Trollstigen

De Trollstigen is misschien wel een van de spectaculairste bergwegen ter wereld. Wanneer je een camper gaat huren in Noorwegen is het misschien wel de mooiste uitdaging om de Trollstigveien (het trollenpad) te gaan rijden. Het is een deel van wegnummer 63 tussen Andalsnes en Valldal vol haarspeldbochten met op het hoogste punt een spectaculair uitzicht over de bergen. Hier met de camper overheen rijden is letterlijk een spannend hoogtepunt tijdens de reis. Er zijn onderweg diverse stop mogelijkheden waar je zeker de camper even moet parkeren. Op de uitkijkpunten kun je uitstappen om de prachtige natuur in je op te nemen. Ten noorden van de Trollstigen ligt een prachtig dal waarin je omringd wordt door watervallen. Als je zuidelijker rijdt wordt de weg steeds kronkeliger en steiler. Dit is echt zo’n route waar niet alleen de bestemming telt maar ook de weg er naartoe! Een belevenis tijdens je camperreis waar je nog lang over na zult praten! Een onvergetelijke herinnering. 

MET JE CAMPER DOOR DE HAARSPELDBOCHTEN

Met een camper is deze weg goed te berijden, ondanks de 11 haarspeldbochten. Met een bus of vrachtwagen wordt het al wat moeilijker. Het komt dus ook voor dat er een opstopping ontstaat, omdat een groter voertuig een aantal pogingen moet doen om één van de scherpe haarspeldbochten te nemen. Heb dus vooral geen haast op deze route. Plan wat meer tijd in om de route op je gemak te kunnen berijden, met de huurcamper. 

SPECTACULAIR UITZICHT

Eenmaal de top bereikt met de camper, wacht je boven een geweldige beloning bij het Trollstigen utsiktpunkt… Parkeer hier zeker de camper even. Hier kun je namelijk heerlijk tot rust komen en via de aangelegde wandelpaden genieten van het uitzicht of een kopje koffie drinken in het Trollstigen Kafe. Je moet wel een beetje geluk hebben voor het optimale uitzicht. Het kan namelijk mistig zijn op de top. Wanneer je de route gaat plannen met de camper kun je dus eventueel wat extra tijd in deze omgeving inplannen. Kies indien mogelijk een mooie ‘open’ dag, want zoals altijd is een blauw lucht en wat zonneschijn een extra cadeautje tijdens de camperreis. Zeker wanneer je een route gaat rijden met fabelachtige vergezichten natuurlijk. De Trollstigen is daar absoluut een goed voorbeeld voor.

CAMPINGTIP

Ten noorden van de Trollstigen ligt de Trollstigen camping (www.trollstigen.no). Een prachtige camping in het dal. Als je pech hebt, en het is mistig op de top, kun je hier overnachten en de volgende dag normaals proberen om van het uitzicht te genieten. Prettige bijkomstigheid is dan dat je de volgende dag vroeg kunt vertrekken om de grootste verkeersdrukte voor te zijn.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties