Campings Camper huren Windhoek

U huurt een camper in Windhoek wanneer u Namibië gaat ontdekken. Hier vindt u de verschillende verhuurbedrijven en vaak is een enkele reis naar Zuid-Afrika tevens een optie.


Campings Etosha National Park

Het Etosha National Park is een groot natuurpark gelegen in het Noorden van Namibië. Het park staat bekend om zijn zoutmeren (die vaak alleen na regenval onder water staan) het bijzondere landschap en de hoeveelheid aan wildlife. Omdat het park relatief weinig vegetatie heeft is het redelijk simpel om te genieten van vele Afrikaanse diersoorten. Met zo’n 115 soorten zoogdieren 340 vogelsoorten 110 reptielsoorten 16 soorten amfibieën en meerdere vissoorten is er aan dieren geen gebrek.


Campings Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste Canyon ter wereld. Hoewel het wat uiterlijk betreft veel lijkt op de Grand Canyon is de Fish River Canyon een stuk minder toeristisch wat uiteraard als een voordeel mag worden beschouwd.
In en rondom de Fish River Canyon kunt u prachtige wandelroutes afleggen met overal stops waarbij u een fantastisch uitzicht heeft.


Campings Kaudom National Park

Als u vanuit het noorden van Botswana naar Namibië reist met  uw camper dan moet u zeker het kaudom National Park niet overslaan. Kaudom Nationaal Park ligt ten noorden van Tsumkwe aan de grens van Botswana. Het is het meest ongerepte natuurgebied in Namibië. Het park is zeer rijk aan spel. Tijdens de wintermaanden, kan men alle soorten dieren in het wild, zoals grote kuddes olifanten, giraffen, gnoes, vele soorten antilopen, hyena's, leeuwen, luipaarden en meer dan 300 verschillende soorten vogels bekijken. Het Kaudom Park is niet omheind en de dieren kunnen vrij hun routes volgen tussen Namibië, Botswana en in de Caprivi.

Campings Namib Naukluft Park

Dit park ligt tussen Lüderitz en Swakopmund en is met ruim 50.000km2 het grootste wildreservaat van Afrika. Het is gelegen in de Namib, het oudste woestijn ter wereld, en wordt opgedeeld in verschillende toeristische kernregios. In Sossuvlei en Sesriem vindt u enorme duinen die behoren tot de hoogste van de wereld. In het Naukluftdeel van het park komen steile klippen voor en in het gebied van Kuiseb en Swakop vindt u granieten bergen. Het noordelijkste deel varieert van kiezelvlakten tot verweerde maanlandschappen en de Sandwich Harbour aan de Atlantische kust is een van de mooiste wetlands van Namibië.

Campings Ruacana Falls & Epupa Falls

De Ruacana – en Epupa watervallen zijn de laatste jaren een populaire bestemming geworden voor vakantiegangers. Veelal worden de watervallen tijdens safari’s bezocht. Gezien de nabijheid van de Kunene rivier leven er veel dieren in de omgeving. Tevens wordt deze rivier vaak beschouwd als speelterrein voor onder andere white water rafters.


Campings Skeleton Coast Park

Dit beschermd gebied van 1600km2 ligt langs de kust van Namibië. Het park is verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. In het zuidelijke deel kunt u op eigen gelegenheid met uw 4wd camper tot Terrace Bay reizen. Het noordelijke deel kunt u alleen bezoeken met een organisatie. Een hoogtepunt van dit park is de Cape Cross Seal Reserve. U kunt hier 100.000 Kaapse Pelsrobben aanschouwen. Als bezoeker kunt u zelfs heel dicht bij de robben kruipen. Daarnaast is het Swakopmund Saltworks Private Nature reserve ook een aanrader. Dit is een grote zeezout winning installatie waar duizenden zeevogels zoals flamingo's zich verzamelen.

Campings Sossusvlei

Sossusvlei is thuis voor de grootste zandduinen van Namibië en deze zorgen voor een uiterst uniek en speels landschap. Het licht speelt met de kleuren van de duinen wat een bijzonder schouwspel geeft.
Wanneer u Sossusvlei bezoekt kunt u door het landschap wandelen en de zandduinen beklimmen. Vanaf de duinen heeft u weer een prachtig uitzicht over de omgeving.


Campings Swakopmund

Een bekende kustplaats van Namibië is Swakopmund. De naam is onder andere te danken aan de ligging aan rivier Swakop. Swakopmund heeft net als Windhoek een Duits karakter gezien het feit er vroeger Duitse kolonies heersten.


Campings Vluchten naar Namibië

Voor je camperreis naar Namibië maken wij veelal gebruik van KLM heerlijk non-stop naar Windhoek en van daaruit de natuur in met je camper.


Campings Walvisbaai

Walvisbaai werd bekend vanwege de visserijindustrie en is vandaag de dag een belangrijke zeehaven in Namibië. De stad ligt niet ver van Windhoek vandaan en wordt tevens omringd door een aantal Nationale parken waaronder het Namib-Naukluft National Park en het Skeleton Coast National Park. Wanneer u in Walvisbaai verblijft is het daarom leuk om niet alleen het stadje maar ook deze parken te bezoeken.


Campings Waterberg

Het Waterberg plateau is een belangrijk historisch punt in Namibië. Aan het begin van de vorige eeuw verloor het Herero volk de strijd tegen de Duitse kolonisten. De Herero waren gedwongen om terug te trekken van de waterberg en gingen oostwaarts naar Botswana. Duizenden kwamen om door achtervolgingen van Duitse soldaten andere van honger en dorst. Naar schattingen is bijna tweederde van de Herero volkeren in deze tijd om het leven gekomen. De graven van omgekomen Duitse soldaten kunnen nog bezichtigd worden vlakbij het ‘Waterberg Rest Camp’.


Vind uw vakantie

U zocht op:

Alles wissen

Klanttevredenheid

Travelhome wordt door haar klanten beoordeeld met een 8.4

(Gebaseerd op 657 beoordelingen)