Giethoorn

Giethoorn, het Venetië van Nederland, is een enorme trekpleister onder binnen- en buitenlandse reizigers. Een bezoek aan deze waterstad kan niet ontbreken tijdens een camperreis door Nederland. Toen men het gebied bewoonbaar wilde maken en geschikt voor het verbouwen van gewassen door ontginning van het veen zijn diverse plassen en meren ontstaan. Deze plassen en meren zijn verbonden door ongeveer 170 smalle houten bruggetjes en op de eilanden zijn boerderijen met rietendaken gebouwd uit de 18e of 19e eeuw.  

Giethoorn dankt zijn naam aan de vele hoorns van geiten, welke na de allerheiligenvloed in 1170 zijn gevonden bij het ontginnen van het veengebied. De geitenhoorns zijn nog steeds het symbool van de stad en zijn onder andere te vinden op het stadswapen. 

VAREN EN ANDERE ACTIVITEITEN

De beste manier om het Venetië van Nederland te ontdekken is uiteraard vanaf het water. Huur een bootje of boek een boottocht en vaar onder diverse houten bruggetjes door langs boerderijen met rietendaken. Je kunt kiezen voor een traditionele punter zonder motor, welke je vooruit moet duwen met een punterboom. Of je kiest voor een meer ontspannen boottocht en huurt een bootje mét motor. In de zomer zullen er meerdere reizigers een bootje huren in Giethoorn, plan je camperreis goed en reserveer je bootje van te voren.

Wanneer je tijdens de camperreis Giethoorn aandoet, breng dan ook enkele uren op het vasteland door. Combineer je boottocht bijvoorbeeld met een picknick op het vasteland of met een barbecue als afsluiter van jouw dag in Giethoorn. Je kunt er ook voor kiezen een arrangement te boeken en een activiteit, zoals boogschieten, te doen. 

Voor degene die Giethoorn graag wandelend verkennen, is de wandelroute Giethoorn van 4,3km een aanrader. Gedurende deze wandelingen loop je over de smalle houten bruggetjes langs de boerderijen met rietdaken. Geniet tussendoor op het terras aan de waterkant van een drankje en versnapering.  

NATIONAAL PARK WEERRIBEN WIEDEN

In de buurt van Giethoorn ligt Nationaal Park Weerriben Wieden dit gebied bestaat uit twee gebieden; Weerriben en Wieden. Het nationaal park is het grootste laagveenmoeras van West-Europa en is uiterst geschikt voor het spotten van (water)vogels en otters. 

GIETHOORN TIJDENS DE JOUW CAMPERREIS

Giethoorn is een leuke bestemming voor tijdens je camperreis door Nederland. Er zijn verschillende campings in de omgeving van de stad waar jij je camper kunt plaatsen. Desondanks raden wij aan Giethoorn slechts in één dag te bezoeken en jouw camperreis door Nederland te vervolgen. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties