Auckland

Auckland volgens Travelhome reisexpert Maike:


"Na een halfjaar in Auckland te hebben gewoond, kan ik wel zeggen dat ik de stad goed ken. Elke dag vind ik het weer heerlijk om door de, qua oppervlakte, grootste stad van Nieuw-Zeeland te lopen. Auckland is gelegen in een vulkanisch veld wat je kan terug zien in de gedoofde vulkanen die in en rondom Auckland nog aanwezig zijn. De lokale bevolking in Nieuw-Zeeland staat er om bekend dat ze ontzettend vriendelijk zijn en dit zie je ook terug in het straatbeeld.
Auckland is vaak een begin- of eindpunt van een camperreis door Nieuw-Zeeland. Een bezoek aan de stad Auckland mag je niet missen tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland. Auckland wordt ook wel de “City of Sails” genoemd omdat er altijd veel jachten in de haven aanwezig zijn.

Bezienswaardigheden in Auckland

Het bekendste gebouw van Auckland is ongetwijfeld de Sky Tower. De 328 meter hoge toren steekt boven de stad uit en wanneer je deze bezoekt heb je een prachtig overzicht over Auckland en omgeving. Wil je een gokje wagen of ben je in voor een adrenaline kick? Dan ben je bij Sky City aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk een Sky Jump vanaf de Sky Tower doen maar ook een gokje wagen in het casino. Een andere manier om te genieten van een mooi uitzicht over de stad is door naar de top van de gedoofde vulkaan One Tree Hill te klimmen.
Aan een wandeling over de bekende Queen Street ontkom je niet. Deze straat is de hoofdstraat door het centrum waar je kunt shoppen, een drankje drinken in een van de trendy bars of een hapje eten. De meeste andere highlights liggen in en rond de binnenstad. Ga bijvoorbeeld picknicken in een van de parken van de stad zoals Albert Park, Victoria Park of Auckland Domain.
Daarnaast kent de stad Auckland vele leuke en gezellige buurten. Naast het centrum mag je een bezoek aan de wijken Newmarket en Parnell ook niet overslaan. Mijn favoriete buurt van Auckland is Waterfront, gelegen direct aan de haven. Hier zijn vele restaurants en barretjes maar worden ook vaak evenementen georganiseerd zoals Open Air Cinema of muziekfestivals.
Is het lekker weer, ga dan naar een van de vele stranden die Auckland rijk is. Mijn favoriete strand van Auckland is Mission Bay. Een heerlijk strand met uitzicht op Rangitoto Island en de beste fish and chips takeaway binnen handbereik. De lekkerste fish and chips kun je halen bij the Fish Pot Cafe aan de Tamaki Drive. Wil je de fish and chips meenemen naar het strand, dan wikkelen ze deze in krantenpapier voor takeaway.
Heb je langer dan een dag de tijd en zin om een heerlijk wijntje te drinken? Neem dan de ferry naar Waiheke Island waar veel wijngaarden zijn. Geniet hier dan van een wijnproeverij, de wijnen in Nieuw-Zeeland zijn erg bekend en heerlijk.
Hou je er meer van om een museum te bezoeken? Je kunt dan naar het Auckland War Memorial Museum gaan over de geschiedenis van Auckland en Nieuw-Zeeland."

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties