Bay of Islands

Bay of Islands volgens Travelhome reisexpert Maike: 


"Ten noorden van Auckland ligt de Bay of Islands, een plaats vol mooie herinneringen. De naam zegt het al want in dit gebied liggen in totaal 144 kleine eilandjes bij elkaar. Er zijn verschillende plaatsen in de Bay of Islands zoals Paihia, Russell, Waitangi en Keri Keri. Paihia is de belangrijkste plaats en vanuit hier gaan de meeste tours. Ik ben zelf een paar dagen in Paihia geweest en er hangt hier een gemoedelijke en rustige sfeer. In Paihia vind je tevens mooie stranden, winkeltjes maar ook veel restaurants en het is de perfecte basis voor de vele activiteiten.

ACTIVITEITEN BAY OF ISLANDS

De Bay of Islands is een ideale plek om allerlei activiteiten te ondernemen en daardoor voor veel mensen een favoriete bestemming. Door alle eilandjes en water in de omgeving kun je wateractiviteiten ondernemen zoals kayakken, zeiltochten maken of vissen. Ik heb vanuit Paihia een bootcruise gemaakt door de baai om dolfijnen te spotten en dat is gelukt want er zwemmen onwijs veel dolfijnen in de baai. Je kunt hier ook met de dolfijnen zwemmen, als er tenminste geen babydolfijnen bij zijn. 
Ben je een duikfan? Dan ben je in de Bay of Islands op de goede plek. Je kunt hier namelijk duiken in grotten en bij het wrak van het Greenpeace schip de Rainbow Warrior.
Enkele kilometers boven Paihia ligt Waitangi. Hier kun je bij het Waitangi National Reserve meer leren over de Maori cultuur en het Treaty House bezoeken. In het Treaty House vond in 1840 het verdrag plaats tussen de Maori en de kolonisten.

KAMPEREN IN BAY OF ISLANDS

Met de vele toeristische activiteiten die je kunt ondernemen in de Bay of Islands zijn er ook veel kampeermogelijkheden. Wil je in Paihia overnachten? Dan is het Paihia Beachside Holiday Park een perfecte camping.  Een andere camping met een prachtige ligging is Waitangi Holiday Park."

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties