Milford Sound

Milford Sound volgens Travelhome reisexpert Moniek:


"Milford Sound vind ik het meest adembenemende stukje van Nieuw-Zeeland. Het voelt net alsof je je in een schilderij bevindt. Het is het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland en maar via een weg te bereiken namelijk Milford Road.

BOOTTOCHT MILFORD SOUND

Tijdens een boottocht ervaar je het beste de immense fjorden en enorme watervallen. Met 200 dagen per jaar regen is Milford Sound de natste plek van Nieuw-Zeeland maar dit zorgt juist voor onwijs veel watervallen door het gehele gebied. Tijdens een boottocht vaar je naar de watervallen toe en kun je de meest prachtige foto’s maken. Naast de overweldigende natuur om je heen kom je tijdens een boottocht ook veel wildlife tegen. Ik heb zelfs het geluk dat er groepje dolfijnen met de boot mee zwemt, wat een bijzonder moment. Naast dolfijnen zie ik ook veel zeehonden op de rotsen zitten.
Wil je liever geen boottocht maken maar zelf een activiteit ondernemen? Dan kun je kajaktocht maken, dit is een bijzondere manier om de immensheid van Milford Sound te ervaren. In een kajak voel je je namelijk echt klein tussen alle enorme fjorden in.
Je kunt ook verschillende wandelingen maken in Milford Sound. Zo kun je kiezen voor een korte wandeling naar Bowen Falls of de meerdaagse trektocht Milford Track. Er is in Milford Sound voor ieder wat wils!

MILFORD ROAD

De uitzichten vanaf Milford Road zijn echt prachtig door de verscheidenheid die je onderweg tegenkomt. Het wisselt van heldere meren, regenwoud naar torenhoge pieken. Milford Road start vanaf het plaatsje Te Anau waarna je langs het Te Anau meer al gauw de bergen en Fiordland National Park in slingert. Adembenemende vergezichten volgen elkaar op tot je op een bergwand stuit waar kleine watervallen naar beneden stromen. Hier rijd je een stukje door een donkere tunnel om aan de andere kant weer tevoorschijn te komen in een waar paradijs. De weg eindigt uiteindelijk in Milford Sound. Je bent binnen 1,5 uur van Te Anau in Milford Sound maar met alle ultieme fotomomenten onderweg kun je beter wat extra tijd inplannen want je hebt het zeker nodig.

KAMPEREN IN MILFORD SOUND

Milford Sound biedt maar een kampeermogelijkheid namelijk Milford Sound Lodge. In Te Anau op 1,5 uur rijden van Milford Sound zijn ook campings zoals de Te Anau Top 10 Holiday Parks en Te Anau Kiwi Holiday Park. Dit zijn beide perfecte uitvalsbasissen tijdens jouw camperreis door Nieuw-Zeeland om de volgende dag vroeg te vertrekken naar Milford Sound."

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties