Abel Tasman National Park

Dit park is het kleinste nationale park van Nieuw Zeeland. Het park is in 1642 ontdekt door de Nederlander Abel Tasman die hier bij toeval aan de kust kwam.

Het park is bekend om zijn vele goudgele stranden en bestaat hiernaast voornamelijk uit regenwoud. Er zijn vele manieren om het park te bekijken. Je kunt kiezen om te wandelen, te kajakken of een watertaxi te nemen. Ook zijn er hiervan combinaties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een watertaxi nemen naar een bepaalde plaats en dan teruglopen of een dag kajakken en twee dagen lopen.

De wandelingen die je kunt maken varieren van een half uur tot meerdere dagen. Ook kun je ervoor kiezen langs de route te overnachten. Het is een prachtig park en vooral buiten het seizoen zijn de vele stranden vrijwel verlaten. Een tip op deze stranden, draag insectenspray, er komen hier namelijk vele zandvlooien voor.

De twee bekendste plaatsen in het park zijn Kaiteriteri en Marahau. Deze plaatsen hebben campings, plaatsen waar bussen en watertaxi's stoppen en het beginpunt voor de meeste excursies.

Je kan ook vanuit het plaatsje Nelson naar Abel Tasman gaan. Nelson is een wat grotere plaats buiten het park waar meerdere overnachtingsmogelijkheden zijn en er zijn tevens vele winkels en restaurants te vinden.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties