De Biesbosch

Op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland ligt de Biesbosch. De Biesbosch is ongeveer 8.000 hectare groot en het grootste zoetwatertijdengebied van Europa. Je vindt er vele wilgenvloedbossen en kreken. De indrukwekkende natuur doet je vergeten dat je in Nederland bent. Hoog tijd om met de camper naar de Biesbosch te gaan!

WANDELEN

Neem de indrukwekkende natuur in je op tijdens een wandeltocht door dit nationaal park. Trek stevige schoenen en een lange broek aan, neem een camera en verre kijker mee en bewandel een van de vele wandelroutes in de Biesbosch. Routes variëren van 1,5 km tot meer dan 20 km. Het wordt aangeraden om bij het bezoekerscentrum aanvullende informatie voor de route op te vragen alvorens je er op uitgaat, sommige routes zijn bijvoorbeeld enkel per boot bereikbaar. Indien je viervoeter mee op camperreis gaat, houdt er rekening mee dat de hond niet in alle gedeeltes van het park welkom is.

TE WATER

Je kunt je ook vergapen aan de natuur vanaf het water door een begeleide boottocht te maken of zelf het heft in eigen handen te nemen en een boot of kano te huren. Excursies kun je boeken en boten kun je huren bij de zogenoemde gastheren van de Biesbosch. Let op: het huren van een bootje is erg populair in de zomer. Reis je in zomer met de camper naar de Biesbosch en wil je een bootje huren, reserveer dan op tijd!

BEWONERS VAN DE BIESBOSCH

De bever wordt gezien als icoon van dit nationaal park, naar schatting leven er meer dan 300 bevers in de directe omgeving. Zogenoemde bevertochten vertrekken vanuit vier locaties. Met name voor de kinderen zijn deze bevertochten een echte aanrader bij een bezoek aan de Biesbosch. Echter zijn er ook verschillende speelparken in de omgeving van de Biesbosch waar de kids hun energie kwijt kunnen.

In dit beschermd natuurgebied kan men ook vogels spotten of sportvissen. Vogelliefhebbers pak je verrekijker maar bij! Let op: indien je wilt sportvissen in de Biesbosch, moet je over een vispas van Sprotvisserij Nederland beschikken.

LUNCHEN

Maak je dag in de Biesbosch compleet door te picknicken of te barbecueën in het park! Er zijn diverse picknicktafels waar je je lunch kunt nuttigen, laat deze na de lucht wel netjes achter. Barbecueën is enkel op speciaal daarvoor bestemde plekken toegestaan.

Wist je dat de Biesbosch zijn naam dankt aan de eerste planten, biezen, die zich vestigden in open water? Deze mattenbies werd geoogst, gesneden en destijds gebruikt voor stoelzittingen. De Biesbosch voorzag vele manen en vrouwen in de regio van werkgelegenheid.

DE BIESBOSCH TIJDENS EEN CAMPERREIS

In de omgeving van de Biesbosch zijn diverse campings, kies voor een camping in Zuid-Holland of in het gezellige Noord-Brabant. Zoals je hebt kunnen lezen is er van alles te ondernemen in de Biesbosch, het wordt aangeraden tenminste één nacht in de omgeving te slapen zodat je het meeste uit jouw ervaring in de Biesbosch kunt halen.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties