Over de route

Zie jij een camperreis door Namibië wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Natuur, cultuur en historie in Namibië’ en ga op road trip langs nationale parken, woestijnen en watervallen. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je Namibië aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Zuidelijk Afrika eruit kan zien!

Dag 1

Dag 1: Windhoek.

Vandaag arriveert u in Windhoek, waar uw reis door Namibië begint. De resterende dag heeft u in de hoofdstad van het land te besteden en tevens brengt u de nacht hier door. 

Camping Windhoek: Arebbusch Travel Lodge

Dag 2

Dag 2: Windhoek – Grootfontein.

Vandaag gaat u vroeg uit de veren en haalt u uw camper op bij de verhuurder. Na de nodige uitleg, krijgt u de gelegenheid om boodschappen te doen voor uw vakantie.
Na alle voorbereidingen legt u uw eerste kilomters af en reist u naar Grootfontein.

Camping Grootfontein: Roys Rest Camp

Afstand: 250 km

Dag 3

Dag 3: Grootfontein.

Vandaag heeft u een vrije dag in Grootfontein. U kunt het stadje bekijken, maar vooral de omgeving van Grootfontein is interessant. Nabij Grootfontein is namelijk een warmwaterbron die u kunt bezoeken.

Dag 4

Dag 4: Grootfontein - Namib-naukluft National Park.

Vandaag reist u verder naar het eerste Nationale Park. Omdat het niet al te ver rijden is heeft u voldoende tijd om circa een halve dag in het park te besteden. In dit park kunt u woestijnvlaktes, zandduinen en bijzondere diersoorten als slangen, gekko’s en insecten, maar ook hyena’s, gemsbokken en jakhalzen aanschouwen.

Afstand: 200 km

Dag 5

Dag 5: Namib-naukluft National Park – Walvisbaai.

Walvisbaai wordt onder andere omringd door het Namib-naukluft National Park en ligt dus niet al te ver van uw vertrekpunt vandaan. Vanuit Walvisbaai kunt u niet alleen nogmaals het Namib-naukluft National Park in, u kunt er ook voor kiezen om het Skeleton Coast National Park te bezoeken, ten Noorden van Walvisbaai.

Afstand: 200 km

Dag 6 en 7

Dag 6 & 7: Walvisbaai.

U heeft twee vrije dagen om de stad te verkennen en/of de omliggende Nationale Parken in te trekken. Tevens kunt u van het strand genieten en/of de nabijgelegen stad Swakopmund bezoeken.

Dag 8 en 9

Dag 8 & 9: Walvisbaai – Kamanjab.

U doet er twee dagen over om naar Kamanjab te rijden. In de middag van dag 9 komt u aan in Kamanjab en daar brengt u de nacht door. Als u op de kaart zoekt naar Kamanjab lijkt het heel wat, maar in feite is het maar een klein dorpje met een benzinepomp, twee supermarkten en een slijterij. Het dorp bestaat uit een paar huizen, daarnaast zult u hier veel traditioneel geklede Herero vrouwen zien. Het is een typerend dorpje en dan ook de moeite waard om gezien te hebben.

Afstand: 350 km

Dag 10

Dag 10: Kamanjab.

Vandaag heeft u een vrije dag in Kamanjab. Niet alleen om te genieten van de cultuur die in Kamanjab heerst, u kunt ook de omliggende omgeving verkennen en bijkomen van de afgelopen twee reisdagen.

Dag 11

Dag 11: Kamanjab - Etosha National Park.

Vandaag vertrekt u vroeg en heeft u de rest van de dag te besteden in het Etosha National Park. Het Etosha National Park is een groot natuurpark, gelegen in het Noorden van Namibië. Het park staat bekend om zijn zoutmeren (die vaak alleen na regenval onder water staan), het bijzondere landschap en de hoeveelheid aan wildlife.

Camping Etosha National Park: Etosha Safari Park

Afstand: 230 km

Dag 12

Dag 12: Etosha National Park – Ruacana Falls.

Vandaag heeft u een stevige rit voor de boeg. U gaat naar de Ruacana Falls, vlakbij de grens met Angola. Daarna kunt u de weg vervolgen langs de Kunene rivier richting Epupa Falls. De Kunene Rivier moet door een smalle kloof wat prachtige watervallen veroorzaakt.

Afstand: 300 km

Dag 13

Dag 13: Ruacana Falls - Epupa Falls.

We gaan door de woestijn richting zuiden. We rijden door een gebied waar 1,4 mensen per vierkante kilometer wonen. Naast de prachtige kleuren van de landschappen zullen we zien hoe de mensen hier overleven.

De Epupa Falls zijn een reeks van watervallen van soms wel 60 meter de diepte in, verspreid over 1,5 kilometer lengte van de Kunene Rivier. Dit prachtige natuurwonder is dan ook echt een must-see op uw vakantie in Namibië. Epupa komt voort uit de taal van het Himba volk en omschrijft het spetteren van gutsende watervallen.

Afstand: 150 km

Dag 14

Dag 14: Epupa Falls – Ondangwa.

Vandaag heeft u een aardige rit voor de boeg richting het oosten. U rijdt naar Ondangwa, waar u (in de omgeving) verblijft. De volgende dag reist u gelijk weer verder.

Afstand: 275 km

Dag 15

Dag 15: Ondangwa – Waterberg National Park.

Vandaag reist u naar één van de meest historische gebieden van Namibië; Waterberg. Aan het begin van de vorige eeuw verloor het Herero volk de strijd tegen de Duitse kolonisten. De Herero waren gedwongen om terug te trekken van de waterberg en gingen oostwaarts naar Botswana. Duizenden kwamen om door achtervolgingen van Duitse soldaten andere van honger en dorst. Naar schattingen is bijna tweederde van de Herero volkeren in deze tijd om het leven gekomen. De graven van omgekomen Duitse soldaten kunnen nog bezichtigd worden vlakbij het ‘Waterberg Rest Camp’.

Camping Waterberg National Park: Waterberg Rest Camp

Afstand: 300 km

Dag 16

Dag 16: Waterberg National Park.

Vandaag heeft u een hele dag de tijd om de historische overblijfselen van Waterberg te verkennen. Daarnaast kunt u de natuur aanschouwen en lekkere wandelingen maken.

Dag 17

Dag 17: Waterberg National Park – Windhoek.

Vandaag keert u terug naar Windhoek, waar u nog één dag lekker kunt bijkomen.

Camping Windhoek: Arebbusch Travel Lodge

Afstand: 240 km

Dag 18

Dag 18: Windhoek.

Vandaag is de laatste dag in Namibië aangebroken. U levert uw camper in en maakt u klaar voor de terugreis naar Nederland. De resterende tijd kunt u in Windhoek besteden.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties