De Veluwe

De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland. De Veluwe kent twee nationale parken; nationaal park de Hoge Veluwe en nationaal park Veluwe Zoom. Dit natuurschoon vind je in de provincie Gelderland. Van uitgestrekte bossen en heidevelden en van grasvlakten tot zandverstuivingen, de Veluwe kent een divers landschap. Wanneer je met de camper dit prachtige stukje Nederland bezoekt, blijf dan minstens twee dagen om van het diverse landschap te genieten en wild te spotten.

WANDELEN EN FIETSEN

Tijdens een bezoek aan de Veluwe, kun je op diverse manieren genieten van deze ongerepte natuur. Je kunt kiezen voor een wandeling door de dichte bossen en uitgestrekte heidevelden. Trek de wandelschoenen aan en kies uit een van de vele wandelroutes in nationaal park de Hoge Veluwe of in nationaal park Veluwe Zoom. Je kunt ook per fiets of mountainbike genieten van dit natuurgebied. Tevens bevindt zich in de Veluwe de mooiste ruiterroute van Nederland, de Veluwe trail van 360km. 
Met name voor degene die met kinderen op camperreis zijn, zijn de klimbossen in de Veluwe een leuke aanrader. In de Veluwe kun je kiezen tussen maar liefst zes klimbossen! De klimbossen bieden diverse parcours aan op verschillende hoogtes en voor klimmers van verschillende niveaus. 

 DE GELDERSE BIG FIVE 

In de Veluwe heb je de kans om de Gelderse Big Five te spotten. De Gelders Big Five bestaat uit het edelhert, het wild zijn, de vos, de ree en de Schotse hooglander. Wist je dat Edelhert het grootste Nederlandse zoogdier is? De meeste kans om wild te spotten is tijdens een tour met een boswacht. Echter ook wanneer je alleen op pad gaat, kun je deze dieren tegenkomen. Informeer bij het bezoekerscentrum voor de tour met boswachter of bij welke wildobservatiepunten je wild kunt spotten. 
Mocht het niet gelukt zijn de Gelderse Big Five te spotten? Of wil je naast de Gelderse Big Five nog andere dieren spotten? Breng dan een bezoek aan Apenheul in Apenheul of Burgers’ ZOO in Arnhem. 

 HANZESTEDEN

De Veluwe is meer dan bossen, grasvlakten, heidevelden en zandverstuivingen. In en nabij de Veluwe vind je ook de Hanzesteden Elburg, Harderwijk en Hattem. Vanwege zijn gunstige ligging, aan de IJsel en Zuiderzee, waren deze steden vroeger machtige handelscentra. De steden Elburg, Harderwijk en Hattem trokken vele kooplieden en kunstenaars. Fiets over de oude handelswegen van de ene naar de andere Hanzestad tijdens de Hanzeroute, wandel over de keienpaden langs de karakteristieke gevels van deze Middeleeuwse Hanzesteden of bezoek een van de musea.

 PALEIS HET LOO

Nabij de Veluwe vind je paleis het Loo, bij het jacht- en vakantieverblijf van de Oranjes wil je even langs gaan. De baroktuinen van paleis het Loo zijn in 17e eeuw aangelegd op verzoek van de eerste bewoner, koning Willem III. De symmetrische tuinen met fonteinen, Delftsblauwe tuinvazen en beelden van goden en godinnen zijn toegankelijk voor het publiek. 

 MET DE CAMPER NAAR DE VELUWE

Ongeacht of je naar de Veluwe komt om van de natuur te genieten, Hanzesteden te bezoeken of om tot rust te komen, verblijf minstens enkele nachten in dit natuurgebied. In de Veluwe zijn verschilleden campings waar je met de camper enkele nachten kunt overnachten. Wanneer je hier enkele nachten verblijft, heb je meer kans om wild te spotten. Tevens geeft dit je de gelegenheid om op diverse manieren van de Veluwe te genieten. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties