Vertrek

Vandaag is het dan eindelijk zover! De reis waar wij al maanden naar uitkijken gaat vandaag beginnen! Om 04.30 uur staan we op, om vervolgens om 05.30 uur door te rijden naar Schiphol, Amsterdam. Gelukkig hebben we onderweg weinig last van file waardoor we op tijd op Schiphol aankomen, om 07.20 uur om precies te zijn. Susanne komt vrijwel meteen aan samen met Martijn. We besluiten dan ook om maar direct in te checken bij balie 24. Hier krijgen we dan ook te horen dat we 2 stoelen naast elkaar hebben bij het raam.
Dan wordt het tijd om samen met de ‘’thuisblijvers’’ nog iets te drinken. Hier filmen we alvast en maken wat foto’s. En dan moeten we er toch echt aan geloven, het gaat nu echt beginnen! We lopen richting de douane waar we afscheid nemen van Manon haar ouders en Susanne haar vriend. Dit verloopt allemaal erg vlot waardoor we nog wat tijd hebben om te winkelen. We brengen dan ook een bezoekje aan de ANWB waarbij we direct SIN$ 100 en NZ$ 200 halen. We vinden het beiden prettig om alvast wat dollars op zak te hebben.
Vervolgens krijgen we ontzettend zin in een groot stuk pizza. Na een gezellig nummertje gezongen te hebben met de kok nemen we onze overheerlijke pizza in ontvangst. Smullen hoor!

Om 10.00 uur hebben we de laatste controle bij Singapore Airlines, en om 11.15 uur precies vertrekken we. De 12 uur durende vlucht gaat beginnen. Wat een enorm toestel zeg. Het is een vliegtuig met 3-3-3 indeling. Dit toestel heeft een modern personal video systeem in de stoel voor je, wat een luxe. We hebben de mogelijkheid om films te kijken, spelletjes te spelen en muziek te luisteren. Dit maakt de vlucht natuurlijk een stuk aangenamer. Beiden zijn we erg tevreden over de service aan boord. Wel anders hoor, allemaal Aziatische stewards en stewardessen.
Vrijwel direct na opstijging krijgen we pinda’s en wat te drinken. Kort daarna volgt de lunch. Beiden kiezen we voor de biefstuk. Na de lunch kijken we een film, lezen een boekje en luisteren wat muziek. Susanne slaapt tussendoor, Manon vrij weinig.
Vervolgens is het ‘’snack tijd’’. Van de stewardessen ontvangen we chips en Toblerone. Wat een service zeg! 2 uur voordat we landen krijgen we nog een ontbijt. Noedels om precies te zijn.

Singapore

De vlucht is prima verlopen. Om 06.10 uur landen we in Singapore. Iets eerder dan gepland. Vervolgens gaan we wederom door de douane en de bagage is weer vrij snel in ons bezit. Beiden plegen we even een telefoontje naar het thuisfront om te laten weten dat we goed geland zijn in Singapore. Dan lopen we verder richting de gratis transfer naar het Albert Court hotel.

 

We hoeven niet lang te wachten voordat de shuttle verschijnt. De transfer duurt ongeveer 30 minuten. Eindelijk komen we aan bij het Albert Court hotel. We checken in en krijgen een non-smoking kamer toegewezen.

 

Wat een mooi hotel zeg! De kamer bevalt ons meteen en we zijn erg blij met een echt bed! We halen alvast wat eerste boodschappen bij een supermarkt tegenover het hotel.

 

Aangezien we allebei ontzettend moe zijn besluiten we om 08.30 uur lokale tijd nog even te gaan slapen. Natuurlijk zetten we wel de wekker om 12.00 uur. We willen tenslotte vandaag wel iets zien van de stad Singapore.

 

Nadat de wekker gaat om 12.00 uur frissen we ons op en besluiten richting Little India te lopen. We zijn dan ook erg blij dat we het Albert Court hotel geboekt hebben omdat de ligging ten opzichte van de leuke bezienswaardigheden van Singapore ontzettend goed is. We winkelen wat in Little India waarbij Manon een zonnebril koopt voor SIN$1.90. Wat goedkoop zeg!

 

Na het winkelen, wordt het tijd voor een terrasje en een drankje. Wat is het hier heet! Wat Manon direct opvalt, is dat Singapore een land is waar niet overal gerookt mag worden. Er zijn verschillende non-smoking areas te bekennen. De trek begint op te spelen waardoor we loempia’s en chips halen om deze vervolgens lekker op onze hotelkamer op te eten. Wat smaakt dit goed!

 

Op aanraden van onze collega Tabitha besluiten we ’s avonds een taxi te nemen naar Boot Quay. Deze rit duurt ongeveer 10 minuten waarbij we SIN$10 betalen. Wat is Boot Quay gezellig, verschillende restaurantjes, winkeltjes en terrasjes. Na een aantal menu kaarten bekeken te hebben nemen we plaats op een terras, gezellig aan de Singapore River. De voorgerechten die we nemen zijn ‘’spring rolls’’ (loempia’s) en saté. Hier zijn we erg over te spreken.

 

Nu we toch in Singapore zijn besluit Manon ‘’Green Curry’’ te nemen. Je moet tenslotte iets proberen toch?! Laten we het erop houden dat we beide geen curry liefhebbers zijn. Na afgerekend te hebben lopen we richting Chinatown - Raffles City. Hier komen we dan ook in een Chinees nieuwjaarsfeest terecht. Wat leuk dat we dit ook mee mogen maken in onze 2-daagse stopover in Singapore!

 

We drinken beiden nog een lekkere milk en thick shake voordat we een taxi terug richting het hotel nemen. Ook dit smaakt ons erg goed. Na een tijdje gewacht te hebben op een taxi lopen we een stukje door. Er stopt werkelijk waar geen enkele taxi! We staan zeker een half uur te zwaaien totdat daar onze reddende engel aan komt fietsen. Een oudere man op een Riksja. Dit moeten we meegemaakt hebben, dus we stappen in. Deze man brengt ons tot aan het hotel voor SIN$10. Dit is nog geen € 5,-. Heel bijzonder is dat, met z’n tweeën in een fiets taxi.

 

Om 23.30 uur besluiten we te gaan slapen. Dat wil zeggen, Susanne slaapt vrijwel meteen maar Manon heeft nog wat moeite met het tijdsverschil en ligt bijna de gehele nacht te draaien. Maar dat mag de pret niet drukken, want we zijn tenslotte in Singapore!

 

Singapore

De wekker gaat om 08.00 uur. Toch nog iets te vroeg, aangezien Manon zowat de hele nacht wakker heeft gelegen. We besluiten nog even te blijven liggen. Om 09.00 uur wordt het dan toch echt tijd om op te staan, want vandaag gaan we winkelen in Raffles City!

 

Om 10.30 uur nemen we de taxi naar Raffles City. Dit kost ons SIN$5. Dit overdekte winkelcentrum brengt tegelijkertijd ook wat verkoeling, aangezien er airconditioning aanwezig is. Wat apart, winkelen in Singapore brengt je de meeste verkoeling! Nadat we wat kleding en souvenirs voor het thuisfront geshopt hebben, besluiten we dat het tijd wordt voor een overheerlijke lunch. We kiezen "veilig" voor een sandwich met tonijn en zalm. De green curry heeft bij ons een vreemde nasmaak nagelaten.

 

Na onze lunch lopen we nog wat rond, en besluiten dan toch de taxi terug naar het hotel te nemen. Aangezien we om 18.30 uur opgehaald worden voor de doorvlucht naar Christchurch vinden we het eigenlijk wel prettig om nog even wat te rusten op de hotelkamer. Bij nader inzien hadden we net zo goed naar het hotel kunnen lopen. De bezienswaardigheden en shopping centres zijn vanaf het Albert Court Hotel voornamelijk op loopafstand.

 

Eenmaal aangekomen in het hotel, nemen we nog een drankje in het restaurant. Hier praten we nog wat na over onze ervaringen met Singapore, en zijn dan vooral benieuwd naar het prachtige Nieuw Zeeland.

 

Na ons opgefrist te hebben gaan we om 18.15 uur naar de receptie om uit te checken. Hier staat de gratis transfer naar Singapore Airport al te wachten.

 

De ophaaltijd stond op 18.30 uur, doordat de shuttle zo vroeg is krijgen we beiden een gehaast gevoel. Maar ook dit mag de pret niet drukken, want de doorreis naar de uiteindelijke bestemming, Nieuw-Zeeland, gaat nu beginnen!

 

Om 19.00 uur komen we aan op Singapore Airport. Snel inchecken en dan om 19.45 uur door naar Burger King om snel nog even wat te eten. Om 20.10 uur horen we: Boarding Please…

 

Christchurch

Ook deze vlucht is prima verlopen. Om 12.00 uur lokale tijd komen we in Christchurch aan. Beiden hebben we een aantal uurtjes kunnen slapen waardoor de lengte van de vlucht ontzettend mee is gevallen. Na het inleveren van ons Security formulier en het ophalen van onze koffers wordt het dan eindelijk tijd om naar ons hotel te gaan! Eenmaal buiten gekomen, op zoek naar een taxi, blijkt het prachtig weer te zijn. Maar liefst 26 graden. Niet echt normaal voor de tijd van het jaar, maar wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee.

 

Per taxi gaan we naar het Camelot Cathedral Square hotel in Christchurch stad.  Dit hotel is overigens ook een non-smoking hotel. Eenmaal aangekomen, na ongeveer 20 minuten rijden, betalen we de taxi chauffeur. De rit kost ons NZ$45 incl. fooi. We besluiten om maar direct in te checken en een telefoonkaart te kopen. Bij 7 11Th kopen we beiden een telefoonkaart van NZ$20. Hier kunnen we 10 uur mee bellen. Natuurlijk een stuk voordeliger dan bellen met de mobiele telefoon. We plegen dan ook direct een telefoontje naar het thuisfront om ook hen te laten weten dat we goed zijn aangekomen in het prachtige Nieuw-Zeeland.

 

Na het telefoneren besluiten we om ons te gaan opfrissen voor een bezoekje aan de Engelse stad Christchurch. De ligging van het hotel is dan ook ideaal: midden op de Cathedral Square. Eenmaal buiten gekomen maken we meteen foto’s van de kathedraal. En dan ook nog dit prachtige weer... Wij kunnen ons geluk niet op! Het plein heeft veel terrasjes en bars. Wij kiezen dan ook voor een terrasje! Een Nederlandse serveerster bedient ons. Hier eten we overheerlijke nacho’s. Vervolgens maken we een wandeling door het centrum, hier komen we dan ook botanische tuinen tegen. Wat is dit mooi! Al snel maken we weer een korte stop voor een volgend terras. Hier verkopen ze overheerlijke milkshakes... Het is tenslotte vakantie toch?

 

Na dit terrasje, heerlijk in de zon, kopen we nog enkele souvenirs en gaan terug naar de hotelkamer. Nog even een uurtje slapen, de vlucht is toch wel vermoeiend geweest. Onze eerste avond in Christchurch moet gevierd worden, we besluiten dan ook om uit eten te gaan bij het terras waar we al eerder een bezoekje aan gebracht hebben. Hier eten we beiden overheerlijke Fettuchini Carbonara! Hier praten we nog even over het gedeelte van de reis wat we er al op hebben zitten. En het is dan ook nog steeds genieten.

 

Rond 21.30 uur begint het flink af te koelen, daarom besluiten we terug te gaan naar de hotelkamer. We houden het al vroeg voor gezien, aangezien we morgen de camper op gaan halen. Onze rondreis op het prachtige Zuidereiland gaat morgen echt beginnen!

 

Christchurch - Kaikoura

De wekker gaat om 06.30 uur. Vandaag kunnen we dan eindelijk de camper op gaan halen! Na een verfrissende douche checken we uit om 07.45 uur. Het hotel regelt een taxi voor ons naar het verhuurstation van United Campervans. De rit duurt ongeveer 25 minuten, wat ons NZ$25 kost. Eenmaal aangekomen bij United Campervans worden de kosten voor de taxi verrekend.


Onze camper (2 Berth ST Campervan) wordt voorgereden. De uitleg verloopt vrij vlot. De afgesloten verzekeringen worden besproken, het besturen van de camper wordt uitgelegd, en wordt van binnen getoond. De inventarispakketten worden in orde gemaakt en het contract wordt getekend. Na ongeveer 30 minuten zijn we dan ook klaar voor vertrek.


De verhuurders KEA Campers, Apollo en United Campervans liggen op dezelfde locatie. We maken nog wat foto’s van het verhuurstation. Om 09.15 uur kan onze campertour beginnen. Via Highway 1 rijden we richting Kaikoura. Dit is wennen! We rijden op eens aan de linker kant van de weg. De weg naar Kaikoura toe is prachtig. Onderweg zien we prachtige natuur. Vandaag is het wederom een mooie dag. Maar liefst 28 graden!


Om 12 uur komen we aan op de Top 10 Holiday Park in Kaikoura. Wat fijn zeg! Eindelijk de koffers aan de kant en de camper inruimen. Wat een mooie camping met allerlei faciliteiten: algemene keuken, wasserette, speeltuin, zwembad, spa, douche en toiletruimte. We besluiten na het inruimen van de camper te gaan lunchen op een nabij gelegen terras en alvast boodschappen te doen. Aangezien onze campground 10 minuten van het strand vandaan is, vinden we het wel de moeite waard om met 28 graden een bezoekje te brengen aan het (kiezel)strand. We zijn dan ook flink verbrand, waardoor we maar (na het verstandig kopen van zonnebrand) terug naar de camping lopen. Aangezien Nieuw-Zeeland het land van de lange witte wolk genoemd wordt kan het goede weer zomaar ineens voorbij zijn. Daarom nemen we nog even een duik in het zwembad van de camping. Nu is het tenslotte nog goed weer, wat is het campingleven toch heerlijk!


Ons eerste avondje koken in de camper is ook aangebroken. We kiezen voor zelf klaargemaakte nacho’s met gehakt en kaas. De camping biedt een hook-up faciliteit waarbij we dus gewoon stroom hebben. Ideaal!


We kletsen buiten nog wat na over onze eerste dag met onze 2 Berth Campervan. Dan wordt het tijd om te gaan slapen. De dinette dient omgebouwd te worden tot bed. Er kunnen 2 enkele bedden of een 2 persoons bed van gemaakt worden. Wij kiezen voor de 2 enkele bedden. Het systeem werkt prima. We houden het deze avond dan ook weer vroeg voor gezien. Morgen is het namelijk weer vroeg dag. De droom van een Whale Watching Tour wordt werkelijkheid…

Afstand: 180 km

Kaikoura - Blenheim

Om 07.30 uur gaat de wekker. Tijd om op te staan. Een Whale Watching Tour staat vandaag namelijk op de planning. We kijken er dan ook beiden ontzettend naar uit! De eerste douche op de camping heeft wat in. Na een discussie of de douche nu kapot is of niet, blijkt dat we op een knop moeten duwen voor warm water. Manon was nog niet echt wakker, laten we het daar op houden. Het sanitair is ontzettend netjes en schoon. Na deze overheerlijke (warme) douche gaan we terug naar de camper waarbij we ons klaar maken voor de dag.

 

Het ontbijtje smaakt overheerlijk. Geroosterde boterhammen met de echte Nutella! Ook de camper wordt weer omgebouwd in de originele staat.

 

Om 09.00 uur zijn we aanwezig bij het inchecken van de tour. Dit is tevens op loopafstand van de Top 10 Holiday Park in Kaikoura. Om 09.30 uur checken we in. Susanne heeft al meerdere malen een Whale Watching Tour meegemaakt, maar voor Manon wordt dit de eerste keer. Eerst krijgen we een welkomst filmpje te zien met uitleg over hoe zo’n Tour in zijn werk gaat. Wat gaan wij een geweldige ervaring beleven! Om 10.00 uur start onze Tour dan eindelijk. We gaan met een bus naar het vertrekpunt. Eenmaal daar aangekomen stappen we op de boot. Het is een gesloten boot, waarbij het de bedoeling is dat we binnen blijven totdat de boot stil wordt gelegd.

 

Na een tijdje gevaren te hebben, waarbij we ondertussen uitleg krijgen over de walvissen / dolfijnen / zeehonden / albatrossen die we gaan zien, wordt de boot stil gelegd. Eindelijk mogen we dan naar buiten, op uitkijk naar Walvissen etc. Het duurt een uur en een kwartier voordat we de spectaculaire rug van een Sperm Whale mogen zien. Maar dit is het wachten zeker waard. Natuurlijk maken we foto’s en filmen we deze 18 meter lange walvis. Wat is dit een unieke ervaring, ongelooflijk! Vervolgens neemt de walvis een duik om weer voor 15 minuten onder water te gaan. Daardoor komt de prachtige vin boven water. Dit is onbeschrijfelijk! Dit moet u zelf ervaren. Alsof deze prachtige walvis nog niet genoeg was, kwamen we in een school van 436 dolfijnen terecht. De tour heeft ons nog veel meer te bieden, want onderweg komen we ook nog zeehonden en albatrossen tegen. Wij hebben hier maar één woord voor: Magnifiek!

 

Aan alles komt een einde.. Dus ook aan onze Whale Watching Tour. We varen weer terug naar vertrekpunt, waarbij we in de bus stappen.

 

Eenmaal aangekomen zoeken we onze camper weer op om vervolgens door te rijden naar Blenheim. Maar niet voordat onze maagjes gevuld zijn. We eten eerst nog een heerlijke lunch op een terrasje in het zonnige Kaikoura. Om 14.00 uur rijden we door naar Blenheim over Higway 1. We zien het wat bewolkt raken maar de temperatuur is nog steeds prima. Om 16.15 uur komen we aan op Blenheim Bridge Top 10 Holiday Park. We vinden dit beiden duidelijk een minder luxe camping dan in Kaikoura, maar dit mag de pret niet drukken natuurlijk.

 

We bespreken de indrukken van vandaag nog even door tijden een overheerlijke maaltijd. De Whale Watching tour is uniek, maar ook de uitzichten tijdens het rijden zijn geweldig. Wederom een geslaagde dag dus! We zijn benieuwd wat morgen ons weer te bieden heeft. Welterusten!

 

Afstand: 130 km

Nelson - Motueka

De wekker gaat om 07.00 uur. Iets te vroeg, aangezien het gisterenavond gezellig laat is geworden. Wederom eten, douchen en de camper terug brengen naar de originele staat. Om 09.15 uur vertrekken we richting Motueka via Highway 6. We rijden door verschillende wijngebieden rondom Blenheim. Dit is ontzettend mooi om te zien, en zeker met de blauwe lucht die ons vandaag weer gegund is!


De eerste stop die we maken is in Havelock, waar we verschillende winkeltjes bezoeken. Daarna maken we een wandeling door de Marina. Een prachtige haven met verschillende jachten en boten. Vanuit een plaatselijke telefooncel bellen we even naar het thuisfront om onze ervaringen alvast even met ze te delen. Het thuisfront is dan ook lichtelijk jaloers, wat volkomen terecht is! Vervolgens zetten we onze tour voort. Het prachtige landschap is overweldigend. We maken tussendoor nog even een stop in de bossen, waarbij we onze campingstoeltjes naar buiten halen om te genieten van het zonnetje onder het genot van een cola. Helaas duurt dit niet al te lang vanwege de insecten.


Onze volgende stop is rond het middaguur in Nelson. Wat een ontzettend leuke en gezellige stad is dit. We parkeren de camper en gaan te voet de stad verkennen. Dit is duidelijk een grotere stad dan de stadjes die we voorheen bezocht hebben. We winkelen voor souvenirs voor ons zelf en voor vrienden/ familie.


Uiteindelijk belanden we door het mooie weer op een terras voor een voortreffelijke lunch.


We besluiten door te rijden. Na ongeveer 3 minuten onderweg te zijn, rijden we langs een ontzettend mooi strand. Dit strand roept ons natuurlijk. We kijken elkaar aan, en denken beiden exact hetzelfde. Op naar het strand! We parkeren de camper en gaan lekker een uurtje genieten van het mooie strand en de heerlijke zon.


Onze koffers waren niet echt ingesteld op 26 graden. De regenjassen liggen nog steeds ingepakt in de koffer!


Om 16.30 uur komen we uiteindelijk op onze bestemming aan: Motueka.

Wederom een Top 10 Holiday Park.

Vanaf hier rijden we morgen door naar Abel Tasman National Park.


Alsof we nog niet genoeg genoten hebben vandaag, genieten we hier nog even van de zon. Ook zwemmen we nog even een baantje in het zwembad op de camping. Weer valt ons op dat dit een luxe camping is. We worden echt verwend!


Door alle indrukken van vandaag vallen we op onze ligbedjes aan het zwembad in slaap. Na anderhalf uur worden we dan ook weer wakker. Ach, daar is vakantie voor toch?! Onze maagjes beginnen te rommelen dus Manon besluit voor het eten te zorgen vanavond. Het gerecht voor vandaag is… Mexicaanse wraps! Na lekker gegeten te hebben tafelen we buiten nog wat na, en schrijven een kaartje naar het thuisfront. Ook de website wordt weer bijgewerkt.


We kijken de route nog even door voor morgen. Ook bekijken we welke tour we gaan boeken naar Abel Tasman National Park. Vervolgens maken we ons klaar om te gaan slapen. Tot morgen!

Afstand: 160 km

Abel Tasman National Park

Vandaag rinkelt onze wekker om 06.50 uur. Maar om een studiereis dag goed te benutten hebben wij dit ervoor over. Vandaag gaan we naar Abel Tasman National Park. Het nationale park waar we beiden al een tijd ontzettend naar uit kijken. Vandaag gaat het dan ook eindelijk gebeuren. Een probleem waar we gisterenavond tegenaan liepen was dat we beiden geen idee hebben welke tour we willen boeken naar Abel Tasman National Park.


Snel eten, douchen en dan onderweg naar Kaiteriterie. Daar arriveren we ongeveer na 25 minuten bij het verkooppunt van Wilson Experience. Hier leggen we ons probleem voor: Welke Tour moeten we nemen? De dame bij de balie adviseert ons om een tour te nemen die start om 09.00 uur. We willen namelijk niet alleen zwemmen en op het strand liggen maar ook wat zien van de prachtige omgeving. Daarom besluiten we om een wandeling te maken.


De watertaxi zet ons na ongeveer 45 minuten af bij Torrent Bay. Wat leuk zeg, een ritje met de watertaxi! Aan natte schoenen en een natte broek valt niet te ontkomen. Je moet namelijk nog een flink stuk door het water naar het strand. Eenmaal daar aangekomen genieten we al van het uitzicht. De wandeling van een uur gaat beginnen! We wandelen door een ontzettend mooie natuur, vooral jungle en regenwoud. De hellingen zijn wel erg steil, maar met een aantal stops en viewpoints tijdens de wandeling komen we uiteindelijk om 12.15 uur bij Bark Bay aan. Dit is het eindpunt van onze wandeling.


Een kleine miscalculatie van ons dus, de wandeling duurde achteraf 2 uur. Nu nog 1,5 uur op het strand liggen. We hebben zelf gezorgd voor een lunch, dus deze eten we op het strand. Wat is dit genieten zeg! Helaas is Manon haar insectenspray vergeten. Ontzettend jammer, want er zitten hier erg veel zandvlooien. Om 13.40 worden we weer opgehaald door een Cruise Boot, deze keer geen water taxi. We besluiten om lekker boven op het dek te gaan zitten. Tijdens de tocht varen we langs verschillende mooie baaien en prachtige bossen. Aan het einde van de tocht stoppen we ook nog even bij Split Apple Rock, fantastisch!


Uiteindelijk komen we om 15.15 uur aan bij onze Campervan. De tocht naar Pohara Beach kan beginnen! Ongeveer 1,5 uur lang rijden we door een schitterende natuur met overweldigende uitzichten. De werkelijke afstand is maar 50 km. Maar door steile hellingen en door haakse bochten kunnen we vaak maar 30 km/u rijden. Eenmaal aangekomen bij Takaka halen we nog wat boodschappen om vervolgens een klein half uurtje door te rijden naar Pohara Beach.


Bij de camping aangekomen blijkt dat er geen reservering van ons gevonden kan worden. De camping heeft wat ons betreft eigenlijk weinig te bieden dus besluiten we om nog een stuk door te rijden zodat de afstand voor morgen niet zo groot is. In Takaka tanken we voor de eerste keer. NZ$55 voor 52 liter diesel.


Uiteindelijk komen we weer aan op de camping van Motueka om 19.00 uur. Achteraf denken we nu dat we sowieso beter 2 nachten Motueka hadden kunnen boeken. Tijdens het rijden hebben we zoveel gesnoept dat een avond maaltijd er voor ons niet meer in zit. Susanne pleegt nog even een telefoontje naar haar moeder, waarna we vervolgens gaan slapen. Zo’n lange rit kan toch vermoeiend werken!

Afstand: 100 km

Motueka - Westport

Vandaag staat een flinke route op de planning. Vanaf Motueka naar Westport via Highway 6, zoals we het berekend hebben ongeveer 260 km. Na het douchen en het ontbijt vertrekken we. We zien dat het nodig is om het vervuilde water te dumpen. Op deze campings kan dit op een centraal punt. We rijden dan ook naar het centrale punt op de camping waar we het dumpen beginnen. Nu dit klusje geklaard is kunnen we vertrekken richting Westport. Onderweg genieten we weer van het schitterende uitzicht. Dit blijft dan ook bijzonder. Susanne maakt dan ook vaak de opmerking dat ze veel stukken landschap herkent uit de film Lord of the Rings. Tijdens deze rit maken we veel stops. Het is namelijk een pittige rit met veel bochtige stukken. Ook zien we tijdens deze rit ontzettend veel viewpoints. We twijfelen dan ook niet, en stoppen zowat bij elke viewpoint onderweg. We kunnen dit schitterende uitzicht niet voorbij laten gaan. We stoppen rond het middaguur in Murchison voor een lunch. We besluiten een Chicken Burger te eten.


Ook het weer is vandaag weer geweldig. We vragen ons af hoe lang dit zal aanhouden. Stiekem hoop je toch dat dit de gehele reis zal duren.


Om 16.30 uur komen we aan op de camping in Westport. Wederom een Top 10 Holiday Park. Dit is echt een geweldige locatie. Dit is op loopafstand van het strand Seal Colony Bay. We kunnen het dan ook niet laten om een strandwandeling te maken. Lekker met de blote voetjes over het strand. Dit is echt het ultieme vakantie gevoel!


Vanavond slaan we het koken in de camper een keer over. Zo eens in de zoveel tijd moet een keer uit eten gaan kunnen vinden wij. Daarom kiezen wij voor het Bayhouse Cafe wat bekend staat om de verse vis. Dit vertelt de vrouw achter de balie van Top 10 office. Uiteindelijk kiezen we beiden voor een steak. Maar ook dit is prima!


Na onze maagjes gevuld te hebben besluiten we terug te rijden naar de camping. Helaas hebben we vandaag geen internet. We besluiten dan ook om vroeg te gaan slapen vanavond, aangezien we beiden ontzettend moe zijn en morgen weer een drukke dag voor de boeg hebben: Franz Josef. Ook een highlight voor ons allebei.

Afstand: 260 km

Franz Josef

Om 07.30 uur staan we op. We maken ons klaar voor vertrek richting Franz Josef via de Highway 6. Ook de prachtige rotsformaties bij de Punakaiki Pancake Rocks staan op de planning vandaag. Om 09.00 uur rijden we richting de Punakaiki Pancake Rocks. Dit is ontzettend apart om te zien. Het lijkt een enorme stapel dunne pannekoeken. Dit is uniek! Erg lang blijven we niet bij de Punakaiki Pancake Rocks omdat er nog van alles op de planning staat. Na ongeveer 20 minuten rijden we door naar Shanty Town – Greymouth via Highway 6. Dit is een ontzettend leuke stop. Shanty Town is een klein goudstadje dat wij allebei als ontzettend interessant ervaren. Wederom hebben we souvenirs gekocht. Hoe gaat dit in godsnaam in onze koffers passen?!


Na hier enkele uurtjes te hebben doorgebracht rijden we door naar het gezellige stadje Hokitika. Hier vinden we dan ook veel winkeltjes en restaurantjes. Ook brengen we een bezoek aan de Jade factory. Jade heeft een spirituele betekenis voor de Maori’s (de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland) Dit is tevens ook een ontzettend mooie steen. Susanne koopt dan ook een prachtige ketting als aandenken aan Nieuw-Zeeland. Ook hier zit een betekenis achter. Kracht, voorspoed en geluk. Ook dit ervaren wij beiden als interessant. Natuurlijk is het ook ontzettend leuk om iets cultureels van Nieuw-Zeeland mee te krijgen.


We lunchen wederom op een terrasje in de brandende zon. We eten allebei een lekkere vissoep met garlic bread. Na deze voortreffelijke lunch rijden we door naar Franz Josef, onze uiteindelijke bestemming van vandaag. Hier kijken wij dan ook ontzettend naar uit, omdat hier één van de meest populaire gletsjers te vinden is.


In de namiddag komen we aan in Franz Josef. Het stadje Franz Josef zelf vinden we allebei een beetje tegenvallen. Er zijn weinig winkels etc. te bekennen. We bekijken wel even of het mogelijk is om met de camper naar Fox Glacier te gaan. Helaas is dit niet toegestaan. We brengen dan nog een bezoek aan een Visitor Centre om te kijken of een helicopter vlucht / skydive mogelijk zou zijn. De medewerkers kunnen hier nog geen zekerheid over geven, aangezien er voor morgen slecht weer voorspeld is. Dit vinden we allebei erg jammer, aangezien Manon graag een helicopter vlucht boven de gletsjer had willen doen. Susanne droomt al een tijd over een skydive over de mooie gletsjer. Beiden hopen we dan ook dat morgen het weer goed zal zijn.


Met twijfel over het weer morgen rijden we door naar de camping. Dit is wederom een Top 10 Holiday Park. De camping is ongeveer 10 minuten van de gletsjer vandaan. Dit vinden we dan ook een groot pluspunt!


Vandaag staan zelf klaargemaakte hamburgers op het menu. Deze camping beschikt over een gezamenlijke barbecue. Hier bakken we dan onze hamburgers en raken in gesprek met andere kampeerders. Vandaag hebben we wederom geen draadloos internet. Dus de website kan helaas niet worden bijgewerkt. De hamburgers smaken ons goed. We kletsen nog wat na over de indrukken vandaag, en bellen nog even naar het thuisfront. Dan wordt het tijd om te gaan slapen. Tot morgen!

Afstand: 275 km

Wanaka

Om 09.00 uur staan we gespannen op. Zou het goed weer zijn of zou het slecht weer zijn? Helaas is het slechte weer toegeslagen. We mogen niet mopperen natuurlijk. We hebben de gehele reis al prachtig weer. Maar toch vinden we het erg jammer dat de helicopter vlucht en skydive niet door zullen gaan vandaag.


We besluiten om de 2e nacht in Frans Jozef (die oorspronkelijk op de planning stond) over te slaan en direct door te rijden naar Wanaka. Natuurlijk bellen we eerst even naar de camping of een nacht eerder arriveren mogelijk is. Gelukkig is er nog een plaats vrij. Om 11.00 uur rijden we weg richting Wanaka via de Haast Pass.


Helaas ziet Manon de Haast Pass niet, aangezien ze in slaap is gevallen. Gelukkig zien we tijdens het rijden het weer opklaren. Dan is het in ieder geval goed geweest dat we doorgereden zijn! Onderweg genieten we van de prachtige uitzichten en de vele variaties in natuur. We maken veel stops omdat Susanne wederom het gevoel heeft dat ze de film Lord of the Rings in rijdt. Wat is dit genieten zeg, zo ontzettend anders dan rijden door het volgebouwde Nederland.


Wegens de grote rijafstand slaan we de lunch over en eten we tijdens het rijden wat in de camper. We komen om 16.45 uur aan op de camping bij Lake Wanaka. Na deze vermoeiende dag gunnen wij onszelf een bezoekje aan de Spa. Voor een half uur betalen we NZ$10 voor 2 personen. Wat is dit genieten zeg. En wat een luxe voor een camping! Susanne neemt het koken op zich vandaag en zorgt voor een heerlijke pasta met tonijn. Beiden zijn we erg loom door de Spa, maar we zijn voldaan moe. Vanavond zitten we niet buiten omdat het sterk is afgekoeld. Maar binnen in de camper vermaken we ons prima! Wederom geen draadloos internet vandaag. Na weinig activiteiten hebben we toch een ontzettend geslaagde dag.

Afstand: 290 km

Queenstown

Goedemorgen! Dit zeggen wij om 09.00 uur. Wederom gaan we douchen en ontbijten bij de camper. Ook de camper is weer teruggebracht tot originele staat. Wij zijn klaar om te vertrekken richting Queenstown via de highway 6. We doen er 1,5 uur over. Veel steile wegen en haakse bochten. We rijden sommige stukken dan ook maar 20 km/u omdat het simpelweg niet anders kan.


Queenstown is een ontzettend drukke stad. We hebben daarom een moeite met het vinden van een parkeerplaats. Lang gezocht, maar toch gevonden. De camper staat geparkeerd! We lopen verder richting de stad. Dit is tevens een grote stad met veel activiteiten. Wij gaan niet voor de activeiten vandaag, maar voor het verkennen van de stad.


Wat brengt de lunch ons vandaag? We lopen langs een Mac Donalds. Dit kunnen we niet voorbij laten gaan. We gaan voor een lekkere Big Mac. Daarna shoppen we wederom, maar dan in de geweldige stad Queenstown. Beiden vinden we dit een erg leuke stad. We vinden het dan ook een must om in deze stad souvenirs te kopen, zowel voor onszelf als voor het thuisfront.


Na ons bezoek aan Queenstown besluiten we terug te rijden naar Wanaka Top 10 Holiday Park. Deze camping hebben we namelijk voor 2 nachten gereserveerd. We besluiten in de avond ook weinig meer te gaan doen. De rit naar Queenstown was dan ook niet de makkelijkste, en zijn we beiden erg vermoeid. We eten dan ook simpel. Wederom gunnen we onszelf een bezoekje aan de Spa. Omdat deze toch aanwezig is op de camping, maken we er mooi gebruik van. Dit is echt ontspannen!


Na een avondje gezellig kletsen in de camper gaan we rond 22.30 uur slapen. Geen draadloos internet vandaag. Morgen weer een dag!

Afstand: 140 km

Te Anau

Om 08.30 uur worden we wakker. Tijd om op te staan! Vandaag geen rinkelende wekker, maar voor ons gevoel uitslapen! We maken ons weer klaar voor vertrek, en de overheerlijke boterham met Nutella wordt weer genuttigd. Manon heeft even naar huis gebeld om de ervaringen van de afgelopen dagen met hen te delen.


Om 10.30 uur vertrekken we richting Te Anau. Vannacht heeft het gesneeuwd. We zijn dan ook erg gecharmeerd door de besneeuwde bergtoppen! Onderweg zien we ook weer verschillende viewpoints waarbij we genoodzaakt zijn om te stoppen. Dit uitzicht kunnen we ons niet voorbij laten gaan! Ook rijden we langs vele weilanden met schapen. Dit heeft wel iets! De foto camera wordt weer tevoorschijn gehaald.


We stoppen onderweg bij een bar / café voor een lunch. Dit smaakt ons erg goed! Daarna zetten we onze Tour richting Te Anau voort. We komen rond 15.30 uur aan in Te Anau. Webesluiten dan ook om nog snel even de winkeltjes in te gaan. Ook in deze plaatselijke winkeltjes vinden we sieraden van Jade. Toch besluit Manon om zelf armbandjes te nemen.


Eenmaal de nodige dingetjes geshopt rijden we door naar de camping. Ook dit is weer een Top 10 Holiday Park. Wat ons beiden opvalt is dat dit de meest luxe camping is die we in deze gehele reis hebben gehad. De faciliteiten zijn geweldig. Een gezamenlijke keuken, barbecue, wasserette, douche, toilet ruimten, ligweide, speeltuin en een Spa. Het personeel is dan ook erg vriendelijk en biedt ons als Travel Agents een gratis Spa aan. Dit slaan wij natuurlijk niet af en besluiten dan om toch maar weer een bezoekje te brengen aan de Spa. Dit is duidelijk geen straf! Na de overheerlijke Spa bereiden we wederom een simpel gerecht. We bespreken dan nog even de route voor de komende dagen. We besluiten dan ook om 16 maart niet naar Omarama te gaan, maar door te rijden naar Dunedin. Aangezien we alle campings vooraf al geregeld hebben, moeten we dit wijzigen. De aardige receptioniste regelt dit voor ons en de Top 10 Holiday Park in Dunedin staat geboekt! Zo, dat is dan ook weer geregeld.


We hebben voor in de avond nog wat toastjes met salades, en spreken dan de dag nog eens door. Wat een geweldig land is Nieuw Zeeland toch, en wat heeft het ontzettend veel te bieden!

Afstand: 230 km

Milford Sound

Om 07.30 uur begint voor ons de dag. Vandaag belt Susanne even naar huis. Om 09.00 uur rijden we naar Te Anau Travel Centre. Dit is nog geen 5 minuten rijden vanaf de camping. Ook deze camping heeft dus een ideale ligging! We zorgen zelf voor een lunch en Susanne kiest voor de echte Cheese and pie!


De rit naar het startpunt van de Milford Sound Tour duurt ongeveer 2 uur. Wij kiezen er voor om dit niet zelf te rijden, maar om dit met een Touring Car bus te doen. De weg naar het startpunt toe is fabuleus! We zijn dan ook allebei blij dat we niet zelf rijden, zo kunnen we ultiem genieten van het prachtige, gevarieerde uitzicht. Tussendoor maken we stops bij onder andere Mirror Lakes. Wat is dit geweldig! De naam zelf zegt het al: de grootachtige bergen weerspiegelen in het meer. Hier maken we dan ook een korte wandeling, en zetten daarna de bus tour voort.


De bekende Homer Tunnel komen we onderweg tegen. Voordat we deze tunnel doorrijden zien we een echte KEA. (vogel) Deze springt op auto’s van anderen en op onze ‘Great Sights bus’. Wat ontzettend mooi om te zien! Uiteindelijk komen we na 2 uur rijden, en een geweldig uitzicht rijker aan bij het startpunt voor de Milford Sound Tour. De Cruise vertrekt rond 13.00 uur. We eten snel onze lunch en gaan dan snel het dek op. Wat is het koud! Het is vooral erg mistig, maar dit is in onze beleving juist een extra dimensie die wordt gegeven aan deze tour. Het maakt het ontzettend mysterieus. Vanaf het water is er normaliter een schitterend uitzicht op Mitre Peak. Helaas kunnen wij deze niet zien door de mist. Maar dit mag de pret niet drukken. De uit het water oprijzende fjorden en prachtige watervallen zijn al spectaculair genoeg!


2 uur later, 15.15 uur om precies te zijn, komen we weer aan bij het vertrekpunt waar de bus al netjes op ons staat te wachten. We stappen dan ook direct in. Door alle indrukken vandaag vallen we beiden in slaap. Iets na vijven worden we weer afgezet in Te Anau Center, waar de bus door zal rijden naar Queenstown. Sommige mensen kiezen zelfs voor een helicopter vlucht terug naar Queenstown.


We kopen nog wat souvenirs en gaan dan terug naar de camping. We besluiten om niet meer te gaan koken, maar om te gaan uit eten bij een overheerlijke pizzeria. Hier bespreken we onder andere hoe snel de reis nu al gegaan is. Over 4 dagen zit het er alweer op voor ons... Maar ja, time flies when you’re having fun!


Na ons diner gaan we terug naar de camping, en bellen we nog even naar het thuisfront. Dan is de dag alweer voorbij. Welterusten!

Afstand: 240 km

Dunedin

Om 06.00 uur gaat de wekker al! We maken ons klaar voor vertrek richting Dunedin. Om 08.00 uur vertrekken we. We rijden door een prachtig heuvelachtig landschap, een geweldig uitzicht weer. We kunnen er geen genoeg van krijgen! We stoppen dan ook weer bij verschillende viewpoints om hiervan te genieten.


Na 5 uur gereden te hebben komen we aan in Dunedin. Veel mensen vergelijken dit met de schotse stad! De stad biedt veel bars en restaurantjes. Weer hebben we moeite om de camper te parkeren. Na 15 minuten rond gereden te hebben, besluit Manon om een hotel binnen te lopen en te vragen of we de camper op hun parkeerplaatsen mogen parkeren. Voor NZ$5 mogen we de camper parkeren. Lang gezocht, toch gevonden! Het is overigens weer heerlijk weer!


We beseffen ons meer en meer dat we in een goede stroming terecht zijn gekomen. Geweldige temperaturen

 

We besluiten te gaan winkelen en een terrasje aan te doen. Een terrasje is toch geweldig met dit weer?! In onze ogen is dit een must.


Voor ongeveer NZ$50 hebben wij ontzettend lekker gegeten. We lopen nog wat rond over een plaatselijke markt. Ook kopen we de laatste souvenirs etc. Aangezien we er een flinke rit erop hebben zitten houden we het voor gezien. We besluiten terug te gaan naar de camping, waar we aankomen om 15.30 uur.


Ook deze camping is goed. Dichtbij is ook een supermarkt te vinden, waar we de laatste boodschappen nog doen. Wat gaan we vanavond doen vragen we onszelf af? We besluiten om naar het tankstation te lopen en een dvd te gaan kopen! Susanne heeft namelijk haar laptop bij, dus we houden vanavond een film / snack avond! Eenmaal bij het tankstation aangekomen kopen we een film en een overheerlijke magnum. Bij het oversteken op de straat merkt Manon dat ze nog een beetje moeite heeft met het links rijden, ze kijkt namelijk verkeerd! Ook merken we dat mensen nu links lopen, terwijl men in Nederland natuurlijk rechts loopt. Dit zijn kleine dingen waar we ontzettend om kunnen lachen!


Eenmaal terug bij de camping gaan wij er eens goed voor zitten! Film aan en schuif de snacks maar door! Morgen alweer de laatste rit, richting Christchurch...

Afstand: 290 km

Christchurch

Goedemorgen zeggen wij om 08.30 uur. Vandaag rijden we van Dunedin terug naar Christchurch, waar we de camper morgen in moeten leveren en dan doorvliegen naar het Auckland op het Noordereiland. Onze rondreis door het Zuidereiland is alweer bijna voorbij. We vertrekken richting Christchurch. Uiteraard hebben we de nodige stops onderweg. Voor de lunch stoppen we in het plaatsje Timaru. Hier komen we tot de ontdekking dat op zaterdag na 13.00 uur de winkels gesloten zijn. Er is dus voor ons nog weinig te beleven in Timaru. Uiteindelijk vinden we dan een bar / café die nog geopend is.


Het is weer stralend weer, dus we besluiten om buiten te eten. Susanne gaat voor een overheerlijke pasta en ik voor de laatste burger in Christchurch. We genieten nog van deze overheerlijke maaltijd. Na deze voortreffelijke lunch rijden we door richting Christchurch. Op weg naar de camper komen we nog in een vrijgezellenfeest terecht. Ook ontzettend leuk om te zien!


De camping, uiteraard Top 10 Holiday Park, is ontzettend moelijk te vinden. Na ongeveer 30 minuten gezocht te hebben komen we dan uiteindelijk aan op de camping. We proberen tevergeefs het draadloos internet. We merken dan ook dat Nieuw-Zeeland duidelijk een land is dat nog niet klaar is voor het draadloos internetten. Maar dat mag de pret niet drukken, want we hebben een geweldige tijd gehad op het Zuidereiland!


Dan is de tijd aangebroken om de koffers in te pakken en de camper schoon te maken. Omdat dit nogal wat tijd in beslag neemt, besluiten we deze avond niet veel meer te gaan doen. We verkennen de camping een beetje. Beiden zijn we weer enorm te spreken over de campground. We bespreken dan ook Top 10 Holiday Parks in het algemeen. Wij zijn dan ook van mening dat deze campings geweldig zijn, en voor jong en oud veel te bieden hebben.


De laatste avond in onze Campervan is wederom geslaagd. We sluiten onze camper tour af met een drankje, en maken dan de camper klaar om te gaan slapen. Morgen wordt namelijk de camper ingeleverd. Welterusten!

Afstand: 360 km

Auckland

Vandaag komt er helaas een einde aan onze camperreis door het Zuidereiland. We gaan de camper terugbrengen naar United Campervans. We brengen de camper in haar originele staat terug. We zorgen dat etenswaren etc. uit de camper zijn en maken alles nog even schoon. Dan zijn we klaar voor vertrek en rijden rond 09.00 uur naar het verhuurstation. Eenmaal daar aangekomen moeten we nog even wachten op een beschikbare medewerker. Er is namelijk net een stel voor ons gekomen waarbij de afhandeling nog plaats moet vinden.


Een vriendelijke medewerker bij United Campervans zoekt ons op en vraagt ons hoe de reis geweest is. Er is dan ook maar één ding dat wij kunnen zeggen: Geweldig, een reis om nooit meer te vergeten! Ook zijn we ontzettend te spreken over de camper en de service. De medewerker vraagt ons vervolgens of we nog problemen zijn tegengekomen bij de camper, en dit is gelukkig niet het geval! Hij kijkt de camper nog even door op bepaalde punten en de afhandeling is in orde. Er worden nog papieren getekend en United Campervans regelt meteen een taxi voor ons naar het vliegveld. We vliegen vandaag namelijk door naar Auckland!


Hier gaan we dan ook nog een nacht overnachten in het Grand Chancellor Auckland Airport hotel. De taxi arriveert vrij snel en brengt ons naar het vliegveld voor NZ$15.


Wat ons direct opvalt is dat Christchurch een vrij verouderd airport is. We checken direct in en gaan op zoek naar stroom zodat we eindelijk ons reisverslag op internet kunnen zetten voor het thuisfront. De laatste week is ons dit helaas niet meer gelukt omdat sommige campings het draadloze internet helaas niet had.


Boarding please… We stappen in het vliegtuig van de maatschappij Air New Zealand. Om 13.30 uur vertrekt onze vlucht naar Auckland. We slapen allebei een uur waardoor het lijkt alsof we een paar minuten in het vliegtuig gezeten hebben. Na een 1 uur en 20 minuten durende vlucht landen we dan op het Noordereiland. Ook hier is de temperatuur nog steeds goed. Wel wat bewolkt, maar dit mag de pret niet drukken. Nadat we onze koffers in ons bezit hebben gaan we op zoek naar een taxi. Deze hebben we al vrij snel gevonden en brengt ons naar het Grand Chancellor Auckland Airport hotel.


Dit is ongeveer 15 minuten rijden.


Het hotel ziet er prima uit, we checken in en krijgen een rokers kamer toegewezen. Hier is Manon natuurlijk blij mee! We lopen naar onze kamer en zijn ontzettend tevreden. Na 2 weken eindelijk weer een normaal bed! De kamers zijn heel groot en hebben zelfs een klein terras. Na de koffers in onze kamer gelegd te hebben besluiten we een taxi te nemen naar Auckland downtown. We zijn 1 dag in Auckland en dat willen we dan ook ultiem benutten! Wat we niet in de gaten hebben is dat het zondag is, en de meeste winkels gesloten zijn. Dit vinden we beiden dan ook erg jammer.


Maar we brengen een bezoek aan de Sky Tower, en dat is tenslotte ook één van de highlights. We kopen nog wat laatste souvenirs en besluiten op onze laatste avond lekker uit eten te gaan bij een Italiaans restaurant. We gaan allebei voor een overheerlijke pasta. Hier tafelen we nog wat na en bespreken onze reis. Wat hebben we toch genoten! Maar ook wel weer fijn om naar huis te gaan. Na het verrukkelijke eten gaan we terug naar het hotel. We pakken grotendeels alvast de koffers in. We kijken nog wat televisie en bellen naar het thuisfront. Morgen naar huis…

De terugreis

Goedemorgen! We maken ons gereed voor vertrek. De koffers worden verder ingepakt en nog even een douche voor een ontzettend lange terugreis. Beneden in het hotel ontbijten we nog even, en besluiten dan om 10.30 uur alvast naar het vliegveld te gaan. Wetende dat je naar huis gaat, dan wil je ook gaan!


Buiten wachten we ongeveer 20 minuten op de shuttle service die ons naar het vliegveld zal brengen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld bekijken we het vliegveld en de winkeltjes. Natuurlijk drinken we ook nog een kopje koffie.

 

Dan checken we in. We dienen nog NZ$25 vertrekbelasting per persoon te betalen, dit omdat we Nieuw-Zeeland gaan verlaten. Uiteindelijk mogen we boarden en stijgen we om 14.00 uur op met Singapore Airlines.


De vlucht verloopt prima. Goede service. Een filmpje en een boekje op z’n tijd. Beiden vallen we zo af en toe in slaap. Ook hebben we weinig last van turbulentie. We zijn allebei dan ook zeer te spreken over Singapore Airlines. Wat een goede maatschappij is dit!


Eenmaal in Singapore aangekomen sms’en we even naar het thuisfront dat we daar in ieder geval goed aangekomen zijn. We hebben beiden trek, en gaan op zoek naar iets te eten. Het lijkt wel of het gehele vliegveld naar de Curry ruikt. Aangezien onze eerdere ervaringen met Curry niet zo goed waren durven we de gok niet meer te nemen. We belanden dan ook maar veilig bij Subway waar we een heerlijk broodje met chips eten. Dan is het tijd voor de doorvlucht naar Amsterdam. We zijn allebei ondertussen ontzettend moe, en willen graag zo snel mogelijk het vliegtuig in, op weg naar huis, en vooral slapen…

Terug in Nederland

De vlucht van Singapore naar Amsterdam valt ontzettend mee. Van deze 12 uur durende vlucht hebben we er zeker allebei 6 uur van geslapen. Wat een verademing. De laatste uurtjes kijken we dan nog wat televisie en lezen nog een boekje.


De laatste 2 uur begint het ongeduld op te spelen. Wat dat betreft is een stopover toch wel prettig. Dat breekt de reis ietwat op. En dan is het eindelijk zover! Om 06.25 uur gaan we landen. De landing wordt in werking gezet, en verloopt prima. Wel heel anders om zo over Amsterdam uit te kijken. Wat is dit toch een volgebouwde stad ten opzichte van Christchurch. Maar goed, al met al zijn we toch wel blij om terug te zijn.


Na de landing pakken we de handbagage en lopen het vliegtuig uit. Op zoek naar de koffers! Niet te geloven... Susanne en ik zijn één van de laatsten waarvan de koffers op de band komen. En dan staat daar onze familie en Susanne haar vriend in de aankomsthal ons op te wachten. Na ongeveer 30 uur in touw te zijn geweest is het toch wel heel fijn om weer op Nederlandse bodem te zijn!


We drinken nog wat na met z’n allen. Erg spraakzaam zijn we beiden niet na zo’n vermoeiende reis.


Eén ding is zeker: het is zo mooi geweest… Een reis om nooit te vergeten!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties