Larvik

Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen denk je misschien vooral in eerste instantie aan de natuur en niet meteen aan cultuur en historie. Maar niets is minder waar. Tijdens een camperreis door Noorwegen kun je zeker ook veel historie en cultuur terugvinden. Zo dateert het dorpje Larvik uit de 17de eeuw, toen er een graaf benoemd werd en de provincie Laurvigen ontstond. Tegenwoordig kun je de residentie van de graaf, Herregården, nog altijd bezoeken. Veel camperreizigers benoemen het zelfs tot één van Noorwegens mooiste heidense bouwwerken in barokstijl. 

Samen met het plaatsje Sandefjord is Larvik een prachtige bestemming langs de kust van zuidelijk Noorwegen om met je camper aan te doen. Hier liggen prachtige wandel- en fietspaden die je mooie routes aanbieden. Ook de cultuursnuiver kan zijn weg vinden in Larvik, er worden hier in de zomer namelijk ieder jaar veel shows, concerten en festivals gehouden.

MET DE CAMPER NAAR ZEE

Het kustgebied in deze omgeving is ook prachtig om te verkennen wanneer je met de camper naar Larvik reist. Er zijn ook diverse excursies per boot te maken. In zee liggen eilandjes die je kunt bezoeken. Parkeer de camper in de haven en geniet van de rondvaarttochten die aangeboden worden. Bij één van de eilanden kun je een wandeling rondom de oude vuurtoren maken. Een echte toplocatie voor het maken van prachtige foto’s, met een typisch Noors beeld, bij de vuurtoren.

KAMPEREN IN LARVIK

In Larvik zijn er een aantal mooie campings langs de kust. Naast een prachtige strandwandeling kun je er ook zwemmen, duiken, zeilen, waterskiën, fietsen, paardrijden, kanoën, vissen, tennissen, golven, bowlen en squashen. De Gon Camping is een favoriete plek voor camperreizigers, om te kamperen tijdens de rondreis door Noorwegen. Ben je in de omgeving van Larvik kun je een prachtige plek bemachtigen aan het water, met de huurcamper en genieten van de geweldige omgeving. 
 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties