Dunedin en het uiterste zuiden

Rij met je huurcamper door het zuiden langs de oostkust en je komt in Dunedin. Gelegen in het zuiden van het Zuidereiland vind je deze studentenstad met zijn vele Schotse invloeden. In deze op één na grootste stad van het Zuidereiland met bijna 114.000 inwoners tref je onder andere de steilste straat ter wereld, Baldwin Street.

Door de vele universiteiten is het tijdens de schoolperiode erg levendig in Dunedin, maar liefst een vijfde van de bevolking is student. Je vindt in Dunedin vele uitgaansgelegenheden en winkels. Verder heeft de stad veel kunst en cultuur wat zich uit in de vele musea zoals het Art Museum en het Otago Settlers Museum.

OMGEVING DUNEDIN PER CAMPER 

Net buiten de stad tref je meteen natuur met als bekendste attractie het Otago Peninsula, bekend als broedplaats van albatrossen maar ook vindt je hier 's-werelds meest zeldzame pinguïn, de geeloogpinguïn.

Een natuurgebied in het uiterste zuiden is de Catlins, hier vindt je regenwouden en inheemse diersoorten en het is aan te raden voor deze route tussen Dunedin en Te Anau enkele dagen de tijd te nemen. Enkele highlights zijn het prachtige uitzicht bij Nugget Point en de kans om zeeleeuwen van dichtbij te zien bij Cannibal Bay.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties