Over de route

Zie jij een camperreis door magisch Nieuw-Zeeland wel zitten? Boek dan onze rondreis 'Noorder-en Zuidereiland' en ontdek de veelzijdige natuur en eeuwenoude Maori-cultuur van het land. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van Nieuw-Zeeland aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Nieuw-Zeeland eruit kan zien!

 

Auckland

Dag 1: Auckland verkennen.

Geniet van de grootste en snelstgroeiende stad van Nieuw-Zeeland. Ga culinair dineren in het draaiende restaurant van de Sky Tower, winkelen op Queen Street, maak een excursie naar Rangitoto Island of naar één van de andere eilanden van de golf van Hauraki.

Paihia

Dag 2: Auckland - Paihia (Bay of Islands).

Onderweg komt u allerlei leuke plaatsen tegen. Ga bijvoorbeeld naar Whangarei, dit is de meest noordelijke stad van Nieuw-Zeeland. U ziet hier veel boomgaarden, weelderige tuinen, zeiljachten en niet te vergeten de pittoreske Whangarei Falls. Ook kunt u gaan duiken of vissen bij de Poor Knights Islands. Daar kunt u een keuze maken uit een scala aan sportieve activiteiten zoals zeilen, duiken, waterskiën, een rondvlucht maken, paragliding en paardrijden. Of ga zeevissen en vang wellicht een gestreepte marlijn die meer dan 120 kg kan wegen.

Afstand: 238 km

Paihia

Dag 3: Paihia (Bay of Islands).

U kunt heerlijk relaxen op het strand.

Cape Reinga

Dag 4: Bay of Islands - Cape Reinga.

Als u langs 90 Mile Beach rijdt dan is een bezoekje aan Cape Reinga niet te vermijden. Volgens de Maori mythologie gaat de reis van de geesten langs deze kaap op hun reis naar het hiernamaals, ook wel het geestelijke vaderland van Hawaiki genoemd.

Afstand: 205 km

Coromandel

Dag 5: Cape Reinga - Coromandel Township.

Na een flinke afstand komt u in Coromandel aan, deze stad staat bekend om zijn goudkoorts en ambachtelijke leefstijl. Eén van de populairste attracties is de Driving Creek Railway and Potteries. Een speciaal ontworpen trein brengt u door inheemse bossen, via tunnels en over bruggen, naar een uitkijkpunt hoog boven Coromandel.

Afstand: 615 km

Waihi Beach

Dag 6: Coromandel Township – Waihi Beach.

Waihi Beach behoort tot de populairste stranden langs de kust. Maak een strandwandeling of ga naar Karanghaka Gorge Historic Walkway, dit is een 5 km lange route door een kloof langs oude bruggen en mijnschachten.

Afstand: 135 km

Rotorua

Dag 7: Waihi Beach – Rotorua.

Vandaag komt u langs vele leuke plaatsjes op weg naar Rotorua. Neem een kijkje bij de jachthaven in Tauranga. Deze populaire watersportplaats is uitermate geschikt om te jetskiën, waterskiën, windsurfen, parasailen en duiken. Of wandel naar de top van de 232 meter hoge Mount Maunganui.

Afstand: 115 km

Rotorua

Dag 8: Rotorua.

Rotorua is de meest populaire toeristenbestemming van het Noordereiland. Ondanks de sterke geur die vrijkomt door het waterstofzwavelgas uit talloze gaten en spleten, geneeskrachtige minerale bronnen en de omringende meren, vormt het toch een geliefde attractie.

Tongariro National Park

Dag 9: Rotorua Taupo – Tongariro National Park.

Als u van Rotorua naar Tongariro National Park rijdt dan raden wij u aan langs Lake Taupo te rijden. Hier kunt u fantastische panorama foto’s nemen van het meer en vlakbij vindt u het vulkanische gebied Craters of the Moon. Het Tongariro National Park is gelegen aan de zuidkant van Lake Taupo. Het bestaat uit drie actieve vulkanen. Daar kunt u de Tongariro Crossing bewandelen, deze 17 km lange wandeling over gevarieerd en spectaculair vulkanisch terrein wordt vaak beschreven als dé beste dagwandeling van Nieuw-Zeeland.

Afstand: 165 km

Wellington

Dag 10: Tongariro National Park – Wellington.

In Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, vindt u het vrij toegankelijk Museum of New-Zealand Te Papa. Dit museum heeft een tentoonstellingsruimte ter grootte van drie voetbalvelden, welke u inzicht zal geven in de achtergrond van de vele culturen die het land rijk is. Tot de collectie van het museum behoren o.a. Maori-kunstwerken en kunstschatten. Ook zijn er verschillende kathedralen en idyllische botanische tuinen in de stad te vinden.

Afstand: 335 km

Picton

Dag 11: Wellington – Picton.

Vergeet niet uw ferry vooraf te boeken indien u in het hoogseizoen reist. U hoeft niet veel te rijden dus u kunt heerlijk genieten van de overtocht. Breng, als u aankomt in Picton, meteen een bezoek aan het van oorsprong Europese stadje. Picton is zeer geschikt om de geschiedenis van de streek Marlborough te leren kennen.

Afstand: 100 km

Nelson

Dag 12: Picton – Nelson.

Nelson staat bekend om het bruisende centrum van kunst, ambachten en festivals en heeft een heerlijk klimaat.

Afstand: 135 km

Abel Tasman National Park

Dag 13: Nelson - Abel Tasman National Park.

Trekt u een hele dag uit voor het 'kleinste' Nationale Park van Nieuw-Zeeland. Het Abel Tasman National Park heeft een mild klimaat, goudgele stranden, zandige riviermondingen en is omringd door een natuurlijk regenwoud. In het Abel Tasman National Park kunt u ook zeehonden, pinguïns en dolfijnen observeren.

Afstand: 65 km

Greymouth

Dag 14: Abel Tasman National Park – Greymouth.

Greymouth is een Maori reservaat en biedt een reeks avontuurlijke toeristische activiteiten, zoals vlotvaren door de Taniwha Caves op rubberen vlotten en het observeren van dolfijnen langs de kust. De rivieren van de Grey staan bekend om het goede viswater.

Afstand: 385 km

Franz Josef Glacier

Dag 15: Greymouth – Franz Josef Glacier.

Op weg naar de gletsjers komt u de Punakaiki Pancake Rocks tegen, dit is een mooie gelegenheid om even uit te stappen. De Franz Josef Glacier is een ongeveer 13 km lange gletsjer en uniek omdat deze afdaalt van een gebied met eeuwige sneeuw naar een regenwoud vlakbij de kust, net zoals de Fox Glacier. De gletsjers zijn onder begeleiding te beklimmen.

Afstand: 175 km

Lake Wanaka

Dag 16: Franz Josef Glacier – Lake Wanaka.

Lake Wanaka heeft tal van watersportmogelijkheden, van vissen tot wildwatersleeën. Ook voor de niet waterliefhebber zijn er voldoende activiteiten zoals mooie wandelroutes, lange trektochten in het Mount Aspiring National Park, mountainbiken, paardrijden en nog veel meer.

Afstand: 291 km

Queenstown

Dag 17: Lake Wanaka – Queenstown.

Maak een tussenstop in Arrowtown, het meest schilderachtige en best bewaard gebleven goudmijnstadje in het gebied. Hier ziet u veel oude koloniale winkels en gebouwen en stenen mijnwerkershuisjes uit 1860 en 1870.

Afstand: 120 km

Queenstown

Dag 18: Queenstown.

Queenstown is de avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland. Diegenen die voor extreme sporten gaan, zijn aldaar op het juiste adres. Bijvoorbeeld bungeejumpen van de 43 meter hoge Kawarau Bridge. U kunt het rustig aan doen en de Gondola Skyline nemen naar Bob’s Peak voor een adembenemend uitzicht over de Remarkables, Lake Wakatipu en Queenstown.

Milford Sound

Dag 19: Queenstown – Milford Sound.

Milford Sound is de bekendste fjord van Nieuw-Zeeland. Het unieke aan dit fjord zijn de hoge en zeer steile rotsen en dat het fjord aan open zee gelegen is.

Afstand: 300 km

Dunedin

Dag 20: Milford Sound – Dunedin.

Dunedin wordt ook het Edinburgh van de South Pacific genoemd. Mede door de nauwe historische banden met de Schotse stad Edinburgh zijn er veel Schotse tradities bewaard gebleven. Het treinstation van Dunedin is een van de mooiste en oudste gebouwen in Nieuw-Zeeland. Het station bezit een 37 meter hoge vierkante toren met drie grote wijzerplaten.

Afstand: 420 km

Lake Tekapo

Dag 21: Dunedin – Lake Tekapo.

Op weg naar Lake Tekapo kunt u onderweg genieten van het Mount Cook National Park dat voor 40% wordt bedekt door gletsjers. Er zijn hier ook verschillende goed onderhouden en goed aangegeven wandelroutes te vinden. Lake Tekapo is een uitzonderlijk mooi en helder meer. Het meer is een populaire plek om te gaan zwemmen, zeilen, kajaken en vissen.

Afstand: 300 km

Christchurch

Dag 22: Lake Tekapo – Christchurch.

Aan het einde van uw route komt u langs de Canterbury Plains. Hier vindt u uitgestrekte velden met vruchtbare grond, waar de scheefsnavelplevier leeft, de enige vogel ter wereld met een scheve snavel.

Afstand: 225 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties