Waddeneilanden

Wie echt los wil komen van overvolle agenda’s en de drukte van het alledaagse leven, maakt een camperreis naar de Waddeneilanden. Wanneer je aan een camperreis door Nederland denkt, komen de Waddeneilanden waarschijnlijk niet als eerste bij je op. Zonde! De schoonheid van de natuur en de rust om je heen maken een camperreis naar de Waddeneilanden absoluut de moeite waard. Een camperreis naar deze eilanden vergt enige voorbereiding aangezien je op twee van de vijf eilanden met de camper niet welkom bent. 

GROOTSTE GETIJDENGEBIED

De Waddeneilanden zijn werkelijk een bijzonder fenomeen. De Nederlandse Waddeneilanden maken deel uit van het waddengebied, welke 43 Waddeneilanden telt en van ‘ons’ Den Helder tot het Deense Esbjerg strekt. De Waddenzee is het grootste getijdengebied ter wereld en is leefgebied van meer dan 10 duizend planten en diersoorten. De Waddenzee is tevens voor miljoenen trekvogels de ultieme tussenstop. Dit unieke biologisch ecosysteem is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. 

In het museum van Ecomare op Texel kun je meer te weten komen over dit bijzonder gebied. Tevens worden in Ecomare zeehonden opgevangen welke niet voldoende voor zichzelf kunnen zorgen. Op de Waddeneilanden kun je op verschillende gebieden zeehonden zien of aan tours deelnemen met het doel zeehonden te spotten. 

WADLOPEN EN ANDERE ACTIVITEITEN

Op de Waddeneilanden kun je helemaal tot rust komen of doen aan extreme sporten. Een activiteit die je op de Waddeneilanden gedaan moet hebben is vanzelfsprekend wadlopen. Tijdens het wadlopen, wandel je van het ene naar het andere eiland. De wandeling met gids duurt 3 à 5 uur. Gedurende het wadlopen kom je op sommige plekken tot aan je middel in het water te staan.

Wadlopen kan fysiek erg zwaar zijn dus een goede conditie voor wadlopen is vereist! 

Andere extremere activiteiten die je op de eilanden kunt ondernemen zijn onder andere parachute springen, powerkiten, kitebuggyen en blowkarten. Wanneer je minder avontuurlijk bent aangelegd, is stand-up-paddling, golven, paardrijden of yoga misschien meer jouw ding. 

NATIONALE EN DARK SKY PARKEN

Het kleinste Nederlandse Waddeneiland, Schiermonnikoog, is een Nationaal Park. In het park geld een verbod op auto’s en camper, maar het eiland is uitstekend met de fiets of te voet te verkennen. Schiermonnikoog kent het breedste strand van Europa en maar liefst de helft van de Nederlandse bloemen en planten groeien op het eiland. 

Natuurgebied de Boschplaat op Terschelling is een van de twee Dark Sky Parken van Nederland. Het andere Dark Sky Park is Nationaal Park Lauwersmee in Friesland. Het bijzonder aan een Dark Sky Park, is de ongekende duisternis door gebrek aan onnatuurlijk licht. Het is mogelijk om zonder telescoop de sterren te aanschouwen en met een gewone verrekijker kun je bij heldere hemel hier duidelijk de Melkweg zien. In deze parken zijn grofweg 70 keer meer sterren te zien dan in de randstad! 

In Terschelling staat de oudste vuurtoren van Nederland, beklim deze vuurtoren heb een waanzinnig mooi uitzicht over het eiland. Ook in Texel staat een vuurtoren, welke gezien wordt al het symbool van het eiland. Na het beklimmen van de 153 treden, heb je ook vanuit deze vuurtoren een adembenemend uitzicht over de natuur. 

EILANDHOPPEN MET DE CAMPER

Het vergt enige voorbereiding om met de camper naar de Waddeneilanden te reizen. Vlieland is autoschuw en op Schiermonnikoog geldt een campingverbod, deze eilanden lenen zich echter prima voor een één-dag tripje. Je kunt deze eilanden vanuit  naastgelegen eilanden bezoeken of vanuit het vasteland. De camper kun je op de camping laten staan of op de parkeerplaats vanaf waar de boot vertrekt. 

Uiteraard, dien je met het nemen van de boot rekening te houden met de kosten voor de boot en de grootte van de camper. Mocht je deze kosten voor de boot te prijzig vinden, kun je op een camping op het vasteland overnachten en naar de eilanden pendelen. Campings zijn er op de Waddeneilanden in overvloed en soms krijg je zelfs korting op de oversteek bij het boeken van een campingplaats. Afhankelijk van de duur van de camperreis en de voorwaarden van de camperverhuurder, kun je naast de Nederlandse Waddeneilanden ook de Duitse en/of Deense Waddeneilanden bezoeken! 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties