Taupo en Tongariro National Park

Prachtig gelegen in een vulkanisch gebied en aan het mooie Lake Taupo is de stad Taupo. Dit kleine plaatsje heeft veel te bieden tijdens je camperreis. Er zijn winkels en restaurants en uit vele daarvan kijkt u uit op het blauwe water van Lake Taupo met mooie bergtoppen op de achtergrond.

CAMPERREIS TAUPO

Wanneer je met je huurcamper Lake Taupo bezoekt zijn er vele activiteiten om te ondernemen en daarbuiten is er ook nog veel te bezichtigen. Er is bijvoorbeeld het park Craters of the Moon met zijn vulkanische activiteit en de schuimende watervallen van de  Huka Falls. De avonturier kan hier een geweldige  parachutesprong maken met zicht op het meer en het omliggende gebied.

TONGARIRO NATIONAL PARK

Buiten Taupo bevindt zich het Tongariro National Park dat genoteerd staat op de werelderfgoederen lijst van UNESCO. Het park heeft mooie bergen en een uniek landschap van actieve en dode vulkanen. De beroemde film Lord of the Rings is voor een deel hier opgenomen en de liefhebbers zullen onder andere Mount Doom herkennen.

Het park biedt tijdens je bezoek met de huurcamper vele activiteiten waarvan mountainbiken en wandelen de meest populaire zijn. De wandelingen variëren in lengte van enkele uren tot meerdere dagen. De meest populaire wandeling is echter de Tongariro Crossing en deze wordt vaak de mooiste dagwandeling van Nieuw Zeeland genoemd.

TONGARIRO CROSSING

Een must tijdens uw camperreis in Tongariro National park is de Tongariro Crossing. De Tongariro Crossing is een uitdagende wandeling van 7 - 8 uur en beslaat 17 kilometer. De wandeling eindigt op een ander punt dan waar deze start dus kun je het beste transport regelen naar en van de wandeling. Omdat het weer op deze hoogte anders is dan in het dorp worden de wandelingen vaak door weersomstandigheden geannuleerd. Gaat het wel door zorg dan voor voldoende kleding, verschillende lagen en waterproof. Ook dien je voldoende water en eten mee te nemen. Begin je dan aan de wandeling dan merk je al snel dat deze zeker de moeite waard is. Je loopt door een gebied dat lijkt op een maandlandschap en komt langs verschillende kraters. Na de Red Crater (1886 m) zie je al snel het groene water van de Emerald Lakes. Het einde van de wandeling is wellicht het zwaarst, trapsgewijs naar beneden. Maar dat moet je niet tegenhouden tijdens je camperreis deze wandeling te maken!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties