Queenstown

Queenstown volgens Travelhome reisexpert Merel: 

"Mijn lievelingsstad in Nieuw-Zeeland is zonder enige twijfel Queenstown. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer, alles kan, niets moet. De stad is omgeven door prachtige natuur en ligt aan het blauwe Lake Wakatipu  met de Remarkables op de achtergrond. Omdat de belangrijkste bron van inkomsten in de stad het toerisme is zie je veel souvenirwinkels, hotels en restaurants. Er zijn vele terrasjes in het kleine stadje waar je heerlijk kunt bijkomen van een actieve dag.

AVONTUURLIJK QUEENSTOWN

Voor de echte daredevils is Queenstown de place to be! Je kunt er in deze stad niet echt om heen. Rondom de stad zijn er verschillende mogelijkheden om te raften of met een jetboat over het water te crossen. Is dit niet avontuurlijk genoeg voor je? Dan kun je ook nog eens gaan skydiven of de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland maken. Ik heb mij hier aan de Bungee Nevis Swing gewaagd, een vrije val van 70 meter en daarna een paar minuten schommelen tussen de bergen. Een once in a lifetime experience die ik zo weer over zou willen doen!
Ook buiten de extreme sporten om is er genoeg te doen in Queenstown. Je kunt de Queenstown Hill-Time wandeling doen, deze start in het centrum van Queenstown en eindigt bij een prachtig uitzichtpunt. Je loopt de bergen op en dit zorgt ervoor dat je een panorama uitzicht op de stad en Lake Wakatipu hebt. Je kunt daarna weer terug naar beneden lopen of met de gondel mocht je geen zin meer hebben in de terugtocht.
Bezoek je Queenstown in de winter dan is Queenstown de beste plek voor wintersport. Met de bergketens in de omgeving heb je genoeg keuze om te gaan skieen of snowboarden.
Haal een hamburger bij het wereldberoemde Fergburger en daag jezelf uit om deze helemaal op te nemen. Deze populaire en heerlijke burger mag je niet overslaan als je in Queenstown bent!

CAMPINGS IN QUEENSTOWN

Omdat de stad altijd druk bezocht wordt door toeristen, zijn er ook voldoende kampeermogelijkheden. Queenstown heeft verschillende campings in en rondom de stad liggen. Ik heb tijdens mijn camperreis in Nieuw-Zeeland op camping Queenstown Lakeview Holiday Park. Deze camping ligt dichtbij het centrum van Queenstown met een mooi uitzicht op het meer."

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties