtige vergezichten, waarbij de kust altijd nabij is.

 

De St. Pelegrinuskerk stamt uit 1757, staat bekend om zijn 20 meter hoge Venetiaanse klokkentoren en trekt jaarlijks veel bezoekers in Umag. Maar ook de 15e eeuwse Sint Mariakerk is een bezoek zeker waard. 

GASTRONOMIE UMAG

De oude stadsmuren uit de Romeinse tijd zijn goed bewaard gebleven en zorgen voor een prachtig beeld van het historische centrum van Umag. 
Al wandelend langs de boulevard en kade van Umag kun je veel gezellige winkeltjes en restaurantjes vinden. Bij het nuttigen van een heerlijke maaltijd kun je extra genieten van een prachtige zonsondergang met adembenemende uitzichten. 

 

De lokale keuken kent veel Mediterraanse invloeden en vooral de in deze omgeving geproduceerde olijfolie alsmede de heerlijke visgerechten staan centraal op de menukaart in de traditionele Konoba’s in Umag. In deze traditionele tavernes staat het pure Kroatische eten dan ook altijd centraal. 

STRANDEN EN ACTIVITEITEN UMAG

In het drukkere zomerseizoen rijdt er een vrolijk en kleurrijk treintje door de straten van Umag. Vanaf verschillende hotels en campings buiten het stadje kun je van dit vervoersmiddel gebruik maken. Voordeel is dat je de camper op de camping kunt laten staan terwijl je vervolgens zelf heerlijk geniet van een wijntje bij de maaltijd. Er zijn wel kosten verbonden aan de rit, maar daarentegen heb je dus geen parkeerkosten voor de camper.

 

Een leuke excursie vanuit Umag is een tochtje met de Aquavision Catamaran glassboat. Tijdens deze twee uur durende rondvaart krijg je een goed beeld van de omgeving en kun je bovenal genieten van het glasheldere water en de schitterende natuur. 

 

Voor een lekker rustig dagje strand zijn er volop mogelijkheden rondom Umag, maar we kunnen je bijvoorbeeld het Aurora strand of het Laguna Stella Maris strand adviseren. De veelal kiezelstranden zijn erg schoon en overzichtelijk. 

 

OMGEVING UMAG MET DE CAMPER

De omgeving van Umag leent zich ook erg goed voor wat meer actieve en sportieve activiteiten, zoals kayakken, duiken, snorkelen of zeilen. Waterpret gegarandeerd in ieder geval!
Sinds de zomer van 1990 organiseert men in Umag ook jaarlijks het ATP Croation Open tennistoernooi. Een absoluut hoogtepunt voor de lokale bevolking, maar ook een echte toeristische trekpleister. Wanneer je tijdens het toernooi een bezoek wenst te brengen aan Umag adviseren we je om vooraf de camping te reserveren, omdat er in deze periode vaak veel extra bezoekers zijn en accommodaties en campings hierdoor snel volgeboekt zijn. 


 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties