Mount Cook

De bekendste berg van Nieuw-Zeeland is ongetwijfeld Aoraki Mount Cook en deze is met 3764 meter tevens de hoogste in het land.

Aan de voet van de berg ligt het dorpje Mount Cook als een comfortabele oase in een van de meest meedogenloze delen van Nieuw-Zeeland. De regio ligt slechts 44 kilometer van de kust en het weer is heel verradelijk. Zelfs in de zomer kan het zo maar omslaan. Er kunnen zomaar plotseling stormen ontstaan vanaf de Tasman Zee en gevaarlijke omstandigheden voor klimmers te creëren. Ondanks de soms moeilijke omstandigheden, is Aoraki / Mount Cook National Park een uitzonderlijk mooie plek om te bezoeken. Je hoeft geen professionele bergbeklimmer te zijn om het prachtige landschap te bewonderen. Er starten diverse alpine wandelingen in de buurt van het dorp voor beginnelingen.

HUUR EEN CAMPER EN REIS NAAR MOUNT COOK 

Behalve Mount Cook zijn er in de omgeving nog vele andere hoge pieken waar je met je huurcamper langs kunt rijden. Dit gebied heeft een grote aantrekkingskracht op iedere bezoeker van Nieuw- Zeeland. Het is hier uitermate geschikt om te wandelen maar ook indien je graag andere activiteiten onderneemt tijdens je camperreis heeft het gebied voldoende te bieden. Je kunt hier bijvoorbeeld kajakken, fietstochten maken of vogels spotten maar ook het maken van een rondvlucht of een bezoek aan een spa behoren tot de opties tijdens jouw camperreis door Nieuw-Zeeland. Vanuit dit gebied kunt je bijvoordeeld doorreizen naar Christchurch.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties