Amsterdam - Singapore - Christchurch

Na 2 annuleringen de afgelopen jaren van camperreizen door Canada waren we er niet echt gerust op dat onze reis naar Nieuw Zeeland door zou gaan. We zijn dan ook blij als we op woensdag om 10.25 uur de Nederlandse bodem verlaten voor onze vlucht. Omdat we rechtstreeks doorvliegen naar Christchurch hebben we een tussenstop van 14 uur in Singapore. Na aankomst in Christchurch meteen de camper opgehaald, boodschappen gedaan en naar onze eerste camping in Christchurch gereden. Doodmoe staan we 41 uur na vertrek op Schiphol eindelijk op onze site op Amber Holiday Park waar we 3 nachten blijven.

 

We bouwen het slaapgedeelte op en laten dit zo tot we de camper weer inleveren. Door het prachtige weer kunnen we bijna de hele vakantie buiten de camper leven. Geweldig. Prima camping met de bushalte naar centrum Christchurch voor de deur. 

 

Lange reis en eigenlijk niet echt verantwoord om na 41 uur nog met een camper te gaan rijden. Een volgende keer zouden we eerst een hotelovernachting doen.

Afstand: 17 km

Christchurch

Vandaag een dagje Christchurch waar we de stad eerst met de Hop On Hop Off Tram verkennen. Daarna een wandeling door de stad waar nog steeds gewerkt wordt om de schade van de aardbeving van 2011 te herstellen. Bezoek gebracht aan het aardbevingsmuseum Quake City waar een indrukwekkend beeld wordt gegeven van de gevolgen van de aardbeving. Zeer de moeite waard. Veel mooie gebouwen zijn inmiddels hersteld en ook de parken maken een wandeling door Christchurch de moeite waard. Nog een heerlijke Belgische wafel gegeten waarbij de tram zo ongeveer over je bord rijdt.

 

De laatste dag in Christchurch boodschappen gedaan en nog wat ongebruikte voorraad gekregen van Nederlandse toeristen die hun vakantie die dag afsloten. Zo help je elkaar vooruit. Morgen gaan wij aan onze camperreis beginnen. 

Christchurch - Oamaru

Mooie rit naar Oamaru met tussenstop bij Butler’s Berry Farm in Hook voor een heerlijke Frozen Berry Yogurt. We parkeren de camper op Oamaru Top 10 Holiday Park en wandelen door een park en door Oamaru waar we een speciaal biertje drinken bij Scotts Brewing Co.

 

Daarna verder naar de Blue Penguin Colony waar tegen zonsondergang de penguins in groepjes terugkeren uit zee naar hun overnachtingsplek. 

Afstand: 261 km

Oamaru - Portobello

We beginnen onze rit naar Portobello bij Dunedin met een bezoek aan de Mouraki Boulders. Heel apart natuurverschijnsel waarbij we ons afvragen hoe deze ronde keien ooit op dit strand terecht zijn gekomen. Mooi (gratis) uitstapje wat zeer de moeite waard is. 

 

Daarna met een omweg een mooie rit via Palmerston en Kyeburn voor 2 nachten naar Portobello Village Tourist Park. Die middag nog een bezoek aan het Royal Albatros Centre. Op advies van de campingeigenaar de albatrossen vanaf het uitzichtpunt bij de parkeerplaats geobserveerd. De betaalde excursie zou te duur zijn voor hetgeen geboden werd. Een goed advies slaan we niet in de wind.

Afstand: 293 km

Portobello

De lijnbus naar Dunedin stopt op een kleine kilometer van de camping. Ideaal voor een uitstapje naar deze stad. Met de stadsbus richting Baldwin Steet; de stijlste straat ter wereld. Inderdaad een hele klim met een maximaal stijgingspercentage van 35% en een lengte van 350 meter. Hoe stijl het is zie je eigenlijk pas als je boven staat. Ook wij hebben het gered.

 

Daarna een wandeling door Dunedin naar de New Zealand Sports Hall of Fame. Prachtig gebouw en jammer dat het bijna helemaal in de stijgers stond. Mooi museum met allerlei historische momenten en sportmensen uit Nieuw Zeeland, waaronder Sir Edmund Hillary die we later op onze vakantie nog vaker tegen zullen komen.

Portobello - Chaslands

Vandaag pakken we de Southern Scenic Route op die we de komende 8 dagen tot het einde zullen blijven volgen. Een mooie route met afwisselend landschap. Op dit stuk van de route gaan we eerst langs Nugget Point met het Lighthouse en Vieuw Point. Een korte wandeling met prachtig uitzicht over de oceaan met zijn ruige kust.

 

Verder op de route bezoeken we de Parakaunaui Falls die je bereikt na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats door de bossen. Overnachten doen we bij het Whistling Frog Resort bij Owaka in de Chaslands. 

Afstand: 204 km

Chaslands - Bluff

Vandaag de rit naar Bluff van waaruit we morgen naar Stewart Island zullen gaan. Stond op ons verlanglijstje. Onderweg tussenstop bij het Petrified Forest bij Curio Bay. Ontstond zo’n 180 miljoen jaar geleden toen het bos werd bedolven onder vulkanische modderstromen. Bij eb zijn de versteende boomstronken goed zichtbaar en kun je er mooi tussendoor  wandelen. Heel apart om te zien. 

 

Verder naar Bluff Camping Ground waar we voor 2 nachten boeken. Wandeling door Bluff en even langs de Ferry Terminal waar we de overtocht voor morgen boeken. Voor de bustour op het eiland is nog maar 1 plek vrij, maar dat blijkt achteraf heel fijn.

Afstand: 143 km

Stewart Island

Met de ferry van 10.45 uur in 1 uur naar Stewart Island. I.p.v. de bustour huren we E-bikes, waarmee we vanuit Oban 2 routes langs de kust fietsen. Behalve de prachtige uitzichten spotten we ook nog 2 zeeleeuwen. Om 16.30 uur zijn we terug in Bluff en genieten we na van deze geweldig leuke dag. Blij dat er geen plaats meer was op de bus tour. Stewart Island kunnen we afvinken van onze bucketlist.

Bluff - Manapouri

Richting Manapouri maken we een tussenstop bij de Clifden Suspension Bridge uit 1899. Dit is de langste (111,5 meter) houten hangbrug van Nieuw Zeeland over de Waiau River. Daarna verder via de Southern Scenic Route naar Manapouri Motels & Holiday Park.

 

We hadden graag de Doubtful Sound Cruise op maandag gedaan, maar deze zit al t/m dinsdag vol. Hadden we toch maar eerder online geboekt. Maar we hebben tijd genoeg en boeken daarom 4 nachten op de camping. We mogen zelf een mooie plek uitzoeken en die vinden we met uitzicht op Lake Manapouri. Een mooie, maar bijzondere camping met een verzameling oude Morris Minor auto’s en verschillende aparte vakantiehuisjes. 

Afstand: 196 km

Te Anou en Lake Manapouri

Op maandag bezoek aan Te Anau op een kleine 40 km van Manapouri aan Lake Te Anau. Niet echt een bijzondere plaats, maar van daaruit vertrekken veel toeristen per bus voor de Milford Sound Cruise of rijden ze vanuit Te Anau zelf naar het vertrekpunt. 

 

Op dinsdag relaxdag aan het strand van Lake Manapouri. Morgen de Doubtful Sound Cruise.

 
Afstand: 38 km

Doubtful Sound Cruise

Om 05.30 uur gaat de wekker en na het ontbijt wandelen we naar Pearl Harbour in Manapouri waar we om 07.00 uur vertrekken voor de Doubtful Sound Cruise. Eerst per boot naar de andere kant van Lake Manapouri en vervolgens met een mooie rit per bus naar het vertrekpunt van het cruiseschip. En weer hebben we prachtig weer en kunnen we volop genieten van de uitzichten, dolfijnen, zeeleeuwen en mooie fjorden. Omdat het al een tijd erg droog is op het Zuidereiland zien we maar een paar kleine watervallen, maar dat mag de pret niet drukken. Alweer een dag om veel herinneringen en foto’s te maken. 

 

We sluiten de dag af met een afzakkertje in The Church in Manapouri waar we nog gezellig na kletsen met een vader en zoon uit Ravenstein en “local” Arie die al 25 jaar in Nieuw Zeeland woont. Wat een dag!!!

Manapouri - Glenorchy

We volgen het restant van de Southern Scenic Route richting Queenstown. Daar doen we boodschappen in Frankton. Wat een drukte.

 

De mooie route van Queenstown naar Glenorchy langs Lake Wakatipu kennen we nog van 15 jaar geleden en we maken een tussenstop bij Bennett’s Bluff Viewpoint. We vinden een plekje op Mrs. Woolly’s Campground en sluiten de dag af in hetzelfde restaurant waar we op onze 25-jarige trouwdag in 2007 ook hebben gegeten. 

Afstand: 224 km

Glenorchy - Twizel

Vandaag gaan we richting Twizel vlak bij Mount Cook, maar eerst even langs de vestiging van Britz in Queenstown om de accu van het woongedeelte te laten vervangen. De koelkast en het vriesvak ontdooit als we op een non-powered site staan. Niet erg handig komen we achter. Duurt maar 20 min. dus we zijn snel weer onderweg.

 

Al weer een mooie route naar Twizel over de Lindis Pass. We rijden voor 2 nachten naar Lake Ruataniwha Holiday Park van waaruit we morgen naar Mount Cook gaan. Een prima park, maar minder dan de foto’s beloofden met best wel veel vaste bewoners. 

Afstand: 249 km

Mount Cook en het Sir Edmund Hillary Alpine Centre

Het weer is ons tot nu toe erg gunstig gezind met elke dag rond de 25 graden en ook vandaag kunnen we volop van de prachtige vergezichten op Mount Cook genieten. Een route waar we de neiging hebben om elke 100 meter te stoppen om een foto te maken.

 

Ook bij het bezoekerscentrum kunnen we prachtige foto’s maken en brengen we een bezoek aan het Sir Edmund Hillary Alpine Centre. Een indrukwekkend inzicht in het leven van de man die samen met zijn partner Tenzing Norgay als eersten de Mount Everest beklommen. De film over zijn leven die je kunt zien in het centrum is zeker een aanrader. We gebruiken de lunch in het café en maken vanaf het terras nog wat foto’s van Mount Cook. Voldaan en met een biografie van Edmund Hillary op zak kijken we terug op een indrukwekkende dag.

Afstand: 146 km

Twizel - Geraldine

Een tussenstop bij The Church of the Good Shepherd met het Border Collie monument. Zonder bloeiende lavendelstruiken deze keer. Die waren helaas uitgebloeid.

 

We vinden op carnavalszondag een plek op het mooie Geraldine Top 10 Holiday Park en proosten later die dag nog met Mary en Henri uit het Brabantse Schijndel op carnaval.

Afstand: 164 km

Geraldine - Porters Lodge

We denken een mooi plekje voor de volgende overnachting gevonden te hebben en rijden over de Inland Scenic Route richting Waddington. Van daaruit richting Castle Hill over de Porters Pass naar Porters Lodge. Wel even 6 km over een toch niet al te beste gravelweg de bergen in, maar wat een beloning als we er zijn. Een werkelijk prachtige locatie in Porters Ski Area. Alleen op de wereld lijkt het wel.

 

De Lodge is open, maar we kunnen niemand vinden. Dan maar de campingstoelen uit de camper en heerlijk genieten van het prachtige uitzicht en de rust. Na een tijdje komt er toch iemand van het personeel aangereden en vraagt: “Hebben jullie al ingecheckt? Onze vraag: “Bij wie?”. Uiteindelijk zijn er ’s avonds in totaal 5 gasten in de Lodge.

Afstand: 203 km

Porters Lodge - Greymouth

Ook weer 6 km onverhard terug voordat we over de Arthur’s Pass bij onze koffiestop aankomen: Otira Stagecoach Hotel. Een stap terug in de tijd qua aankleding en inrichting. 

 

Daarna naar Hokitika waar we het National Kiwi Centre bezoeken. Een aanrader en niet alleen leuk voor kinderen. We zien 2 kiwi’s in levende lijve en mogen zelf de 30 reuzenpalingen voeren die tussen de 85 en 100 jaar oud zijn. Verder zijn er o.a. allerlei soorten vis te bewonderen en diverse schildpadden.  We staan voor 2 nachten op Greymouth Seaside Top 10 Holiday Park.

Afstand: 257 km

Monteith's Brewery Greymouth

Vandaag de 1e dag regen, maar gelukkig hadden we ’s middags een rondleiding bij Monteith’s Greymouth Brewery Co. op het programma staan. Met de taxi er naar toe voor een interessante rondleiding. Een bierproeverij en het uitzoeken van een sixpack bier was inbegrepen. Wandelend terug naar de camping.

Greymouth - Westport

Via The Great Coast Road naar Westport. Erg mooie route die in de top 10 van scenic drives van de wereld staat. Onderweg gestopt bij de Pancake Rocks and Blowholes bij Punakaiki. Weer zo’n wonder der natuur in Nieuw Zeeland. Het was vloed en dan is het spektakel op z’n best. Mooi aangelegde wandelroute met indrukwekkend uitzicht op het gebeuren. 

 

Afgesloten met een Streaky Bacon Pancake bij het Pancake Rocks Café. Daarna voor 2 nachten door naar Westport Carters Beach Top 10 Holiday Park.

Afstand: 110 km

Cape Foulwind

Cape Foulwind is een landtong aan de westkust van het Zuidereiland aan de Tasmanzee. We lopen de Cape Foulwind Walkway (3,4 km enkel) van het lighthouse naar een kolonie pelsrobben.

 

Onderweg zien we een kea vogel met kuikens en het hoogtepunt zijn de pelsrobben met pups die zich samen goed vermaken. Erg leuk en de wandeling is geen probleem.

Afstand: 39 km

Westport - Murchison

Rustige, mooie rit naar Murchison met een tussenstop in het authentieke plaatsje Reefton en bij de Maruia Falls. We eindigen voor 1 nacht bij Kiwi Park Motels & Holiday Park waar we een mooie site krijgen.
Afstand: 210 km

Murchison - Motupiko

We hebben er deze vakantie maar een paar gehad, maar vandaag was het een regenachtige dag met minder weer tot zo’n 20 km voor Motupiko. Toen weer volop zonneschijn, maar later in de middag toch nog een hoosbui en tot de enkels in het water als je uit de camper stapte. Maar je hoort ons niet klagen met elke dag 25 graden. 
Afstand: 129 km

Motupiko - Marahau

Een korte, maar mooie rit naar Marahau aan Tasman Bay bij de zuidelijke ingang van het Abel Tasman National Park. Koffiestop bij een foodtruck in River Haven bij Ngatimoti.

 

We staan op tijd op de site voor 2 nachten bij Marahau Beach Camp en maken nog een paar korte wandelingen door het Abel Tasman National Park; de Marahau Nature Walk en de wandeling naar Porters Beach.

Afstand: 81 km

Water taxi Abel Tasman National Park

Een dagje met de Aqua Taxi langs de kust van het Abel Tasman National Park van Marahau naar Awaroa Bay en terug. Een aparte belevenis als je, zittend in de boot, achter een tractor eerst over de weg wordt gereden en daarna het water in wordt geduwd. Mooie vaarroute o.a. langs de Split Apple Rock, de Tonga Arches en Cottage Loaf Rock. Bij Awaroa Bay lunchen we bij Awaroa Lodge en wandelen we een stuk richting Awaroa Hut.

 

We sluiten deze mooie dag af met fish and chips bij Hooked Café & Beer Garden bij het Visitor Centre van Marahau vlak bij de camping.

Marahau - Picton

Vandaag een mooie, maar intensieve rit met vooral veel bochten en wegwerkzaamheden i.v.m. schadeherstel na de overstromingen en de windhoos. In 1e instantie voor 2 nachten geboekt op Picton Campervan Park in het centrum en vlak bij de Ferry Terminal. Het plan was oorspronkelijk om misschien wel een week eerder naar het Noordereiland over te steken en de reservering om te zetten, maar door kapotte ferry’s was dit geen optie. Wij hadden gelukkig een reservering voor 3 maart op een ferry die niet stuk was en hoefden ons geen zorgen te maken. 

 

Vandaag toch maar even naar de Ferry Terminal gewandeld en onverwacht kunnen we 1 dag eerder oversteken. Moeten we wel om 05.00 uur opstaan, maar dat vinden we geen enkel probleem. Picton nog verkend, terrasje gepikt en op tijd naar bed. De 2e nacht op de camping geannuleerd en dit was (zonder kosten) geen enkel probleem. Wat een service.

Afstand: 173 km

Ferry Picton - Wellington en Lake Wiritoa

Met vertraging vertrekt de ferry om 09.45 uur i.p.v. 07.30 uur. Maar we zijn onderweg naar het Noordereiland en komen daar om 13.00 uur aan. Kunnen we mooi nog wat kilometers maken die middag. Uiteindelijk belanden we op Lakelands Holiday Park bij Lake Wiritoa.
Afstand: 191 km

Lake Wiritoa - Cambridge

Lange, maar mooie rit richting Hamilton met een afwisselend landschap. We zijn er na een paar dagen al achter dat het landschap op het Noordereiland heel anders is dan op het Zuidereiland. Anders maar niet minder mooi. 

 

Na een tussenstop bij de Raukawa Falls Lookout en bij een foodtruckje bij het plaatsje National Park komen we na wat zoeken naar een geschikte camping uit bij de Cambridge Top 10 Holiday Park.

Afstand: 383 km

Cambridge - Glenbrook

Vandaag op weg naar kennissen in Glenbrook, maar na een tip van onze Nieuw Zeelandse buren op de camping in Cambridge besluiten we eerst te gaan lunchen bij Castaway Resort. Mooi uitzicht over Karioitahi Beach bij Waiuku en heerlijk eten. 

 

Daarna door naar Glenbrook om na 15 jaar weer eens lekker bij te kletsen met Fridy en Ad. Dat is gelukt, maar omdat Ad 500 km verderop op een andere farm is, besluiten we om onze laatste camperdag terug te gaan.

Afstand: 158 km

Glenbrook - Paihia

We besluiten om naar Paihia in The Bay of Islands te rijden om van daaruit een aantal excursies te gaan doen. Het advies om de excursie naar Cape Reinga met de bus te doen hebben we ter harte genomen. Je mag nl. niet met de camper over het strand rijden (alleen met 4x4) en het zou jammer zijn om dit te missen.

 

In 1e instantie boeken we 3 nachten op Waitangi Holiday Park aan de Waitangi River, maar we zullen er uiteindelijk 4 nachten blijven. Een mooi gelegen camping op loopafstand van Paihia. We boeken meteen ter plekke de Cape Reinga and Ninety Mile Beach Tour en de Dolfijnencruise en Hole in the Rock.

Afstand: 184 km

Dolfijnencruise en Hole in the Rock

Wandeling op weer een mooie zonnige dag naar Paihia en op het terras aan het water genieten we van tea for 2 met carrotcake. Een goed begin van een fantastische dag met veel hoogtepunten.

 

De cruise vertrekt om 14.00 uur en de 1e stop is Russell waar we nog meer mensen oppikken. We varen verder langs de kustlijn richting de Hole in the Rock waar we met het juiste weer doorheen kunnen varen. Ook nu hebben we weer geluk en met veel ooohs en aaahs van de opvarenden manoeuvreert de kapitein de boot door de rots. Wat een belevenis. Maar ons geluk is nog niet op want ook de Bottlenose dolfijnen laten zich daarna volop zien. Weer een dag waar we nog lang aan terug zullen denken .

 

Cape Reinga en 90 Mile Beach

Om 07.30 uur worden we met de bus bij de camping opgehaald voor een excursie dag waarvan we om 18.30 uur terug komen op de camping. Een mooie rit met een afwisselend landschap met een koffiestop in Whangaroa Harbour. 

 

Door naar Cape Reinga waar we naar de vuurtoren wandelen. Onderweg hebben we uitzicht op Cape Maria van Diepen, de Tasman Sea en de Pacific Ocean. Deze laatste 2 komen hier samen en dat is goed te zien aan het onrustige water. Na Stewart Island, het zuidelijkste punt van Nieuw Zeeland, zijn we nu op het noordelijkste punt. Best wel apart.

 

Na een lunch op Tapotupotu Bay gaan we met de bus door het water van de Te Paki Stream naar de Sand Dunes. We hadden nooit gedacht dat we ooit op onze buik van duinen af zouden sandboarden, maar het werd een onvergetelijke ervaring. Geweldig  leuk om te doen, maar best wel zwaar om omhoog te klimmen. Vooral de 2e keer. De jongeren onder ons hadden er best wel minder moeite mee moesten we vaststellen.

 

Vervolgens weer door het water naar 90 Mile Beach voor een rit van zo’n 70 km over het strand tot Waipapakauri. 90 Mile Beach is de enige openbare weg over het strand op de wereld en alleen geschikt voor 4x4 voertuigen.

Russell

Vandaag gaan we met de ferry naar Russell. Even naar het visitor centre voor een boekje met wandelingen. De historische wandeling voert ons langs verschillende oude gebouwen die intussen veelal al zijn gerenoveerd en/of vervangen. Vooral de boulevard langs het strand en de oudste nog in gebruik zijnde kerk van Nieuw Zeeland zijn erg de moeite waard.
Afstand: 179 km

Paihia - Dargaville

We sluiten 3 fantastische dagen in The Bay of Islands af en rijden via de Twin Coast Discovery Driving Route naar Dargaville. Deze route gaat 24 km door Waipoua Forest waar we de Giant Kauri Tree op de foto vereeuwigen. Deze boom is zo’n 2000 jaar oud, 51,5 m hoog met een doorsnee van de stam van 13,8 m.

 

We staan voor 1 nacht op Dargaville Holiday Park en omdat het op dat moment in Nederland sneeuwt en erg koud is zijn we solidair en eten we hutspot met worst.

Afstand: 179 km

Dargaville - Orere Point

We vertrekken vandaag in de stromende regen, maar voordat we langs Auckland rijden is het weer opgeklaard en kunnen we vanuit de camper de Sky Tower op de foto zetten. Het diner op onze laatste avond in Auckland in het ronddraaiende restaurant hebben we al geboekt. Blijkt later geen overbodige luxe te zijn geweest.

 

We blijven 1 nacht op Orere Point Top 10 Holiday Park en dat is lang genoeg. De camping is veruit de slechtste van onze vakantie en zeker niet Top 10 waardig.

Afstand: 240 km

Orere Point - Coromandel

We rijden de mooie, maar bochtige route langs de westkust van de Coromandel via het gelijknamige plaatsje naar Shelly Beach Top 10 Holiday Park. Een verademing na de vorige camping, want nu zijn we op de mooiste camping van onze vakantie aangeland. Een ruime site aan het strand van de Hauraki Gulf met als toetje een prachtige zonsondergang op beide avonden.

 

We boeken bij de receptie de Driving Creek Railway Tour en de Glass Bottom Boat Cathedral Cove Cruise. De laatste zullen we in Whitianga doen.

Afstand: 126 km

Driving Creek Railway

In de ochtend lekker bij de camper relaxen. Om 15.00 uur hebben we de Driving Creek Railway Tour geboekt. Een smalspoorbaantje (38,1 cm) in de bergen van 2600 m. Er werd van 1975 tot 2004 door Barry Brickell aan gebouwd. Het lijntje heeft o.a. een dubbeldek brug, tunnels en  keerpunten met aan het einde de Eyefull Tower met schitterend uitzicht over de Coromandel. Barry werd in 2016 naast zijn levenswerk begraven.

Coromandel - Whitianga

Een kort, erg mooi bochtig ritje. Het is vandaag behoorlijk bewolkt en dat is jammer voor het uitzicht, maar we mogen niet klagen. We hebben nog steeds prachtig, zonnig weer gehad met een paar keer regen op dagen dat we onderweg waren. 

 

We gaan langs het kantoor om de stand van zaken voor de cruise voor de volgende dag te checken en boeken voor 2 nachten op Mercury Bay Holiday Park. We wandelen terug naar het centrum en verkennen Whitianga.

Afstand: 50 km

Glass Bottom Boat Cathedral Cove Cruise

Mooie cruise langs rotsformaties, grotten en Cathedral Cove. Deze is op dit moment alleen te bereiken via het water, omdat het noodweer van januari de toegang over land helemaal heeft verwoest. We vragen de reisgids om een foto van ons te maken bij Cathedral Cove en dat doet ze met alle plezier, maar niet voordat ze eerst een selfie van zichzelf heeft gemaakt blijkt later als we de foto’s bekijken. Doet ze bij iedereen. Erg leuk bedacht.

 

Hierna gaan we naar een plek waar veel vis te zien is. Daar gaat de vloer omhoog en kunnen we door de glazen bodem genieten van de onderwaterwereld.

Shelly Beach

De weg aan de oostkust van de Coromandel is nog steeds afgesloten voor het verkeer door het noodweer van januari. We hebben daarom besloten om terug te gaan naar Shelly Beach Top 10 Holiday Park en onze laatste camperdagen daar af te sluiten. Lekker een paar dagen afkicken op onze favoriete camping voordat we weer een dag op bezoek gaan bij onze kennissen in Glenbrook.
Afstand: 50 km

Coromandel - Glenbrook

Via de oostkust van de Coromandel terug naar Glenbrook waar we weer erg welkom zijn. Op onze laatste camperdag slapen we bij hen in huis en dat geeft een beetje een dubbel gevoel. 
Afstand: 196 km

Camper inleveren

Het is maar 50 km naar Britz in Auckland waar we de camper in gaan leveren dus hebben we voldoende tijd om het bedrijf en de toekomstige woonplek van Fridy en Ad te bezoeken. Na een heerlijke lunch nemen we afscheid en omdat het behoorlijk druk is op de weg zijn we een klein uurtje later bij Britz.

 

Na 5044 gereden kilometers leveren we de camper in. Alles wordt snel geregeld en we bestellen een taxi om ons voor de komende 3 nachten naar ons hotel Ramada Suites Victoria Street West te brengen. Het hotel ligt midden in het centrum van Auckland op steenworp afstand van de Sky Tower. Bij het inchecken begint de man achter de receptie te lachten en zegt dat we al lang geleden geboekt moeten hebben, want op dat moment zou de prijs bijna 3 keer hoger zijn. Vroeg boeken loont dus. ’s Avonds een gezellig Mexicaans restaurant gevonden onder de Sky Tower waar we heerlijk hebben gegeten. 

Afstand: 50 km

Hop On Hop Off Bus en Sea Life Kelly Tarlton’s Aquarium

We starten de dag met een ontbijt onder de SkyTower en kopen een combiticket voor de Hop On Hop Off Bus en het Sea Life Kelly Tarlton’s Aquarium. We maken eerst een volledig rondje door Auckland met de bus en stappen daarna uit bij Bastion Point, waar je een mooi uitzicht hebt over de haven en de skyline van Auckland. 

 

Daarna te voet verder naar Sea Life Kelly Tarlton’s Aquarium om daar de penguins, stingrays, schildpadden, zeepaardjes en vissen te bewonderen. Erg leuk om door de tunnel te lopen en te zijn omringd door haaien en andere vissen. Erg de moeite waard.

 

Daarna met de bus weer terug naar Auckland voor een wandeling door de stad, waarbij het opvalt dat de oude gebouwen vaak in het niet vallen door de grote wolkenkrabbers die er achter staan. Ook opvallend was de file bij Louis Vuitton.

Wandeling havengebied en Sky Tower

Parnell Village zou een van de mooie stops van de Hop On Hop Off Bus moeten zijn, maar dat viel enorm tegen. Snel weer de volgende bus terug naar het centrum en een wandeling gemaakt door het havengebied. 

 

Daarna een bezoek aan de Sky Tower met als eerste het Observation Deck op 186 m hoogte. Leuk om op deze hoogte op een glazen vloer te staan. Daarna een stapje hoger naar het Sky Deck op 220 m. Je ziet daar de bungeejumpers vanaf de Sky Tower omlaag suizen. 

 

We sluiten onze vakantie, net als 15 jaar geleden, ’s avonds af met een heerlijk diner op hoog niveau (190m) in de restaurant Orbit 360 graden Dining. We beginnen daarbij met Auckland in daglicht wat langzaam verandert in een donkere verlichte stad. Of je in een kerstboom zit.

Afstand: 1 km

Auckland - Singapore - Amsterdam

We zijn klaar voor de lange reis die we weer voor de boeg hebben en met de Airport Express Bus, die vlak bij het hotel stopt, gaan we naar het vliegveld. Na een vlucht van 10,5 uur zijn we in Singapore voor een korte tussenstop van 4 uur. We hoeven niet van het vliegveld af of door de douane en vliegen ook weer met Singapore Airlines verder naar Amsterdam, maar toch moet alles wéér tot in den treure gecontroleerd worden. Niet echt leuk voor vermoeide reizigers, maar een keus is er niet. We vinden het nogal overdreven.

 

Na weer 13,5 uur vliegen zijn we in Amsterdam en gaan we met de trein verder naar huis. Ze laten ons weten dat ze ons gemist hebben. Wat lief. 

 

We kijken terug op een fantastische vakantie zonder problemen met de camper of andere zaken. Met 4 weken Zuidereiland en ruim 2 weken Noordereiland hebben we mooie herinneringen gemaakt. Genietend van het prachtige Nieuw Zeeland en het zonnige weer hebben we zo’n beetje alles gedaan wat we wilden doen en zelfs meer dan dat. KIA ORA Nieuw Zeeland.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties