Bezienswaardigheden - Namibië

Ontdek je met

Moniek

Karlijn

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardighedenSteden
Filters toepassen
1 / 2
>
Het Etosha National Park is een groot natuurpark, gelegen in het Noorden van Namibië. Het park staat bekend om zijn zoutmeren (die vaak alleen na regenval onder water staan), het bijzondere landschap en de hoeveelheid aan wildlife. Omdat het park relatief weinig vegetatie heeft, is het redelijk simpel om te genieten van vele Afrikaanse diersoorten. Met zo’n 115 soorten zoogdieren, 340 vogelsoorten, 110 reptielsoorten, 16 soorten amfibieën en meerdere vissoorten, is er aan dieren geen gebrek.
Lees verder…
De Fish River Canyon is, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten, de grootste Canyon ter wereld. Hoewel het wat uiterlijk betreft veel lijkt op de Grand Canyon, is de Fish River Canyon een stuk minder toeristisch, wat uiteraard als een voordeel mag worden beschouwd. In en rondom de Fish River Canyon kun je prachtige wandelroutes afleggen, met overal stops waarbij je een fantastisch uitzicht hebt.
Lees verder…
Als je vanuit het noorden van Botswana naar Namibië reist met de camper dan moet je zeker het Kaudom National Park niet overslaan. Kaudom National Park ligt ten noorden van Tsumkwe aan de grens van Botswana. Het is het meest ongerepte natuurgebied in Namibië. Het park is zeer rijk aan spel. Tijdens de wintermaanden, kan men alle soorten dieren in het wild, zoals grote kuddes olifanten, giraffen, gnoes, vele soorten antilopen, hyena's, leeuwen, luipaarden en meer dan 300 verschillende soorten vogels bekijken. Het Kaudom Park is niet omheind en de dieren kunnen vrij hun routes volgen tussen Namibië, Botswana en in de Caprivi.
Lees verder…
Dit park ligt tussen Lüderitz en Swakopmund en is met ruim 50.000km2 het grootste wildreservaat van Afrika. Het is gelegen in de Namib, het oudste woestijn ter wereld, en wordt opgedeeld in verschillende toeristische kernregios. In Sossuvlei en Sesriem vind je enorme duinen die behoren tot de hoogste van de wereld. In het Naukluftdeel van het park komen steile klippen voor en in het gebied van Kuiseb en Swakop vind je granieten bergen. Het noordelijkste deel varieert van kiezelvlakten tot verweerde maanlandschappen en de Sandwich Harbour aan de Atlantische kust is een van de mooiste wetlands van Namibië.
Lees verder…
De Ruacana en Epupa watervallen zijn de laatste jaren een populaire bestemming geworden voor vakantiegangers. Veelal worden de watervallen tijdens safari’s bezocht. Gezien de nabijheid van de Kunene rivier, leven er veel dieren in de omgeving. Tevens wordt deze rivier vaak beschouwd als speelterrein voor onder andere white water rafters. De rotsformaties en de rest van de omgeving van de Ruacana en Epupa Falls zijn bijzonder mooi en de moeite waard om te aanschouwen. Het wilde water dondert naar beneden en er hangt vaak een waterachtige nevel, wat een apart natuurverschijnsel weerspiegelt.
Lees verder…
Dit beschermd gebied van 1600km2 ligt langs de kust van Namibië. Het park is verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. In het zuidelijke deel kun je op eigen gelegenheid met een 4WD-camper tot Terrace Bay reizen. Het noordelijke deel kun je alleen bezoeken met een organisatie. Een hoogtepunt van dit park is de Cape Cross Seal Reserve. Je kunt hier 100.000 Kaapse Pelsrobben aanschouwen. Als bezoeker kun je zelfs heel dichtbij de robben kruipen. Daarnaast is het Swakopmund Saltworks Private Nature reserve ook een aanrader. Dit is een grote zeezout winning installatie waar duizenden zeevogels zoals flamingo's zich verzamelen.
Lees verder…
Sossusvlei is thuis voor de grootste zandduinen van Namibië en deze zorgen voor een uiterst uniek en speels landschap. Het licht speelt met de kleuren van de duinen, wat een bijzonder schouwspel geeft. Wanneer je Sossusvlei bezoekt kun je door het landschap wandelen en de zandduinen beklimmen. Vanaf de duinen heb je weer een prachtig uitzicht over de omgeving.
Lees verder…
Een bekende kustplaats van Namibië is Swakopmund. De naam is onder andere te danken aan de ligging aan rivier Swakop. Swakopmund heeft, net als Windhoek, een Duits karakter gezien het feit er vroeger Duitse kolonies heersten. Swakopmund is aardig in trek bij toeristen gezien de gezelligheid van de stad en de ligging aan zee. Tevens heeft de omgeving van Swakopmund van alles te bieden. Zo kun je vanuit de stad Wildlife – en Culture trips maken en kun je op eigen gelegenheid de Namibische woestijn in trekken.
Lees verder…
1 / 2
>